Ponovo tuku komunalci!!!

Brzi Bravari Srbije

Veoma poznat
Poruka
12.987

Припадници Комуналне полиције претукли су Мијата Лакетића, избеглицу са Косова, само зато шšто је продавао конзерве на импровизованој тезги испред зграде Старог Меркатора у Новом Београду.

Како Вести сазнају од сведока инцидента, Лакетић је на тезги дрžжао четири-пет конзерви које је продавао. Како каžже Драгиња Тодорчев, која је видела шšта се десило, комуналци су изненада напали човека.

- Продавао је конзерве када је наишšло неколико комуналаца. Рекли су му да се склони, а он је одговорио да неће, да му пишšу пријаву и да ће да одговара. Скочили су на њега, оборили га на земљу и почели да му заврћу руку. Видели смо да су му ставили неку кесу, најлон преко главе и замотали. Мислили смо да ће га удавити – у šшоку је испричала Тодорчева.

Jedno je pisanje prijave i opomena, meni kada je pesak bio ispred kuce na ulici, poslali su pismenu opomenu, da u roku sredim to, a sta ovi rade je cudo.

Ja sam proletos poslala prijavu putem mejla zbog šuta po biciklističkoj stazi tokom priprema za sezonu kafića na adi pa nisu ništa uradili.
Gazde renoviraju kafiće, svud unaokolo pesak, šut, đubre. I fotku sam poslala al' ništa

A, pa nisu oni tu da bi sluzili narodu, vec da bi ga tukli...da si kojim slucajem htela da dobijes batine, siguran sam da bi izasli u susret...jos ako si zena u godinama, da ne mozes da im uzvratis..
Nego...mene nesto drugo kopka: da nisu ti komunjalci, u stvari, hrvatski ili siptarski nacionalisti koji placaju da mogu da biju Srbe u sred BG?
Toliko mrznje pokazuju, da mi jedino to pada na pamet!

Овде се не види да су тукли човека.
Иначе, познајем добро овог најкрупнијег комуналца.
Не верујем да су реаговали без претходне жестоке провокације са друге стране, јер комуналци само тада физички реагују.

Poslednja izmena:
Овде се не види да су тукли човека.
Иначе, познајем добро овог најкрупнијег комуналца.
Не верујем да су реаговали без претходне жестоке провокације са друге стране, јер комуналци само тада физички реагују.

kakva to "provokacija " treba da bude pa da se primenjuje fizicka sila?

I fizicka sila protiv matorog coveka, nenaoruzanog?

Ili onog lika u autobusu koji se drzao za sipku?

Ako ga poznajes, kazi mu da je zesca *****, kad na coveka koji mu otac moze biti , dize ruku.

kakva to "provokacija " treba da bude pa da se primenjuje fizicka sila?

I fizicka sila protiv matorog coveka, nenaoruzanog?

Ili onog lika u autobusu koji se drzao za sipku?

Ako ga poznajes, kazi mu da je zesca *****, kad na coveka koji mu otac moze biti , dize ruku.
У самоодбрани је то могуће, законом дозвољено.
Тај црногорац (у бусу, што држи шипку) је претходно без икаквог разлога избацио контролора из аутобуса, и то "на кеца" (тј. овај му само рекао "добар дан, карте на преглед"). Тако да су овде комуналци погрешно учинили што су уопште били (у почетку) љубазни према таквом силеџији, требали су одмах да га физички оборе на земљу и одведу са лисицама у полицију.

Са овим човеком код Меркатора не знам детаље али закључујем на основу досадашњих искустава, и да не треба гледати само "једну страну медаље" и што медији објаве, већ истражити целу генезу сукоба.

У самоодбрани је то могуће, законом дозвољено.
Тај црногорац (у бусу, што држи шипку) је претходно без икаквог разлога избацио контролора из аутобуса, и то "на кеца" (тј. овај му само рекао "добар дан, карте на преглед"). Тако да су овде комуналци погрешно учинили што су уопште били (у почетку) љубазни према таквом силеџији, требали су одмах да га физички оборе на земљу и одведу са лисицама у полицију.

Са овим човеком код Меркатора не знам детаље али закључујем на основу досадашњих искустава, и да не треба гледати само "једну страну медаље" и што медији објаве, већ истражити целу генезу сукоба.

Jel'? pa zasto ga je onaj mudonja udarao u stomak?Da te parafraziram: Ne vidim da je ikoga "onaj crnogorac" napadao?Pre toga je mozda i izbacio kontrolora...je li ga tukao?
Ili to slusas samo jednu stranu...onu Djilasovu?

Dao Bog, uskoro ce i Djilas da odgovara za kradje koje je omogucio i u kojima je i sam ucestvovao...pa da vidimo koliko dugo ce komunalci da sire strah i trepet po Beogradu...

Mozes da ih zoves deset dana da dodju jer ti je komsija izasao sa sutom i smecem na ulicu, i ne dolaze...ali se zato pojave da tuku onog ko nema kartu za prevoz...

Ниси упознат са свим тим развојем догађаја (у вези црногорца), не знаш актере, не знаш сведоке, итд. А ја то знам.
Притом, подлегао си политичкој страначкој пропаганди која нема никакве везе са једном градском службом (комуналци) која ће постојати и кад Ђилас оде са власти, то је сигурно.

Nemam ja sta da podlezem bilo cijoj politici...

Ljudi po BG su nezadovoljni, u katastrofalnom prevozu se vozimo, maltretiraju sa zaustavljanjem kolone autobusa i na sve to, uvode komunalce koji se razlikuju od policije samo po tome sto nemaju pistolje.
Komunalna vozi nova lepa kola, manekenske uniforme...a ovi jadnici koje prebijaju..izuzev milogorca...jedva da imaju sta da obuku.

Ko je tu lud?Ona lopuza za most dade iz dzepova moje dece 450! (ej!) miliona evra, a odbija rusku ponudu koja bi nas kostala cetiri puta manje..ili kinesku za metro, koja bi nas kostala gradjevinskog zemljista.

Nisam voleo Milosevica...ali ovi su tri puta gori!

U tom svetlu, komunalci su samo jos jedan aparat vlastodrzaca, da ih zadrze na vlasti. Znaci - i njih ne podnosim!

Мало си побркао хронологију догађаја. Комуналци нису уведени након бус-плус контроле на тачкама већ су они постојали годину дана пре Бус-плуса (тачније од 4.новембра 2010.).
Затим, они су радили тада (што се тиче превоза) и са контролорима из ГСП-а (дакле: градска, државна фирма) и асистирали им у кажњавању путника без карте.
Силу су примењивали само у крајњој нужди као и сада.
Да су они заиста такве силеџије, као што ти наводиш, онда не би у Београду уопште постојала сива економија а видимо да тога има (мада не као 90-тих али ипак има).
Прошетај до Старог Меркатора ових дана, или до Бувљака, итд. Људи нормално илегално раде, кад дођу комуналци - онда се паметни трговци склоне а бунтовници остају да џабе изазивају судбину. Сами су криви због тога.

Ma da.
Sve med i mleko...siva ekonomija sigurno postoji zato sto je situacija toliko bolja nego 90' ih...
Ljudi bez osnovnih uslova za zivot, gradilista stoje zatvorena vec tri godine...
I onda, umesto da se prekine sa lopovlukom, uvede se striktnija kontrola svercera u GSP, a za racun privatne firme BUS PLUS!
Jebte, nisam ni znao da sverceri unistise grad? :eek: Sve vreme sam bio ubedjen da neke lopuze kradu pare iz gradske kase...
Kad ono: mi ko Svajcarsk! Samo fali da uvedemo neku sluzbu koja ce nas male da dotera u red...ovi veliki su se i onako nakrali i obezbedili...

Па, не можеш да очекујеш од контролора Бус-плуса да они решавају питање корупције и криминала на вишим дистанцама у држави и друштву. За то постоје друге службе а друга је ствар да ли раде добро или лоше.
Свако нека ради свој посао у складу са ирегенцијама.

Па, не можеш да очекујеш од контролора Бус-плуса да они решавају питање корупције и криминала на вишим дистанцама у држави и друштву. За то постоје друге службе а друга је ствар да ли раде добро или лоше.
Свако нека ради свој посао у складу са ирегенцијама.

Izvini..nisam razumeo boldovano...ali ako si hteo da kazes da bi svako trebao da radi svoj posao u skladu sa pravilom sluzbe, onda moram da ti kazem da komunalna ima i drugog posla nego da otima hleb iz usta onih koji ne prodaju konzerve kod merkatora iz besa ili zbog dobre zarade...

A stice se sve vise utisak da komunalna radi JEDINO na izbacivanju putnika iz autobusa i na mlacenju onih koji se drznu da "izazivaju sudbinu".

Zasto nisi odmah rekao da su ti to kolege komunalci? Ovako ih branis kao da si ti vlasnik BUS PLUS-a...

Inace, rec koju si hteo da upotrebis:"ingerencija"

Мислим да се користи и та реч "ирегенција" као област деловања, област власти. Небитно..
Дакле, свако у својим власним овлашћењима (и по правилима службе, мада то је нешто друго) може да делује у држави друштву. Ако је, рецимо, земља у полуанархичном стању - да ли то значи да треба да свуда тежимо анархији?..

Мислим да ти много претерујеш, ја нисам комуналац али знам многе комуналце и знам какви су људи, како размишљају, итд. То је тотално супротно од онога што ти мислиш. Народ је бесан, није навикао на ред и поредак, имали смо ратове, санкције, итд. Комунална полиција се баш мало бави тим стварима, то се теби чини јер су медији чудо и све напумпају.
Ти си видео како су бунтовног продавца везали али ниси видео шта је претходило томе, ниси видео како су лепо разговарали са нормалним људима.

Просто, не смемо се понашати анархично већ треба да се међусобно поштујемо.
И пре тога (у Милошевићево време) су постојале разне инспекције а продавци код Зелењака су често се склањали кад дође "мурија". Увек је тога било, само се сада више политизује због политичког напада на Ђиласа...

A djilas je nevinasce...
Sam protiv svih obesnih gradjana koji sa 300 eur mesecno ne zele , stoka jedna, da postuju red i zakon!
Znas, kada budem video da vlast rukovodi domacinski zemljom, i ja cu poceti da se ponasam kao domacin..sve dok vidim lopuze koje drpaju, i ja necu imati postovanja za vlast!

Уопште није акценат на онима који немају карте у превозу или на онима који илегално тргују са робом. Не туку се они због тога, јер да је тако - крви би било до колена.
Туку се само они који се силом супроставе властима, који глуме неке бунтовнике, ремете јавни ред и мир, и сл.

Pa to sam i hteo reci: ova vlast voli pokorne i sagnute glave...nemoj ko da bi javno rekao nesto protiv vlasti!
Свака власт то воли, и то је потпуно нормално. Не то да не смеш ништа да кажеш против већ да се дижеш бунт и реметиш ред и мир.
Дал би ти волео такво стање нереда, рецимо, у твојој кући и међу твојом породицом?...

Back