Poremecaj licnosti - Socijalna fobija

• Začetnik teme Začetnik teme peki2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Htela sam reci da covek ne moze nista drugo ocekivati od tebe sem nesto tipa one recenice koju sam navela i savetovala bih mu da se mane forsiranja "normalnog" zivota i da bude osobenjak jer nikad ne znas zasto je to dobro,da su svi ljudi isti bilo bi dosadno.

Niko druze ne zeli da pomogne kako ovde tako i kod pravog doktora,verovao ti ili ne.Svi vuku na svoju vodenicu pa gde se upecas upecao si se.On je sve rekao isto kao i "strucnjaci" samo mozda neke stvari malo upakovanije a tebi bi savetovala da ga se manes i kad shvatis ovaj deo o pomaganju koji sam napisala izlecen si.

Ahahhahahahha, ma daaaa, neka bude osobenjak, i neka postane psihotican i neka skroz poludi! Da kako da ne! Jer je dosadno da bude ZDRAV! Kako bi dosadno bilo kada bi smo svi bili zdravi tj isti haha.

I ja ne vucem ni na kakvu vodenicu niti imam nesto od ovoga, ovo je cista filantropija i ljubav prema nauci. Cak i ne radim privatno niti se bavim jos uvek psihoterapijom, vec drugom granom, imam svoj posao i iz koga zaradjujem i uopste mi ne treba da navodim ljude sa krstarice na svoju vodenicu.

To svi znaju sa kojima sam pricao. Cak neki koji su i trazili da me upoznaju ili da saznaju nesto vise o meni, nisam dopustio, a kamoli da sam ih saletao i delio br telefona, upucivao kod mene odn vrbovao.

;)

Da da da recimo Tesla je bio "lud" po tebi....Ne mozes tako ograniceno misliti.

to tvoje lud moze svasta da znaci i povezuj sa mnom svoju interpretaciju i dozivljaj mog pisanja.

Lik nije semod a zapocne da jede dok sa 17 salveta ne prebrise viljusku.. Izbegavao je da se zdravi sa ljudima.... Ako to niej hipohondirja i opsesivno kompulsivni poremecaj licnosti onda nemamo o cemu da pricamo.

To sto je bio naucnik, obrazovan, sto je imao zelene oci, trbusnajke na stomaku ili sta vec nema nikakav uticaj na mentalno zdravlje....Argumentum autoriteta ovde pada u vodu, a to je logicka greska.... I on je bio samo ljudsko bice, a ne savrseni robot.

bRu zLi-u puno hvala sto zeli da mi pomogne.
Ja se resavam da idem i kod psihologa ovde kod mene u domu zdravlja, ali nikao da ucinim taj korak. Predpostavljam da ce me slati i kod psihijatra, a tu bi sigurno sreo neku poznatu osobu i kad me pita sta ces ti ovde, ne znam sta bi odgovorio.
Uopsteno izbegavam kontakt sa ljudima zato da ne bi dublje usli u srz mog problema, zato i imam te velike strahove, nesigurnost, zbunjenost, jer ne znam ni da slazem nesto kad treba, ili ako slazem to ispadne providno bas.
Ovo sto ja imam je jedan veliki problem, ima tu jos stvari koje bi rado napisao pocevsi od detinjstva kakvo mi je bilo, pa nadalje kroz skolovanje itd. Neke stvari i nisu bas da se ovde javno iznose.

Takodje imam problem da nadjem devojku, eto to je isto jedna velika stvar koja me muci i cesto sam sebi postavljam pitanje, zasto ovoliko da budem drugacij od svih.

Napisi te stvari onda rado, ionako forum za to i sluzi - niko nikog ne zna.

Probaj da odes kod privatnog psihologa za pocetak. A ni drzavni te nece poslati kod psihijatra jedino ako proceni da ti on en mzoe pomoci, a moze, ovo je nista psoebno za njega...nemas shizofreniju covece.

Pa cak i da odes kod psihijatra i neko te pita sta ces ovde, mozes svasta reci, psihijatri ne rade samo sa "ludima" tj to se kaze - psihoticnim pacijentima......Rade i sa depresivnim, i sa neuroticnim (neuroze - fobije) rade i sa istraumiranim, i sa vojnim veteranima, i sa ljudima koji enmogu da spavaju itd itd....

Mozes reci nesto me zeza srce od stresa, ili pak, imam insomniju, ne mogu da spavam, ili u depresiji sam nesto , ma gde vidi kakava je ovo zemlja, - to su ti sve cool bolesti.....Zvezde na zapadu se hvale ovim bolestima i poremecajima jer tako sebi dizu popularnost, to je tamo in, da ti tako nesto fali.....Cak i kod nas postoji izraz - Ma pusti me niej mi ni do cega, u nekoj depri sam, pa onda traze sazaljenje od okoline, a nikako se ne stide.

Poslednja izmena od moderatora:
Ok, ok bRu zLi, puno hvala sto mi izlazis u susret i zelis da mi pomognes, ali stvarno ne mogu detaljno i javno da iznosim ovde o svom privatnom zivotu.
Otici cu kod psihologa, sad ne znam da li kod mene ima privatan psiholog, ako ne idem kod drzavnog pa cemo videti.
Eto vec sada u meni pocinje da deluje ogromna trema i strah od toga kako ce me on videti i sta ce mi reci. Jos ako je neki mald psiholog onda ima u zemlju da propadnem i plasim se da se skroz ne pogubim.

Poslednja izmena:
Hoces da kazes kako ne zna nista...
Meni licno je pomogao, VEOMA! Tako da ocigledno zna. Bru Zli ako citas samo nastavi da pomazes ljudima, pusti Melanano1 ocigledno joj je ljubomorna.
Melanano1 sto se ne udruzis za Bru Zlijem, zajedno ste jaci, mozda on nesto nauci od tebe a i ti od njega pa posle ko zna :)

Back