Ali ja nisam napredan i pametan, mnogo pametniji ljudi od mene bi ti sve ovo sto ja pisem objasnili detaljno i naucno. Naravno, takvi su ogromna manjina, a vecinu u toj oblasti koju pominjes sacinjavaju besmislicari koji ne razumeju ni ekonomiju, ni drustvo, ni to sta im je mama spremala za dorucak kada su bezali iz svog sela u grad.
Sta mislis da li je neko od tvojih drugara sto predaje na FPN-u uopste i culo za Hajeka? Hajde napravi neku anketu, bas me interesuje

Mislim, oni kada pominju Hajeka, ti im tacno u faci vidis da je to nesto kao kada tele prica o Sekspiru.
Sto se toga sto ti pises to jeste tacno kao analiza stanja, i to su sve cak i Mizes i Hajek opisali jos poodavno. Tako da, ja tebi preporucujem da procitas ovu knjigu. Veruj mi, kada je procitas i razumes, bices obrazovaniji od skoro svih profesora sa svih besmislicarskih pravnih, politickih i filozofskih fakultet na Balkanu, koji Hajeka razumeju isto koliko ja razumem Baju Malog Knindzu. Cast maximum 10% izuzetaka. To da ne razumu nista najbolje vidis po njihovom potpunom nerazumevanju i nepoznavanju ekonomije, koja je idealan lakmus-papir da vidis da li neko razume sustinu slobode i represivnosti koju ti pominjes (a koja jeste cinjenica u svim drustvima, sa tim se slazem). Ne moze neko ko razume samu sustinu represivnosti i autoritarnosti da bude toliko tele za ekonomiju npr.