ponos

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Najviše se ponosim na to što sam završio fakultet. To me je ispunjavalo, radovao sam se svakom položenom ispitu.

Možda će nekome zvučati ovako ili onako, ali super mi je i što se evo do svoje tridesete godine nisam oženio, jer hteo bih kad to uradim-da uradim kako treba, a ne "Jednom se ženi, a godinama se posle kaj zbog toga " Super mi je što još uvek mogu da odem i na utakmicu i u po neki klub (istina retko) što nemam bilo kakve obaveze prema bilo kome, osim prema sebi-da se super provedem i da mi bude lepo

Najviše se ponosim na to što sam završio fakultet. To me je ispunjavalo, radovao sam se svakom položenom ispitu.

Možda će nekome zvučati ovako ili onako, ali super mi je i što se evo do svoje tridesete godine nisam oženio, jer hteo bih kad to uradim-da uradim kako treba, a ne "Jednom se ženi, a godinama se posle kaj zbog toga " Super mi je što još uvek mogu da odem i na utakmicu i u po neki klub (istina retko) što nemam bilo kakve obaveze prema bilo kome, osim prema sebi-da se super provedem i da mi bude lepo

pazi,posle ce sve dobre da budu zazete,a tebi ce da zapadne samo neka koju niko nece:deda2:

trenutno sam veoma ponosna sto se nisam spustila na tudj nivo.sto sam ostala dostojanstvena i onda kad mi je para izlazila na usi i sto sam sacekala da me bes prodje pre nego sto cu preduzeti osvetoljubivi pohod.a onda ukapirala da me boli ona stvar da se nekome nebitnom svetim
sad cu u to ime da navalim na dobijene slavske kolace

svako od nas ima razlicite zelje, ambicije, planove u zivotu..
kad se okrenete iza sebe, sta je ono sto ste u zivotu uradili najbolje, sto vas je najvise ispunilo?
ono na sta se najvise ponosite..

gledam registratore sa bilansima stanja na ploci, gledam medalje u peharu na stolu, gledam fotografije mog pileta koje su mi zakacene na stubu ispred mog radnog stola, mbm ne gledam..ajde, gledam i njega malo i najiskrenije najponosnija sam na ono kakav sam posao uradila kao majka..
na svoje dete i to u sta se razvila kifla od 3,5kg mesa

ja nekako kapiram da biti ponosan znaci da si nesto bas neverovatno dobro uradio (ili si se odupro da nesto lose uradis), a sto nije uobicajno, svakodnevno i svakom dano
da si nesto bas teskom mukom postigao i tako to
te u tom kontekstu, ja i nisam nesto ponosna na sebe
to sto sma ubava i apmetna, to ich nije moja zasluga, te nemam tu sta ni da se ponosim
da sma sad sve abs ispravno u zivotu radila-bas i nisam, pravila sma milion gluposti, nisma umela da se iz svake situacije izvucem pametno, niti sma se oduprla svakoj gluposti, iako sma znala da treba-te tako ni an svoje ponasanje za ovih 40 i kusurica godina nisam nesto zestoko praud
to sto sma zavrsila skole i sto sam keva, zena, drugarica i sta ti aj znam...pa i druge su, nisam mnogo ni bolja, ni gora u tom "poslu", ponosna bih mozda bila da sma u pustinji gobi uspela da rodim i odgajim desetoro dece da nikome nista ne fali, ovako nije neki big dil...
i tako kontam, kontam i nikako da dokonam na sta sam kod sebe tako ponosna...jedino mozda sto sam sve eto sama zavrsila oko skole i posla, sama se zaposlila na "kuc, kuc, jel mogu ja kod vas?" fazon u ovoj ebenoj zemlji u ogavnim vremenima, kad to dodje kao neka ebeno bitna stvar, a u stvari bi trebala da bude standard i normalna, al nije..eto, na to mozda, ali i to nije zbog mene, nego te ovo vreme glupo tera da pomsilis kako si nesto posebno jer radis stvari onako kako i treba da se rade...
te na kraju ne ispadoh ponosna, no depresivna zbog toga...

Back