Poremećaji ličnosti

Uzeo si mi reči sa tastature ...

Kako će se ponašati neurotičar a kako psihotičar kada vuk pokuša da im oduva kuću?
I može li uopšte da je oduva? Neurotičaru - da, psihotičaru, izgleda, ne.
Kako će se ponašati "granični slučaj"?

Paranoik će mrzeti nadmoćnog vuka, a neurotik će mrzeti sebe, što je izabrao baš da se nađe u toj kući..(mentalitet baksuza)

Borderliner...granični slučaj će biti kombinacija oba...mrzeće i sebe i druge....

sad ću da ti kažem šta ja mislim:

reči "bog", "vera" "religija" "duša" "oboženje" - toliko su zla nanele čovečanstvu da ih treba polako izbacivati, a ne forsirati.

Jedan psihijatar bi trebalo da zna to.

Pa ako mu je do traženja dubljih nivoa svesti, onda neka stisne muda pa neka se za to i založi i neka gurne prst u oko onima kojima treba (kao Frojd što je)

Umesto što se ulaguje "vernicima" bolje da ubaci malo čistog vazduha u zaparloženu svest srpskog neukog, a pri tom i veoma psihički obolelog pučanstva.

a ne da koorvinski kandiše tamjanom kroz psihologiju.

Ako ukines reci neces ukinuti pojmove.
Pojmovi se ne nalaze u recima nego u svesti.
Ne mozes ih iz svesti, iz straha i zelje isterati obicnim ukidanjem reci, osim ako se spustis na njihov nivo.
Samo tamjanom, kao Jerotic.

Jerotic odobrava i povladjuje verniku do prvih pomaka na bolje, a onda kaze: e sada je dosta, od danas ukidamo ili smanjujemo terapiju.

Poslednja izmena:
Autorka je proglasila "diagnosticki i statisticki prirucnik mentalnih bolesti" (DSM) koji izdaje "americka psihijatrijsa organizacija" istim sto i "internacionalna statisticka klasifikacija bolesti i povezanih zdravstvenih problema" (ICD) od "svetske zdravstvene organizaje" (WHO). Sintaksu "F broj {opcionalno: ". broj}" koristi ICD. Ona je koristila tu sintaksu, ali nije pominjala ICD. Definicije ICD-a i DSM-a se razlikuju.

Najvise me nerviraju naucnici koji pominju Boga a onda ostave slobodno tumacenje da mi mislimo da li je on rekao bukvalno, da li je mislio metaforicki, da li je Bog nas moral, podsvest, id, ego ili sta vec.....Nauka je za mnoge ionako teska a i samim naucnicima pravi problem da konacnu definisu Teoriju svega, zasto onda jos dodatno komplikovati sa nekim Bogom kao metaforom, samo da bi se naslihtali ljudima i kao lakse im objasnili, kada ima tacno onoliko naucnih termina koliko treba, i tu nema mesta za Boga, za svaku pojavu koju bi zauzeo termin Bog, vec postoji odgovarajuc i dobar naucni termin.

Tako da naucnici, bez Boga......Kao Ajnstajn kada je objasnjavao i kritikovao Hajzenbergov princip neodredjenosti (koji se savrseno odredjen btw 3:) ) pa je iz sale rekao "Bog ne baca kockice, Bog se ne igra kockicama", a ono ljudi masovno poludeli - Aaaaa evo ga dokaz za postojanje Boga, i Ajnstajn veruje u njega aaaaaaaa....... A ustvari glupost, Ajnstajn je samo hteo da objasni ljudima lako zasto je po njemu nelogican HPN, kakva vera bre u Boga i da je zemlja nastala pre 6000 godina, a ovamo prica o prostor-vremenu o relativnost gde vreme ne protice isto, o brzini svetlosti i ostalim stvarima.....To je jednostavno kontradikcija.

Back