Poremećaji ishrane

Osim toga, samu sebe ponekad izgladnjujem, kad mi se ne sviđa šta vidim u ogledalu.

Пробај вежбе за обликовање тела и квалитетнију исхрану без белог брашна и шећера.
Изгладњивање није метод да се изгледа боље, ако је неко већ нормалне тежине.

ali stekla sam lepu naviku da vežbam - ne 200 trbušnjaka xD od njih sam brzo odustala, ali generalno uvek tako nešto vežbam pomalo.
jedino što def moram da uradim pre 40 je ono merenje gustine kostiju jer tako jaka mršavost u tinjedž periodu može da dovede do osteporoze.

@Susan Sto Helit
Meni se to cini kao ozbiljan problem, koji nece tek tako nestati i nije direktno vezan za hranu.

Probaj se vratiti skroz unazad i polako sebi odgovori na pitanja:
Sta je lepota?
Kako izgleda lepa zena?
Zasto zelis biti lepa, mrsava?
Gojaznost je u tvom svetu sinonim za sta tacno?

Razgovaraj sa terapeutom.
:)
Jesam.
Ostala tvoja pitanja zahtevala bi par strana odgovora. Ono što ukratko mogu reći, jeste da ne verujem da je lepota u očima onog koji gleda. Uvek sam bila mnogo trivijalnija od toga.
Gojaznost je za mene, pre svega, ružna, a tek onda po zdravlje opasna. Uopšte ne nalazim smisao u ovom današnjem propagiranju gojaznosti kao "lične ekspresije", "užitka u svom telu" itd. Gojazni ljudi - mislim, naravno, na one morbidno gojazne - imaju ozbiljne probleme, i u njihovoj gojaznosti ništa lepo nema, štaviše, ma šta ljudi pokušavali sebe uveriti.

Ne jedem ni belo brašno ni šećer, sve to ko kugu izbegavam. Hvala na savetu:)
Претпостављам ни кобасице умочене у путер и умотане у сланину? То сам некако одмах избацио из приче.
Па не схватам што се онда икада изгладњујеш, јер ти скоро да не можеш да имаш вишак килограма са таквом исхраном.

И ја сам имао кризу идентитета кад сам почео да губим косу 😅
Ал' ајде, да не спамујем тему, да се вратимо на исхрану ...

Back