Stvara se sistem u kome, ako uopste dodje do vencanja, bude bez dece ili se napravi samo jedno. Vrlo efikasan nacin da se populacija prepolovi. Mi smo u tom procesu i imamo ogromne probleme zbog toga. Pocev od problema u isplati penzija, sto je za drzavu, do problema kako da se neguju dva 80-togodisnjaka (citaj: roditelji) ako sam ja samo jedan? Ako su super zdravi, to je sreca. Ako nisu, kako da budem na dva mesta u isto vreme?
Taj kome je u interesu da nestanemo reklamira to sve sto se reklamira: pohlepa, plitkoca, jeftinoca, egoizam... i sve slicno tome.
Muskarci su upropasceni, ali mi smo jos i sjajni sta je sve zenama ucinjeno.
Kazu, zene su se ostamostalile, a misli se samo na pare. U kolicini posla su se potpuno zarobile, bez ideje kako bi mogle da se oslobode. Dok su pre 100 godina vodile racuna o kucnim poslovima i o mnogobrojnoj deci, sada opet vode racuna kucnim poslovima, malobrojnoj deci i idu na posao (sto oduzima bar 10 sati na dan).
Sta je rezultat svega toga? Devojke koje cekaju do 40 godina, da bi se tek onda setile da nemaju ni 'p' od porodice. Potom nadju prvog koji iole odgovara, rode to jedno dete (pa ga posle moderno vaspitaju, pokusavajuci da pricom objasne... niko im nije rekao da 2godisnje dete ne razume nas mator razum... znaci, dete bude potpuno upropasceno), onaj kog su na brzaka nasle ih neretko napusti i sta imamo na kraju: kucne poslove, dete, karijeru i solo podizanje deteta. To je dosta posla za dvoje, a kamoli za jedno. Ali, na reklami kazu da je to super.
Izreklamirano je da ce zene parama da kupe slobodu... ali se ne radi na medjuljudskim odnosima. I danas mnogo muskaraca tuce devojke / zene, iako je 21. vek. To kao da nikome nije problem. Ima toga i u Beogradu, a mogu da zamislim kako je u unutrasnjosti. To je glavni problem, da zene dobju postovanje koje zasluzuju. Smatram sasvim pogresnim da se zene takmice u muskim disciplinama. Sva energija se usmerava onim nvo gnjavezima ne bi li nas oni naterali da oslovljavamo psiholosnkinje, poslanice itd. Polako zene dobijaju praznu formalnu gramatiku, a postovanje (sa ili bez para - ako je moral visok postovanje je uvek tu) se ne nazire ni na horizontu.