Popravka parketa

vlad1982

Početnik
Poruka
3
Da lipostoji način da se popune rupe u parketu odnosno razmaci između daščica jer se vremenom parket osušio i skupio(jer su ovi koji us postavljali parket postavili sirov parket) i ostao je rzmak između daščica.Ja bih to sad hteo nekako da popunim i da išlajfujem i da nanovo lakiram.

Da lipostoji način da se popune rupe u parketu odnosno razmaci između daščica jer se vremenom parket osušio i skupio(jer su ovi koji us postavljali parket postavili sirov parket) i ostao je rzmak između daščica.Ja bih to sad hteo nekako da popunim i da išlajfujem i da nanovo lakiram.

najsitnijom trinom se ti prostori ispunjavaju

Obrati se nekom parketaru. Parket se mora prvo grubo islajfati (sa profesionalnom masinom), zatim finijim papirom, npr. 80, onda se piljevina (ova sa 80 slajfovana) pomesa sa specijalnim tecnim bezbojnim popunjivacem (ne zivim u SR pa neznam strucni naziv, uglavnom, znaju specijalne prodavnice i parketari) prespaktla. Jos jednom sa finim papirom preslajfa i ako trebe (najcesce treba) jos jednom ponovi. Posle toga dolazi lakiranje ili ulje navuci...

Ima i kako fuguju mešavinom nitro laka i finom piljevinom :)

Poslednja izmena:

Back