pored tebe nasao sam sebe

Ako ne umeš da funkcionišeš sam sa sobom, nećeš moći ni u dvoje. Moja teorija.

ne draga moja..sve je dato genima i kroz model porodice u kojoj smo odrasli...ako si imala brata morala si da se boriš za status..ako ga nisi imala opet si morala da budeš i muško da bi zadovoljila taj deo roditeljske ljubavi (primer).

Podrazumevam da je u pitanju dopunjavanje onim što je falilo kroz porodicu a u partneru...naravno da možeš sama...no zašto? Zbog slobode vlastitog vremena i nemara da li je daska na wc podignuta ili ne( ako jeste-nema na koga da se derinjamo?)...sitnice u vaspitanju nas razlikuju i teraju na ovu moodologiju o temi: možemo li biti kiborgi u ovoj betonskoj džungli...i koji će nam tronožno smetalo kada za parenje uvek ima kandidata.

ne bre,sebe trazim sama :lol:
nisam od onih koji moraju da budu s nekim
ali druge osobe nam mogu dopustiti da brze pronadjemo sebe,rekla sam vec one mogu da odu jednog dana iz zivota ali da su ti ipak pomogle da shvatis nesto
ne mora da bude to muskarac
kako da ti kazem
odrastala sam u vreme krize,jeo se krompir svaki dan na drugi nacin
onda sam otisla u inostranstvo,i osamostalila se,i tako trka za poslom ovo ono
nikad vremena
onda se vratim u bg sretnem svog buduceg muza
i jesmo mi izlazili ali je bilo i cesto aj rostilj da napravimo,aj da narucimo nesto egzoticno aj vino aj kinesko
uglavnom otkrijem s njih koliko uzivam u hedonizmu u kuhinji
i poceli da kuvamo jedno drugom,ma jedno vreme smo se igrali svake nedelje jedno mora da izadje iz kuhinje na 2h s detetom,drugo sprema rucak iznenadjenja
eto pre njega nisam znala koliko uzivam u tome
a da on ode iz mog zivota ja bih i dalje uzivala,pronasla sam taj DEO sebe uz njega
to je bio bas banalan primer,ali prvo sto mi je palo na pamet i nekako najplasticnije

lično mi se dopada priča životna...jer daje šansu zajedništvu i dopunjavanju ako diplomatija ima prioritet i poznaje reči izvini i hvala, druženje kroz igru hrani vezu..a ćutanje bude tihovanje a ne protest i osustvo emocija

Nikad nisam ni pomislio da nesto ocekujem osim da me voli i samim tim sto me podrzava i razume napravice me boljim covekom i dati vetar u ledja

Da, ali taj nivo u odnosu kada nekog dpk gledaš vidiš, i dok slušaš razumeš, i voliš njega takvog kakav je, dostiže se teško, uz puno sreće, i još više truda i zalaganja. A moraš biti i emocionalno zreo da uopšte u takvom odnosu imaš šta dati i znaš šta da tražiš.

Problem je što svi mi, bar jednom u životu, a neki i češće, smo bili u vezi u kojoj smo od partnera očekivali nešto što nam on nije mogao dati (sigurnost, ljubav, podršku, vernost, itd, itd). Da li je zrelost ili talenat prepoznati šta se iz jednog odnosa može dobiti, ne znam.

dzordzi bre ti si neki romantik :zaljubljena:
:rumenko::heart:
Ti Džordži da otvoriš školu za udavače:lol:

Šalu na stranu, zar nije pomalo iščašeno "naučiti" nekoga kako da se oblači, šminka, hajde ovo za kuvanje i nekako. Ili da preformulišem pitanje, šta su one tebe naučile? Kako si ti uz njih postao bolji čovek?

Evo rekoh gore..tako sto su me skapirale da im zelim dobro i da ne lupetam gluposti kao da mi je to trip da ih menjam..nego jednostavno imam oko i po gradji znam sta bi im stajalo..+ sto oduvek kupujem kvalitetno pa im i to objasnim da je bolje jedno nego 3 jeftine krpe u kojima izgledaju ko dzak a imaju sta pokazati..zenstvenost..ako sam samostalan odavno normalno da znam kuvati i to ih odusevi..pa uz mene krenu da se interesuju vise i nauce..prosire makar vidike..ili ako je neko stariji 10ak godina ne mora nesto nauciti od zene dovoljno je da se oseti mladjim

:rumenko::heart:

Evo rekoh gore..tako sto su me skapirale da im zelim dobro i da ne lupetam gluposti kao da mi je to trip da ih menjam..nego jednostavno imam oko i po gradji znam sta bi im stajalo..+ sto oduvek kupujem kvalitetno pa im i to objasnim da je bolje jedno nego 3 jeftine krpe u kojima izgledaju ko dzak a imaju sta pokazati..zenstvenost..ako sam samostalan odavno normalno da znam kuvati i to ih odusevi..pa uz mene krenu da se interesuju vise i nauce..prosire makar vidike..ili ako je neko stariji 10ak godina ne mora nesto nauciti od zene dovoljno je da se oseti mladjim

Pa Džordži da te onda konsultujem kad krenem u šoping?:lol:

Sve što si nabrojao se na kraju svede na ono o čemu pisah u jednom od postova pre ovog: umeti sam sa sobom da bi mogao sa nekim drugim u paru. Malo njih može i kućnog ljubimca da ima. Fikus da gaji. A kamoli da zasnuje porodicu/ostvari kvalitetnu vezu.
Što me podseti da nisam zalila filadendron...:dash:

Pa da funkcionise al 20%..to i jeste poenta da partner izvuce najbolje iz nas i napravi nas boljim..da nas pokrene na nesto
Pa da i ti reCes neku pametnu... :-)
slazem se sa tobom, da partner moze da nas usmeri, oplemeni, poboljsa kao osobu... Moze da nam pomogne u pronalazenju sebe, ali kraju, mi smo ti koji moramo sesti i sami sa sobom zakljuciti sta nas cini srecnima... To ne moze nikakav partner!

I ta osoba uopste ne mora da bude muskarac, muz, decko... To moze biti i prijatelj, drugarica, brat, roditelj...
Ne negiram bitnost zajednice i života u dvoje. Naprotiv. Ali smatram da treba biti samostalan, umeti prvenstveno na sebe da se osloniš. Mnogi to ne umeju. Pa kad ostanu bez mame, tate ili muža, udaraju naokolo ko mušica u tegli.

e ovo oslanjanje me pogodi pravo u srz!
Svi mi mastamo o heroju, koji ce uvek biti tu i moci da resi sve nase probleme...
Ali na kraju, niko to ne moze, ni roditelj koji bi zivot dao za tebe... Tvoj zivot je rvoja odluka, i izjava 'pronasla sam sebe kraj njega' je opet samo nasa odluka!
Ne postoje srodne duse, princevi i ostale bajke... Onako nam je kako zelimo i kako se trudimo da bude...

Dokona sam u zadnje vreme, pa razmisljam mnogo... (sto ne valja uvek:mrgreen:), i iako sam mlada shvatila sam da neke stvari zelim, bez obzira na to sta drugi misle... Zivot je jedan i svaku zelju sebi treba ispuniti... Bez obzira na partnera... Svi smo mi razlicti...

Ako se prepustis simbiozi i samo onome sta 'mi' zelimo, gubis sebe...

Da bi mogao usreciti drugoga, moras prvo nauciti da usrecis sebe!
Kako? Nemam pojma!
Ali kad pronadjes ono sto te ispunjava i cini srecnim, tebe kao osobu, ne 'vas'... Tek onda ces moci da cinis druge srecnima...

P.s. Al sam se rasprdela... Za medalju...:mrgreen:

Da, ali taj nivo u odnosu kada nekog dpk gledaš vidiš, i dok slušaš razumeš, i voliš njega takvog kakav je, dostiže se teško, uz puno sreće, i još više truda i zalaganja. A moraš biti i emocionalno zreo da uopšte u takvom odnosu imaš šta dati i znaš šta da tražiš.

Problem je što svi mi, bar jednom u životu, a neki i češće, smo bili u vezi u kojoj smo od partnera očekivali nešto što nam on nije mogao dati (sigurnost, ljubav, podršku, vernost, itd, itd). Da li je zrelost ili talenat prepoznati šta se iz jednog odnosa može dobiti, ne znam.

Pa ja nekako vidim u startu koliki je neciji maximum i izvlacim ga..ne odustajem nikad ali ne i da ocekujem za sebe neku korist od njenog napretka..ono kao krajnji rezultat mi je licna satisfakcija

Pa da i ti reCes neku pametnu... :-)
slazem se sa tobom, da partner moze da nas usmeri, oplemeni, poboljsa kao osobu... Moze da nam pomogne u pronalazenju sebe, ali kraju, mi smo ti koji moramo sesti i sami sa sobom zakljuciti sta nas cini srecnima... To ne moze nikakav partner!

I ta osoba uopste ne mora da bude muskarac, muz, decko... To moze biti i prijatelj, drugarica, brat, roditelj...

e ovo oslanjanje me pogodi pravo u srz!
Svi mi mastamo o heroju, koji ce uvek biti tu i moci da resi sve nase probleme...
Ali na kraju, niko to ne moze, ni roditelj koji bi zivot dao za tebe... Tvoj zivot je rvoja odluka, i izjava 'pronasla sam sebe kraj njega' je opet samo nasa odluka!
Ne postoje srodne duse, princevi i ostale bajke... Onako nam je kako zelimo i kako se trudimo da bude...

Dokona sam u zadnje vreme, pa razmisljam mnogo... (sto ne valja uvek:mrgreen:), i iako sam mlada shvatila sam da neke stvari zelim, bez obzira na to sta drugi misle... Zivot je jedan i svaku zelju sebi treba ispuniti... Bez obzira na partnera... Svi smo mi razlicti...

Ako se prepustis simbiozi i samo onome sta 'mi' zelimo, gubis sebe...

Da bi mogao usreciti drugoga, moras prvo nauciti da usrecis sebe!
Kako? Nemam pojma!
Ali kad pronadjes ono sto te ispunjava i cini srecnim, tebe kao osobu, ne 'vas'... Tek onda ces moci da cinis druge srecnima...

P.s. Al sam se rasprdela... Za medalju...:mrgreen:

Čičak, jesi li ovo ti?
Kao da piše druga žena, sunce ti kalaisano.:eek:

Ali mi je drago što si tu. Lepo te "videti".:heart:

Mene bi iscrpljivalo da stalno, iznova i iznova izvlačim maksimum iz nekog. Neka on sam, dobrovoljno izvuče maksimum iz sebe.

Nije da nije ima i toga ako je neko tvrdoglav i bas onaj primer da je nadrk klinka koja se protivi i inati eto cisto tako da pokaze fejk stav..to onda prazni i ne treba se truditi..to ne radim nego kad neko uziva da napreduje pa me inspirise na nesto novo neocekivano sto i mene iznenadi kad uradim

pa ne moze, ljudi da to mogu tako lako svet bi bio divno mesto. nego vecina i jeste blokirana uz visoki gard koji jedva da i partner moze da predje i da prodre do njih, za njihovo dobro... nekad moras da ulozis napor kad ti je stalo, uz mnogo paznje i strpljenja da bi videla stono moonja nekad rece kako se gusenica pretvara u prelepog leptira :lol:

pored tebe nasao sam sebe...a onda sam iskocio iz koze.neretko brak srusi iluzije koje smo gajili u nekom,da slobodno kazem,prethodnom zivotu.od mnogih faktora koji zahtevaju uspesnost odricanje je bitan kriterij.covek nekad mora zaboraviti na sebe i staviti prioritet na decu,koju po definiciji volimo.sve zarad viseg dobra,kako to imam obicaj reci.altruisticnost je definisuci karakter coveka.u krajnoj liniji,sami smo kovaci svoje sudbine.pitanje je samo gde povlacimo granicu.

Čičak, jesi li ovo ti?
Kao da piše druga žena, sunce ti kalaisano.:eek:

Ali mi je drago što si tu. Lepo te "videti".:heart:
Ma ja sam, vis mi rukopis...:mrgreen:

Do nedavno, ja sam bila ubedjena da taj vrhunac srece mozes pronaci sa nekim, i da je osecaj bolji jer ga delite... I sama sam sprecavala sebe da otkrijem sta je ono sto me zaista cini srecnom, ili odlagala, da bi to dozivela sa njim... Greska!

Zivot ti je podaren jedan! Jednom ga zivis! Da li kao svetica ili kurvaa je na kraju sasvim ne bitno, bitno je da si ti uzivao u njemu!

Poslednja izmena:

Mislim da je za sve kriva iluzija o osobi kakvu bi smo mi to "zasližili" tj voleli da bude pored nas i prati naše kvalitete a mane previdi...idealno!..Subkeltivni smo do egoizma..
No zaboravljamo da mi sebe ne pogledamo u ogledalo i preispitamo jesmo li to zaista MI superlativi ovog roda...ili samo fantazija koju negujemo u svojem egu...

ZA funkcionisanje bilo čega mora postojati razgovor i poznavanje mogućnosti...a i funkcionalnosti...
kod inertne(lenje) osobe nećeš nači trakača na duge staze ako leži po ceo dan uz pivkana..
ili ispija (ona)kafe i juri po frizerima i kupovini...ili drži predavanja kako bi hebo mater tamo nekom na poslu politici itd...
a ona hebe kevu komšinicama jer curi sa veša na cveće na terasi...
banalizujem namerno..no to su gluposti koje nas redovno prate i pitanje je samo gde su granice pucanja lastike izdržljivosti
kada trivijala zauzme mesto avanturi...znatiželji i akciji i pretvori partnere u umorne krivce vlastitih promašaja

Do nedavno, ja sam bila ubedjena da taj vrhunac srece mozes pronaci sa nekim, i da je osecaj bolji jer ga delite... I sama sam sprecavala sebe da otkrijem sta je ono sto me zaista cini srecnom, ili odlagala, da bi to dozivela sa njim... Greska!

Zivot ti je podaren jedan! Jednom ga zivis! Da li kao svetica ili ***** je na kraju sasvim ne bitno, bitno je da si ti uzivao u njemu!
A bre Čičak a kad si nas na 100 strana ubeđivala kako se sreća spoznaje samo uz muškarca i žena sazreva samo uz muža? A mi ti kontrirale i govorile ti "polako, skontaćeš i sama koliko grešiš".
Da ne pominjem onaj deo sa "ona koja je bila sa više od dva tipa je pero laka":lol:

Eee, živote lutalico, opet dolutaš na početak priče:mrgreen:

Rukopis isti a umesto devojčice piše žena.:)

no to su gluposti koje nas redovno prate i pitanje je samo gde su granice pucanja lastike izdržljivosti
kada trivijala zauzme mesto avanturi...znatiželji i akciji i pretvori partnere u umorne krivce vlastitih promašaja
Tuzno je to...
Slusam zene u penziji, i jedina prica im je Sta kuvati? Kako ocistiti? Gde spremiti?
Zapitas se gde su one u svemu tome? Jel moguce da misljenje 'dobre domacice' preovladava i u tim godinama? I sve se takmice u takvim banalnostima, da se ubijes... Malo pametniji majmun bi to mogao...
Gde su njihove licne zelje? Kad one dolaze na red?
A bre Čičak a kad si nas na 100 strana ubeđivala kako se sreća spoznaje samo uz muškarca i žena sazreva samo uz muža? A mi ti kontrirale i govorile ti "polako, skontaćeš i sama koliko grešiš".
Da ne pominjem onaj deo sa "ona koja je bila sa više od dva tipa je pero laka":lol:

Eee, živote lutalico, opet dolutaš na početak priče:mrgreen:

Rukopis isti a umesto devojčice piše žena.:)
Ma rekoh ja i da to ne mora biti muskarac, i stojim iza toga!
I dalje mislim da u zivotu treba da imamo nekoga uvek, drustvena smo bica i to je prirodno... Ne bismo sad ovde kucali da nije tako...

Ovo za dva tipa, nemam pojma... Opet ono sto te cini srecnom treba da uradis... 2 ili 22 ili 222, nije bitno, bitno je da si srecan! Da si uradio kako si zeleo!
Mozda i jedan ume da usreci, nije iskljuceno!

Zivot ti je podaren jedan! Jednom ga zivis! Da li kao svetica ili kurvaa je na kraju sasvim ne bitno, bitno je da si ti uzivao u njemu!

ccc, sta napravismo od Malog cicka :eek: .... sta ce nastat posle 25-te tek :super:
muz ce ti blokirati Krstaricu :D

:zag:

pa ne moze, ljudi da to mogu tako lako svet bi bio divno mesto. nego vecina i jeste blokirana uz visoki gard koji jedva da i partner moze da predje i da prodre do njih, za njihovo dobro... nekad moras da ulozis napor kad ti je stalo, uz mnogo paznje i strpljenja da bi videla stono moonja nekad rece kako se gusenica pretvara u prelepog leptira :lol:

napor se cesto ulaze tek pod spoljasnjim pritiscima

odem skoro do apoteke da kupim izbeljivac za zube.komentarise apotekarka kako je to pametno,valja se odrzavati,paziti na sebe...tek joj kazem...ma to samo dok se ne ozenim,posle nije bitno

naime...kad zauzdas i zajases bracnog druga nema mu bezanja tako lako

:lol:

bolje da skines koji kg nego sto unistavas sopstvene zube ni krive ni duzne :zima:

ako si maslacak- odleprsas bez problema ;)

Back