ponovo brak?

Jaoj ultrared ja kad cujem tako nesto da je neko samotnjak ja se sva rastuzim, kako bre mozes tako sama? Nisam ja neka kljakava i u stvari sve u zivotu krupno sam uradila sama ali volim da imam nekog pored sebe da sa njim delim, ovo samotnjacki mi dodje tako tuzno.

phenomenon:
Eto Aleksa ti si pravi primerak onih koje sam pokusala da opisem i pitam se ZASTO? Naravno da mozes sam da organizujes sve te kucne poslove i da ti ne treba druga zena da bude tu da bi to sve obavljala, ali zar nije lepse biti u paru, ozbiljno, zar ne zelite vise tu vrstu odnosa, nego je lepse, mozda i sebicno prosto samo ugadjati sebi? Priznajem da mi je tesko da razumem ako se ne radi o sebicluku odkud takav stav.

Ne znam da li je sebicluk...mozda i jeste...

Ali...
Imam dvoje dece od 11 meseci...
E sada...hipoteticki....lepsa polovina me ostavi...
Da nadjem drugu ozbiljnu vezu..?
Kako bi se ta "druga" ophodila prema mojoj deci? Treba da krajickom oka gledam kako se prema njima ponasa? Ili pak i da ta "druga" ima svoju decu..a proed svojih dvoje nemam zivce za jos dece a i previse ljubavi posvecujem njima i ne bi ni malo ostalo za neku tamo drugu decu. Ili bi ta "druga" htela samnomd ecu jer ih jos nema...ni za to nisam...
A posle toga dolazi i to sto vec rekoh..upoznavanje, pa opet kompromisi..pa opet razumeti njenu sestru, njenu majku..pa opet objasnjavati da moji prijatelji nisu debili iako su ludi..objasniti da je sreda vece rezervisana za ligu sampiona :)..
Zasto bih to sve radio?
Finansijski bih mogao sam...
Potomke hvala Bogu vec imam...nikada mi nije dosadno..ia kada sma sam ne osecam se usamljeno....

jedan jedini razlog ne mogu da smislim zasto bih se ikada opet upustio u neku vezu ozbiljnije prirode...
A i 3.000.000.000 zena na svetu...nikada se vise ne bih vezao za jednu :)

Mozda moj post zvuci kao post nekoga ko je razocaran u braku, ko pati sto nije slobodan bla bla bla...stvarno nije tako..svesno sam izabrao ovaj put...brak, deca, porodica...i to je moj san oduvek i bio..ali kazem..ako bi me lepsa polovina ostavila...put kojim bih krenuo sigurno nije duetski...vec singl ;)

Aleksa76:
Ne znam da li je sebicluk...mozda i jeste...

Ali...
Imam dvoje dece od 11 meseci...
E sada...hipoteticki....lepsa polovina me ostavi...
Da nadjem drugu ozbiljnu vezu..?
Kako bi se ta "druga" ophodila prema mojoj deci? Treba da krajickom oka gledam kako se prema njima ponasa? Ili pak i da ta "druga" ima svoju decu..a proed svojih dvoje nemam zivce za jos dece a i previse ljubavi posvecujem njima i ne bi ni malo ostalo za neku tamo drugu decu. Ili bi ta "druga" htela samnomd ecu jer ih jos nema...ni za to nisam...
A posle toga dolazi i to sto vec rekoh..upoznavanje, pa opet kompromisi..pa opet razumeti njenu sestru, njenu majku..pa opet objasnjavati da moji prijatelji nisu debili iako su ludi..objasniti da je sreda vece rezervisana za ligu sampiona :)..
Zasto bih to sve radio?
Finansijski bih mogao sam...
Potomke hvala Bogu vec imam...nikada mi nije dosadno..ia kada sma sam ne osecam se usamljeno....

jedan jedini razlog ne mogu da smislim zasto bih se ikada opet upustio u neku vezu ozbiljnije prirode...
A i 3.000.000.000 zena na svetu...nikada se vise ne bih vezao za jednu :)

Mozda moj post zvuci kao post nekoga ko je razocaran u braku, ko pati sto nije slobodan bla bla bla...stvarno nije tako..svesno sam izabrao ovaj put...brak, deca, porodica...i to je moj san oduvek i bio..ali kazem..ako bi me lepsa polovina ostavila...put kojim bih krenuo sigurno nije duetski...vec singl ;)

upravo tako, samo mala ispravka- utorak i sreda za LŠ:razz:
phenomenon, ja kad sam sama nisam usamljena-velika je razlika. Nema tu ništa tužno.

Nisam mislila da si usamljena, znam da ima ljudi koji kada su sami sa sobom osecaju se skroz dobro, cesto i bolje nego u drustvu. Meni je to osamljivanje ipak tuzno, ja nekako volim da razmisljam na te teme u duetu ;)

phenomenon:
Sta misle o ponovnom zasnivanju porodice muskarci koji imaju brak za sobom?
Znaci probali da budu muzevi i ocevi, imaju/nemaju decu iz tog braka, i iz nekog razloga vise nisu ozenjeni. Da li ih i sta inspirise da ponovo zasnuju porodicu?
Zasto samo muskarci? I za zene vazi isto? Probale pa nisu uspele ili je to ipak jednostrano gedanje. Ne znaci da osoba nije za brak ako jednom nije uspelo. Ja sam 20 godina razvedena i smatram da sada kada su deca odrasla mogu da mislim na sebe. Covek nije rodjen da zivi sam - mada ne znaci da je usamljen ako sticajem okolnosti zivi sam. Nisam usamljena ali hocu da nadjem osobu sa kojom cu provesti ostatak zivota - nebitno u kojoj formi - sklapanje braka je samo formalnost. U vezi je bitno nesto drugo, zar ne?

Back