gospodjica14
Poznat
- Poruka
- 7.429
Juče izlazim s posla posle onog potopa, dopelavam se do stanice a tamo milion ljudi čeka. Stanem, čekam, čekam, čekam, polako mi raste pritisak, omorina pritisla i posle jedno pola sata pukne mi film i krenem peške. Ispešačila sam ultra brzim hodom sve do iznad Ofkinog stadiona. Sve vreme ključa u meni bes, i što je grad raskopan, i što kad padne jeb.... kiša kao da su sekire padale, sve staje, i što uopšte moram svaki dan da dolazim do grada...Munje i gromovi, ljutnja raste progresivno sa svakim žustrim korakom, a hodanje bogami traje. Konačno pristižem do te tačke iznad Ofke, kad pored mene prolazi beli kombi pun likova sa takvim njuškama da ti se život smuči, kreću da me odmeravaju, a meni se lice tog trenutka pretvara u... ne znam diabolik, izobličim se skroz i mislim "ako samo nešto guknu, pobiću ih, samleću ih (zapravo bi osula psovke i sve najgore uvrede koje bi mi pale na pamet). Na sreću, valjda kad su videli izraz lica, prođoše bez reči. I tako stižem, stajem, tahikardija radi, obliva me hiljadu znojeva, skidam džemper, u tom stiže krcat autobus u koji se nekako uguravam i pišem poruku čoveku mi "Peške sam došla do (tačke x). Sutra se selim odavde". Zove on, i smeje se , pita gde se seliš "u Crnu Travu! na planinčinu bre di nema žive duše, ni autobusa, ni gužve, nit prekopanih ulica, samo zelenilo, mir i spokoj". Ne vičem, glas mi leden i ravan. Kaže on, pa vidi, moglo je i gore da bude, mogao je da te uhvati pljusak...mogao je, kažem, i grom da me udari. Ne mora ništa gore, dovoljno je loše.
Razbesnela sam se do crvenog. Tek sam se malo smirila predveče. Znam, nije dobro, treba čuvati živce, ali kako? Kako vi čuvate svoje živce?
Razbesnela sam se do crvenog. Tek sam se malo smirila predveče. Znam, nije dobro, treba čuvati živce, ali kako? Kako vi čuvate svoje živce?