Poremecen sistem vrednosti

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Cesto cujemo to cuveno "poremecen sistem vrednosti", mene zanima koje su se to vrednosti poremetile u nasim glavama, kada, kako i zasto?
Da li je nekada i kada postojao normalan sistem vrednosti i kako je on izgledao?

Ko je krivac, ekonomija, mediji ili neko treci, za poremecaj sistema vrednosti?

podjesh samo od one zahebancije koja ustvari i nije zahebancija,
nekad su zhene kuvale kao majke a danas piju kao ochevi...
uzroci te pojave su mnogostruki i vrlo kompleksni...
ide se i dotle da se veruje, neki pojedinci su u to i ubedjeni, da se namerno unishtava patrijahanlo drushtvo,
porodica, shkolstvo, javni moral, ne bi li se stvorila vojska robova, neemocionalnih zombija ispranih mozgova,
koja ce sluzhiti "vishim ciljevima" onih koji to kontrolishu i sprovode...

Нема више стида и приватности, а то су ваљда традиционалне вредности, мајку му.

Жене показују голо дупе по друштвеним мрежама, гласно се разговара мобилним у сред трамваја, крешу се по тзв 'ријалитима' итд итд

Cesto cujemo to cuveno "poremecen sistem vrednosti", mene zanima koje su se to vrednosti poremetile u nasim glavama, kada, kako i zasto?
Da li je nekada i kada postojao normalan sistem vrednosti i kako je on izgledao?

Način na koji vaspitavamo decu i mediji su najveći krivci.

Poremecen sistem vrednosti...

Kada porodica nije na prvom mestu
Kada se postenje i moralnost prodaju za lovu
Kada je karijera No.1 prioritet u zivotu
Kada roditelji nisu spremni da se zrtvuju za svoju decu
Kada se uzivanje stavlja ispred zdravlja

Zene i danas kuvaju, nego muškarci teško prihvataju da smo otišle dalje od šporeta:manikir:

Stvara se sistem u kome, ako uopste dodje do vencanja, bude bez dece ili se napravi samo jedno. Vrlo efikasan nacin da se populacija prepolovi. Mi smo u tom procesu i imamo ogromne probleme zbog toga. Pocev od problema u isplati penzija, sto je za drzavu, do problema kako da se neguju dva 80-togodisnjaka (citaj: roditelji) ako sam ja samo jedan? Ako su super zdravi, to je sreca. Ako nisu, kako da budem na dva mesta u isto vreme?
Taj kome je u interesu da nestanemo reklamira to sve sto se reklamira: pohlepa, plitkoca, jeftinoca, egoizam... i sve slicno tome.
Muskarci su upropasceni, ali mi smo jos i sjajni sta je sve zenama ucinjeno.

Kazu, zene su se ostamostalile, a misli se samo na pare. U kolicini posla su se potpuno zarobile, bez ideje kako bi mogle da se oslobode. Dok su pre 100 godina vodile racuna o kucnim poslovima i o mnogobrojnoj deci, sada opet vode racuna kucnim poslovima, malobrojnoj deci i idu na posao (sto oduzima bar 10 sati na dan).
Sta je rezultat svega toga? Devojke koje cekaju do 40 godina, da bi se tek onda setile da nemaju ni 'p' od porodice. Potom nadju prvog koji iole odgovara, rode to jedno dete (pa ga posle moderno vaspitaju, pokusavajuci da pricom objasne... niko im nije rekao da 2godisnje dete ne razume nas mator razum... znaci, dete bude potpuno upropasceno), onaj kog su na brzaka nasle ih neretko napusti i sta imamo na kraju: kucne poslove, dete, karijeru i solo podizanje deteta. To je dosta posla za dvoje, a kamoli za jedno. Ali, na reklami kazu da je to super.

Izreklamirano je da ce zene parama da kupe slobodu... ali se ne radi na medjuljudskim odnosima. I danas mnogo muskaraca tuce devojke / zene, iako je 21. vek. To kao da nikome nije problem. Ima toga i u Beogradu, a mogu da zamislim kako je u unutrasnjosti. To je glavni problem, da zene dobju postovanje koje zasluzuju. Smatram sasvim pogresnim da se zene takmice u muskim disciplinama. Sva energija se usmerava onim nvo gnjavezima ne bi li nas oni naterali da oslovljavamo psiholosnkinje, poslanice itd. Polako zene dobijaju praznu formalnu gramatiku, a postovanje (sa ili bez para - ako je moral visok postovanje je uvek tu) se ne nazire ni na horizontu.

Stvara se sistem u kome, ako uopste dodje do vencanja, bude bez dece ili se napravi samo jedno. Vrlo efikasan nacin da se populacija prepolovi. Mi smo u tom procesu i imamo ogromne probleme zbog toga. Pocev od problema u isplati penzija, sto je za drzavu, do problema kako da se neguju dva 80-togodisnjaka (citaj: roditelji) ako sam ja samo jedan? Ako su super zdravi, to je sreca. Ako nisu, kako da budem na dva mesta u isto vreme?
Taj kome je u interesu da nestanemo reklamira to sve sto se reklamira: pohlepa, plitkoca, jeftinoca, egoizam... i sve slicno tome.

Kazu, zene su se ostamostalile, a misli se samo na pare. U kolicini posla su se potpuno zarobile, bez ideje kako bi mogle da se oslobode. Dok su pre 100 godina vodile racuna o kucnim poslovima i o mnogobrojnoj deci, sada opet vode racuna kucnim poslovima, malobrojnoj deci i idu na posao (sto oduzima bar 10 sati na dan).
Sta je rezultat svega toga? Devojke koje cekaju do 40 godina, da bi se tek onda setile da nemaju ni 'p' od porodice. Potom nadju prvog koji iole odgovara, rode to jedno dete (pa ga posle moderno vaspitaju, pokusavajuci da pricom objasne... niko im nije rekao da 2godisnje dete ne razume nas mator razum... znaci, dete bude potpuno upropasceno), onaj kog su na brzaka nasle ih neretko napusti i sta imamo na kraju: kucne poslove, dete, karijeru i solo podizanje deteta. To je dosta posla za dvoje, a kamoli za jedno. Ali, na reklami kazu da je to super.

Izreklamirano je da ce zene parama da kupe slobodu... ali se ne radi na medjuljudskim odnosima. I danas mnogo muskaraca tuce devojke / zene, iako je 21. vek. To kao da nikome nije problem. Ima toga i u Beogradu, a mogu da zamislim kako je u unutrasnjosti. To je glavni problem, da zene dobju postovanje koje zasluzuju. Smatram sasvim pogresnim da se zene takmice u muskim disciplinama. Sva energija se usmerava onim nvo gnjavezima ne bi li nas oni naterali da oslovljavamo psiholosnkinje, poslanice itd. Polako zene dobijaju praznu formalnu gramatiku, a postovanje (sa ili bez para - ako je moral visok postovanje je uvek tu) se ne nazire ni na horizontu.

Poremecen sistem vrednosti nastaje kada jedan deo drustva iskljucivo prihvata ZASTARELE VERDNOSTI KAO PRAVE i ne priznaje evolutivne promene i duhovni i materijalni napredak u raznim oblastima .:rtfm:

Odgovor na temu bi bio mnogo komplikovan jer ima baš mnogo faktora koji mijenjaju vrijednosti.
Možemo da nabrajamo neke za koje mislimo i tako doprinesemo odgovoru, mnogo toga ne znamo.

Zavisi koje su to po vama vrijednosti koje smatrate pozitivnim, sto ljudi sto ćudi, recimo po meni dosta pravih vrijednosti su
sadržane u hrišćanskoj vjeri.

Vrijeme se sve brže mijenja sa njim i vrijednosti, danas je razlika između
roditelja i djece što su rođeni zaista u drugim svjetovima, to prije nije bilo tako išlo je mnogo sporije.
Mana toga je što mnogi roditelji zbog te brzne uz svoju prezaposlenost sve manje mogu da posvete vremena dijeci,
roditeljski zadatak se povećava vremenom.

Teorije zavjere,
da li je to sve tačno ne znam,
ono što mogu da vidim i siguran sam da se poruke daju svjesno ili nesvjesno putem sugestija,
kroz, medije, muziku, uglavnom tv i internet.
Kažu da su te neke moćne manjine umješale prste svugdje,

Muzika
Svi slušaju muziku! Dakle, veoma plodna podloga koja utiče na mase.
Mnogi će reći nekada je bio RNR to je bila muzika, dobra stara vremena itd.
Šta je bila glavna poruka RNR? Seks, droga RNR.
RNR je sigurno širio mnooogo negativnih sugestija na mase i tako uticao na njih.
Danas slično to radi pop kultura, pustio sam radio skoro i samo na jednom čujem,
"Die young" "Die young" "Die young", idi reko u pm i prebacim stanicu,
da li neko radi ovo s namjerom? Ovo je klasičan primjer sugestije koja je opasna u ovom slučaju,
mnogi će reći šta ovaj Steinalder prdi kako može biti opasno, okej slušajte i uživajte...
Turbo folk je primitivna muzika sa zaista niskim vrijednostima i moralom ali mislim da je ovo gore opasnije.

Mediji
O njima više nije potrebno govoriti, novine kad uzmemo kao da smo uzeli crnu hroniku,
ljudi su zavolili i navukli se na te vijesti, ono što misliš to postaješ ako razmišljaš o nesrećama i tragedijama
nećeš moći da se osjećaš srećno.
Gledao sam davno na HRT-u ulični interviju građana, pitanje je bilo da li je bilo više krivičnih dijela, krađa, silovanja itd.
1980tih ili 2000tih, svi su rekli 2000tih! Ali to nije bilo tačno! Po prikazanim statistikama to zaista nije bilo tačno, nevjerovatno!
Odgovor je da to nije toliko s namjerom išlo kroz medije,
moć medija je br.1 što se tiče uticaja na mase.

FB, socijalne, mreže itd.
ja sam rekao da su to blagodati današnjeg doba,
ali mogu biti i mač sa 2 oštrice, djeca su najranjivija,
pomenuo sam da zbog brzine vremena roditelji ne stižu da obrate pažnju na ovakve stvari,
danas dijeca više znaju o FB-u nego o roditelji, tako da su tu prepušteni uglavnom sami sebi.

FILMOVI i IGRICE
Ovo je bez sumnje jedna moćna sugestibilna mašinerija!
100% je tačno da su mnogi ratni filmovi i igrice finansirane direktno od strane Američke vlade milionima dolara,
iz kojeg razloga vi pogodite? Da li će djeca tih kongresmena ili bilo kojih političara ići na ratišta? Naravno da ne.
Da li će oni platiti milionima da se sugeriše kroz filmove o "vrijednostima" rata, pa hoće to upravo i rade.
Čitam juče, šveđanin odveo svoju djecu u Siriju da vide tragedije rata jer su bili zaraženi i nerazdvoni od igrice Call of Duty.
Serijal igrica GTA je definitivno vodeći što se tiče tih sugerisanja "vrijednosti", juče u blicu vidim naslov
da ima i opcija za silovanje...

Ево, ја нисам радила, родила двоје деце пре тридесет пете, нисам се претерано уморила у животу ако се изузме непрекидна брига и седење по чекаоницама када су били болесни.

Резултат - финансијски фијаско, ублажен издавањем наслеђене некретнине. Деца као деца, ни боља ни гора него деца запослених мајки.

Поштовање? Жене које не раде немају поштовање друштва.

Objasni Darvine,
znam opet ćeš reći kriva je SPC.

Srpska crkva je ORTODOKSNA crkva.

Ortodoksno znaci zastrarilo, nepromenljivo, okamenjeno...

Znaci CRKVA JE TA koja u drustvcu NAMECE zastareli sistem vrednosti i STALNO POGLEDANJE U NAZAD...

"I moj deda nije tako ziveo, zasto moram da zivim ja tako?" otprilike je krilatica svakog dobrog vernika u Srbiji.

Nikakave promene UNAPRED nisu dobro dosle.

Pogotovo ne u duhovnoj sferi.

Odgovor na temu bi bio mnogo komplikovan jer ima baš mnogo faktora koji mijenjaju vrijednosti.
Možemo da nabrajamo neke za koje mislimo i tako doprinesemo odgovoru, mnogo toga ne znamo.

Zavisi koje su to po vama vrijednosti koje smatrate pozitivnim, sto ljudi sto ćudi, recimo po meni dosta pravih vrijednosti su

.. сто жена- двесто' сиса...

Poremecen sistem vrednosti...

Kada porodica nije na prvom mestu
Kada se postenje i moralnost prodaju za lovu
Kada je karijera No.1 prioritet u zivotu
Kada roditelji nisu spremni da se zrtvuju za svoju decu
Kada se uzivanje stavlja ispred zdravlja

a ni deca za roditelje... mozda pre to :II

- - - - - - - - - -

hehe zavisi mozda neka imala tumor : )

20 stonoga, 2000 nogu

Blajbi to nisu zastarele vrijednosti, to su fundamentalne vrijednosti koje nose svoje značenje i poruku koja je dobra,
problem svake crkve uopšte je u pogrešnom tumačenju vjere, simboličnih tekstova iz biblije,
najbolje vjeru tumače autori knjiga koje sam naveo, to je miks psihologije, filozofije, psihologije, rekoh već psihologije, i vjere.

20 stonoga, 2000 nogu

Blajbi to nisu zastarele vrijednosti, to su fundamentalne vrijednosti koje nose svoje značenje i poruku koja je dobra,
problem svake crkve uopšte je u pogrešnom tumačenju vjere, simboličnih tekstova iz biblije,
najbolje vjeru tumače autori knjiga koje sam naveo, to je miks psihologije, filozofije, psihologije, rekoh već psihologije, i vjere.

problem crkve je sto stvari zavise i od tebe a ne samo od njih... mada je problem to i kod psihologije. psihologija valjda i premoscava neke stvari koje crkva ne da, malo je meksa
valjda ko moze da se oslanja na veru i tako improvizuje to je ok
u stvari nista nije idealno,s ve treba da se gleda

Poslednja izmena:
20 stonoga, 2000 nogu

Navedi mi molim te par primera gde SPC prihvata nesto sto je danas moderno i napredno u ovom momentu kod nas i u svetu?

Postoji li tako nesto uopste ili SVE treba kritikovati?

Back