Poreklo rasa

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Nisam nikada učio u školi, a možda i jesam samo sam zaboravio. Zašto postoje razlike između rasa? Kako to da Azijati imaju tako izraženu promenu u očima? Zašto su crnci baš takvi sa svojim specifičnim osobinama?

Ниси учио у школи јер је политички некоректно тако нешто учити у школи.

Иначе, један од разлога је то што црнци немају неандерталске гене, а људи ван африке имају 1-4 % неандерталских гена, јер се хомо сапиенс, када је дошао у евроазију, мешао са неандерталцима.

• Podržavam
Reactions: DUH
Nisam nikada učio u školi, a možda i jesam samo sam zaboravio. Zašto postoje razlike između rasa? Kako to da Azijati imaju tako izraženu promenu u očima? Zašto su crnci baš takvi sa svojim specifičnim osobinama?

То ти је просто, на почетку није било ништа, и после је ударио гром, и ето....то ти је то!
Јел ти сад макар мало јасније?
Или да пробам поново?
...дакле, вода, и гром, и.....после....сад знаш и сам...

A da pitaš Stvoritelja? Zašto postoje tolike OGROMNE razlike između različitih životinjskih i biljnih vrsta? Zašto onda ne bi postojale i (male?) razlike među ljudima?

Ja prihvatam sve što svet nudi da bih saznao istinu. Nisam čvrsto vezan za nauku. Ja jesam vernik, samo mi je malo čudno jer knjiga počinje sa belom rasom.
Koja knjiga? Knjiga Postanka? Istina, počinje generalnim pojmovima, a onda brzo prelazi samo na LOKALE događaje. Tako da i neke druge civilizacije imaju neke svoje slične 'lokalne' knjige!

• Podržavam
Pa evolutivne adaptacije nastale geografskim pomeranjima, prilagođavanja uslovima sredine.

Kako misliš "specifične crnačke osobine", koje tačno? Velike usne? Preko usana se znoji, i u toplijim predelima to je benefit, jer se znojenjem reguliše telesna temperatura, kosa im je takva da bi bila bolja "ventilacija", itd.

Mi beli ljudi imamo tu tendenciju da sebe vidimo kao "default" čoveka, a to ne može biti dalje od istine. Pre će biti biti da je crni čovek "default" čovek, tj prvobitni čovek.

Opšte je poznato da su svetle oči mutacija nastala pomeranjem u hladnije predele, isto tako i svetlija koža, kosa, tanje usne, itd... Kao što se "obojeni" pogrdno koristi za crne ljude, moglo bi za bele da se kaže "isprani". Čak je i tačnije.

I da, rasa nije naučni terminn. Da, postoje razlike u boji kože, teksturi kose, dužini udova, obliku lobanje, obliku očiju, ali ništa u ljudskom genomu što bi ukazalo na "rasu", ne postoje varijacije gena koje su zajedničke ogromnim grupama ljudi koje zovemo rase, naprotiv.

Rasa ne postoji zaista.

A ti rekao da su bela i crna mačka različite rase? :zcepanje: :zcepanje:
:lol:
превише се дезинфикујеш алкохолом :zcepanje:

Mi beli ljudi imamo tu tendenciju da sebe vidimo kao "default" čoveka, a to ne može biti dalje od istine. Pre će biti biti da je crni čovek "default" čovek, tj prvobitni čovek.
Rasa ne postoji zaista.

типично либтардско баљезгање, ваше глупости више не пролазе нигде

• Podržavam
Nije baš da ne postoji rasa. Ipak su to grupe ljudi sa svojim odlikama koje su drugačije od drugih rasa. Ma koji god to razlog bio. Što se tiče Biblije. Mislim da se ne navodi tačno neke promene i slično, samo se pominju sinovi sinova koji su migrirali na rasličite strane sveta i da su se razmnožavali. Nije rečeno da su dobili neke promene. Ali da postoji migracija plemena, to da.

Nije baš da ne postoji rasa. Ipak su to grupe ljudi sa svojim odlikama koje su drugačije od drugih rasa.

наравно да постоји, и то је једна од природних истина

раса, као шире антрополошки појам, чак не мора да буде везана само за боју коже или физиономију - нпр српски појам расе разликује расност и у оквиру једне исте групе (унутар Срба нпр), где као мерило расе користи и друге квалитете

Poslednja izmena:
Nije baš da ne postoji rasa. Ipak su to grupe ljudi sa svojim odlikama koje su drugačije od drugih rasa.
To nije rasa. Rasa mora da bude genetska varijacija svojstvena samo jednoj grupi ljudi koja bi upućivala na zasebnu rasu, a to ne postoji.

Ono što mi zovemo rasa su fizičke i društvene karakteristike jedne grupe ljudi koje ih razlikuju od drugih, nikakva stvarna razlika na nivou genetike.

Rasa jednostavno nije naučni termin, što je i lako proverljivo.

типично либтардско баљезгање
Šta misliš da bi trebalo više da me zanima: šta ti kažeš, ili nauka i celokupna stvarnost uopšte?

Šta misliš da bi trebalo više da me zanima: šta ti kažeš, ili nauka i celokupna stvarnost uopšte?

дарвинизам? :lol:

ма уопште ме не занима шта тебе занима/мисли шта год хоћеш, моје је да укажем на погрешност и погубност негирања истина разним вашим противприродним идеологијама које намећете осталима

Poslednja izmena:
  • Podržavam
To je osnova Teorije Evolucije: Priroda stalno kombinuje, i ako dobije nešto novo što je PONOVLJIVO, dobili smo novi, po nečemu drugačiji oblik života!

која наука, нпр дарвинизам? :lol:

ма уопште ме не занима шта тебе занима/мисли шта год хоћеш, моје је да укажем на погрешност и погубност негирања истина разним вашим противприродним идеологијама које намећете осталима
A kako objašnjavaš GMO proizvode? Ako može čovek da stvara nove vrste, zašto to ne može i priroda?

која наука, нпр дарвинизам? :lol:

ма уопште ме не занима шта тебе занима/мисли шта год хоћеш, моје је да укажем на погрешност и погубност негирања истина разним вашим противприродним идеологијама
Aaaa, sa retrogradnim kreacionističkim rasističkim ološem baratam dakle...

Pošto priroda svakako funkcioniše kako funkcioniše, putem mutacija i adaptacija, objasniću ti plastično:

Kada bi ti sada, usled spoznaje sopstvenog idiotizma, krenuo da udaraš glavom od zid, i kada bi ti na glavi u svrhu odbrane od udaranja izraslo zadebljanje, aka rog, da li bi to tebe činilo drugom rasom?

Back