Poplave u Zapadnoj Evropi, globalno zagrevanje i politika

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
44.083
https://www.danas.rs/svet/poplave-u-delovima-zapadne-i-centralne-evrope-posle-jake-kise/

https://balkans.aljazeera.net/news/world/2021/7/17/vise-od-125-zrtava-nezapamcenih-poplava-u-evropi

Vidim da niko nije pokrenu temu i dvoumila sam se na koji PDF da se smeti

Hronika zbog žrtava, Ekologija zbog teze o globalnom zagrevanju .. ali procenjujem da joj je ipak mesto na politici

Smatram da se se u tom "globalnom zagrevanju" krije jedna velika politička zamka i možda izvor budućih tragedija

Globalno zagrevanje najviše izaziva jedna svetska sila : Kina - znači da vrlo lako jedan fenomen može dobiti svoje pravo ime .

Globalnom zagrevanju takođe doprinose i TE - da li će onda značiti da ako imaš TE ugrožavaš životni prostor tamo nekog Nemca , Belgijanca i da će on sutra imati pravo da dođe da te "nauči pameti"?

Već navedoh da se može koristiti u političke svrhe

Sa propagandom eto sutra Hansa koji misli da je sav njegov problem lošeg života to što neki Sloven ( Srbin ili Poljak) loži ugalj koji ima i pravi struju

Tako nešto slično je i mislio 1941 kada je visoko motivisan krenu ka tornjevima Moskve

Poslednja izmena od moderatora:
https://www.danas.rs/svet/poplave-u-delovima-zapadne-i-centralne-evrope-posle-jake-kise/

https://balkans.aljazeera.net/news/world/2021/7/17/vise-od-125-zrtava-nezapamcenih-poplava-u-evropi

Hronika zbog žrtava, Ekologija zbog teze o globalnom zagrevanju .. ali procenjujem da joj je ipak mesto na politici

Smatram da se se u tom "globalnom zagrevanju" krije jedna velika politička zamka i možda izvor budućih tragedija

Globalno zagrevanje najviše izaziva jedna svetska sila : Kina - znači da vrlo lako jedan fenomen može dobiti svoje pravo ime .

Globalnom zagrevanju takođe doprinose i TE - da li će onda značiti da ako imaš TE ugrožavaš životni prostor tamo nekog Nemca , Belgijanca i da će on sutra imati pravo da dođe da te "nauči pameti"?
Ti si strašno žalosna što su poplave pogodile Njemačku i Belgiju?

Ti si strašno žalosna što su poplave pogodile Njemačku i Belgiju?

Kao što možeš videti ja govorim o onome šta može određena propaganda da uradi ... prirodna katastrofa samo može da ogoli neke procese

Ako onome koje je jedva živu glavu izvukao kažu da je krivo globalno zagrevanje a njega izaziva tačno to i to, a neko tamo upravo radi to i to, ljudski je očekivati da on "shvati" ko je izvor njegove trenutne, a možda i buduće "patnje" i lošeg života

Imaš problem sa takvim stavom?

Kao što možeš videti ja govorim o onome šta može određena propaganda da uradi ... prirodna katastrofa samo može da ogoli neke procese

Ako onome koje je jedva živu glavu izvukao kažu da je krivo globalno zagrevanje a njega izaziva tačno to i to, a neko tamo upravo radi to i to, ljudski je očekivati da on "shvati" ko je izvor njegove trenutne, a možda i buduće "patnje" i lošeg života

Imaš problem sa takvim stavom?
Kao što možeš vidjeti nisam to komentirao nego tvoje "suosjećanje" sa ljudima pogođenim elementarnom nepogodom.

Kao što možeš vidjeti nisam to komentirao nego tvoje "suosjećanje" sa ljudima pogođenim elementarnom nepogodom.

Da pojasnim tema nije otvorena sa ciljem "pray for" .. već da prodiskutujemo da li postoji opcija da se ova prirodna katastrofa iskoristi za neke druge tragedije

Smatram da postoji, ako ti smatraš da ne postoji, nemam ništa protiv.

Postoje dve teze ; jedna govori o globalnom zagrevanju a glavni dokaaz se nalazi u svrdlima na čijim krajevima se nalaze cilindri leda izvađeni sa ne znam ni sam na kolikoj dubini ledenih glečera. Spektrometriskom analizom primeraka sa raznih dubina utvrđeno je da se glečeri zaista tope i da se temperatura na zemlji zaista povećava , naročito u zadnjih sto godina što se tumači kao antropogeni uticaj.
Druga teza jeste Milankovićeva ciklična menjanja koja se dešavaju za običnog poštenog čovijeka u dugim vremenskim periodima , a među takvim spadaju i mini ledena doba što i istorija dobro poznaje u rukopisnoj građi tj. hronološkim zapisima od 15 do 19 veka kao malo ledeno doba. Zaključak nekih autora jeste takav da je tobožnje zagrejavanje zapravo vrhunac tople klime koja smenjuje mini ledena doba, da se radi o jednoj fazi na vrhuncu amplitude tople klime koju će zameniti faza u kojoj kriva niske temerature ide nadole kada će nastati malo ledeno doba.. Opet neki se nadovezuju sa tvrdnjom kako će naredni periodi mini ledenog doba koji će smeniti trenutnu toplu klimu zapravo biti odlična tampon nadoknada antropološkog uticaja . U svakom slučaju obe ove varijante iste teze govore da nije ništa potrebno da čovek čini da bi smanjio efekat staklene bašte već će to samoregulacijom priroda sama učiniti.
Tko je u pravi ne znam, niti stručno štivo koje sam koristio prilikom proučavanja "Politikin zabavnik " ne daje odgovor kao za mnoga slična pitanja.

Poslednja izmena:
Vidi se da ne razumeš šta je tačno ekologija , a to postoji decenijama

Da li znaš da je nekada postojala cela jedna oblast geologija nazavana geohemijsko modelovanje - e to je za taj PDF , a ovo da li će sutra neki zapadnieuropljanin pomisliti da sva zla sveta dolaze zato što neko tamo puni velike peći ugljem je već politika
Ja za razliku od tebe znam sta je ekologija i zastita covekove okoline
i znam da to nije samo cumur.

Postoje dve teze ; jedna govori o globalnom zagrevanju a glavni dokaaz se nalazi u svrdlima na čijim krajevima se nalaze cilindri leda izvađeni sa ne znam ni sam na kolikoj dubini ledenih glečera. Spektrometriskom analizom primeraka sa raznih dubina utvrđeno je da se glečeri zaista tope i da se temperatura na zemlji zaista povećava , naročito u zadnjih sto godina što se tumači kao antropogeni uticaj.
Druga teza jeste Milankovićeva ciklična menjanja koja se dešavaju za običnog poštenog čovijeka u dugim vremenskim periodima , a među takvim spadaju i mini ledena doba što i istorija dobro poznaje u rukopisnoj građi tj. hronološkim zapisima od 15 do 19 veka kao malo ledeno doba. Zaključak nekih autora jeste takav da je tobožnje zagrejavanje zapravo vrhunac tople klime koja smenjuje mini ledena doba, da se radi o jednoj fazi na vrhuncu amplitude tople klime koju će zameniti faza u kojoj kriva niske temerature ide nadole kada će nastati malo ledeno doba.. Opet neki se nadovezuju sa tvrdnjom kako će naredni periodi mini ledenog doba koji će smeniti trenutnu toplu klimu zapravo biti odlična tampon nadoknada antropološkog uticaja . U svakom slučaju obe ove varijante iste teze govore da nije ništa potrebno da čovek čini da bi smanjio efekat staklene bašte već će to samoregulacijom priroda sama učiniti.
Tko je u pravi ne znam, niti stručno štivo koje sam koristio prilikom proučavanja "Politikin zabavnik " daje odgovor kao za mnoga slična pitanja.

Sve to stoji, mene više zanima stav da li će sve ovo postati propaganda za neko naredno disciplinovanje sveta ..

I da li će scene , teške za oko, dati vetar u leđa masama , da sutra jurišajuna krilima raznih propagandnih priča

Vidi se da ne razumeš šta je tačno ekologija , a to postoji decenijama

da li će sutra neki zapadnieuropljanin pomisliti da sva zla sveta dolaze zato što neko tamo puni velike peći ugljem je već politika
Да, док су они убрзано тровали свет и загађивали га- све је било у реду, јер су стицали своју материјалну предност.
Сад, када то ради онај део света који жели исто- сад је то изазивање еколошке катастрофе... :lol: :lol:

Да, док су они убрзано тровали свет и загађивали га- све је било у реду, јер су стицали своју материјалну предност.
Сад, када то ради онај део света који жели исто- сад је то изазивање еколошке катастрофе... :lol: :lol:

Naravno nikada neće reći da bi oni i dalje punili ugljem visoke peći da imaju ugalj ili da mogu kao i dosad da ga dovoze po niskoj ceni od nekih tamo koji nemaju tu demokratsku svest i vrednosti ..

Više cenim da je Merkel svestan da je vreme besplatnog ručka za Nemce over
A za Srbe tek dolazi sve besplatno, Kad Nemcima smrkne Srbima ima
da svane i dok tako prosecan covek u Srbiji misli, a SNS ga ubedjuje da je tako, ima i dalje od oktobra do marta da Srbija ( Beograd, Smederevo,
Nis) budu najzagedjeniji gradovi ne u Evropi , nego na svetu. Cisto
da im pokazemo cija majka crnu vunu prede.

Back