Ponoš: Ujediniću Srbiju, biću predsednik svih građana

Крга се није кандидовао за предсједника Србије. и зајеби ту мантру "како овај, како онај" да се држимо предсједничког кандидата.

Имаш то већ дуже времена обичај и изврћеш ријечи форумаша. То нити сам написао нити се може такав закључак извести.
И нисам стриктно поменуо злочиначку акцију "Олују", већ сам у посту нагласио период 1991-95.
Напротив, у посту сам написао да су Срби других професија могли на разне начине помоћи борбу Срба пречана, а и нису војници, могли су и кроз друге видове и ангажмане бити кориснији.
Понош је војник, обучаван да кроз борбу помогне свом роду када буде угрожен, ту је као војник (тада вјерујем у чину капетана - капетана I класе) требао и морао бити уз свој народ. Па и ту сам се чак у посту оградио да евентуално постоје оправдани разлози

да је тих година умјесто уз свој народ у Крајини био у Београду, но то је реално мало вјероватно.
О кеј, неки нису хтјели у рат, неки су и официри напрасно постали гадљиви на оружје, неки су мојим саборцима из ВРС поспрдно поручивали да су само будале ратовали (док не добију по лабрњи наравно), све о кеј, али онда се повуци у своју јазбину и немој се кандидовати за предсједника Србије.
Овдје нема мјеста мантри "било ко" , "свако", у питању је кандидат за предсједника Србије, који је као војник рођен у Книну у том најтежем времену за српски народ у Хрватској и Републици Српској Крајини, "ескивирао" да брани родну груду, као такав је (по мени и ако нису разлози баш оправдани које сам навео) недостојан бити предсједничким кандидатом.

Свако ко се бави политиком (polity, politics, policy) кроз политикологију, полиичку теорију и праксу, мора знати препознати ко су неком били биолошки и идеолошки родитељи.

Понош је изврсно и васпитано дете титоизма и западног комунизма. Ако се он тако припремао од малена, онда то тако треба рећи, а грађани ако су титоисти, нека га бирају.

Zašto misliš da je 'ekstremni' drugosrbijanac? Šta je to ekstremno u njegovom mišljenju?

горе сам описао. Он је створено дете структуре - западног комунизма (СФРЈ)

Није критика (јербо оно што ја сматрам рђавим у овом наопаком времену су понајбоље "врлине") већ примједба и свакако није бесмислена чим си се потрудио у подужем одговору не само да је демантујеш него и да се упознаш са материјом и боље разумијеш проблематику. Значи итекако је смислена. Е сад, иако си се потрудио да се упознаш са материјом (један + за приступ) још увијек не разумијеш у потпуности проблематику (немој ово схватити као критику, једноставно је замршено) о чему се не могу детаљније осврнути из разумљивог разлога, а и нити је за овог потфорума нити је важно за тему.

О кеј, ако постоје људи од интегритета који ће посвједочити да је Понош 1991-95 био ангажован у ВСК, односно да је тих година био тамо гдје је морао да буде, са великим задовољством ћу се ресетовати и повући своју примједбу уз критику себи да сам прије примједбе морао убацити ријеч ако.
У самом видео прилогу и интервјуу, Понош ми дјелује искрено, могуће сам се у посту огрешио о човјека "ни крива ни дужна", могуће и нисам ако ипак заобилази истину. Код Поноша је у том сегменту заиста специфична ситуација, јако специфипчна, он о наведеном не може детаљније из два разлога, један који си у посту начео и други повезан са његовим екстремно брзим напредовањем кроз војну хијерархију који је замршен.
Но добро, вријеме ће показати ко је од каквог материјала.

Moj odgovor se odnosio isključivo na to što je tvrdnja faktografski očigledno neosnovana; to nema nikakvog uticaja na to što mislim da profila takvog tipa nema smisla.

Свако ко се бави политиком (polity, politics, policy) кроз политикологију, полиичку теорију и праксу, мора знати препознати ко су неком били биолошки и идеолошки родитељи.

Понош је изврсно и васпитано дете титоизма и западног комунизма. Ако се он тако припремао од малена, онда то тако треба рећи, а грађани ако су титоисти, нека га бирају.

горе сам описао. Он је створено дете структуре - западног комунизма (СФРЈ)
Ja cuo i da su brankovici potomci titoista, nisu izdajnici i ubice srba iz svojih licnih interesa i nisu im potomci takodje ubice srpske intelegencije....svakog iole svesnog patriotski opredeljenog srbina...
Kao da su vam turci ostavili amanet da srpsku intelegenciju zatrete u korenu, cim se rodi....

Moj odgovor se odnosio isključivo na to što je tvrdnja faktografski očigledno neosnovana; to nema nikakvog uticaja na to što mislim da profila takvog tipa nema smisla.
Kako bez dokaza? Pa dokaze o patriotizmu (izdajnika) napravis ocas posla, malo kroz zabavu, malo kroz fotosop, malo preko CNN....a da, ili pomocu fakta usmenog predanja

Ja cuo i da su brankovici potomci titoista, nisu izdajnici i ubice srba iz svojih licnih interesa i nisu im potomci takodje ubice srpske intelegencije....svakog iole svesnog patriotski opredeljenog srbina...
Kao da su vam turci ostavili amanet da srpsku intelegenciju zatrete u korenu, cim se rodi....

То сте урадили 1944.г., и побили сте стару елиту која је направила државу и друштво.

Данас би РСК била жива, можда би се звала КНЕЖЕВИНА СРПСКА КРАЈИНА, али не би тај ваш комунизам разорио ни државу ни друштво.

Од тих ваших незналица све се распада!

То сте урадили 1944.г., и побили сте стару елиту која је направила државу и друштво.

Данас би РСК била жива, можда би се звала КНЕЖЕВИНА СРПСКА КРАЈИНА, али не би тај ваш комунизам разорио ни државу ни друштво.

Од тих ваших незналица све се распада!
Ma normalno, pre 1944. srpska intelegencija uzivala sve blagodeti knezevine ili kako vec zelite da budete podredjeni anglosaksoncima....iz cisto patriotskih razloga opstanka, srpske, vase intelegencije stancovanih diploma....
Kako nas narod kaze "Vola u dupe ne bi pogodili svojim znanjem i sposobnostima...." avala i vidjeno je i 80tih, kada su vam i privredu i politiku vodili hrvati i slovenci vasi evropski mentori....a narocito kada ste dosli na vlast 90tih....

Hajde probaj da budeš malčice precizniji; na šta misliš, konkretno

Немаш ти мало година!

Јел ти нешто видиш и препознајеш у његовим говорима која прошлост из њега одјекује ? У сваком политичару/дипломати/државнику/политиканту/популисти види се раслојеност културе и васпитање: традиционалисте, грађанина, националисте, комунисте, либерала, дисидента, цивилног друштва итд...

Ти би морао почети да владаш тим филтерима за препознавање.

Људи гласају не само умом, већ и срцем. То код бирача мора да се склопи.

Ma normalno, pre 1944. srpska intelegencija uzivala sve blagodeti knezevine ili kako vec zelite da budete podredjeni anglosaksoncima....iz cisto patriotskih razloga opstanka, srpske, vase intelegencije stancovanih diploma....
Kako nas narod kaze "Vola u dupe ne bi pogodili svojim znanjem i sposobnostima...."

Неспособни сте да одржите оно што сте отели 1944.г., а побили сте оне који су то направили.

Не загађуј тему својим комплексима

Немаш ти мало година!

Јел ти нешто видиш и препознајеш у његовим говорима која прошлост из њега одјекује ? У сваком политичару/дипломати/државнику/политиканту/популисти види се раслојеност културе и васпитање: традиционалисте, грађанина, националисте, комунисте, либерала, дисидента, цивилног друштва итд...

Неспособни сте да одржите оно што сте отели 1944.г., а побили сте оне који су то направили.

Не загађуј тему својим комплексима
Ne lazi, vi ste pobili sve sposobne komsije svojim izdajnickim svedocima, oterali strucnjake i posadili svoje nepismene kvazi intelektualce koje su ustase i bugari placali za svaku uslugu kikirikijem....postavljenjima i nagradama posto im prvo udele diplome Zagrebackog, Pristinskog, Sofijskog, a bogami i Prilepskog fakulteta....

Немаш ти мало година!

Otkud ti znaš koliko ja imam godina?

A da li je Miloš Jovanović derište titoizma i zapadnog komunizma? Ko su njegovi biološki i ideološki roditelji?

Njegova majka je radila u Beobanci i u sistemu SFRJ dobila 4-godišnji mandat (međunarodni i izvrsno plaćeni posao!) da ode na zapad. Jovanovići su bili imućna porodica u doba komunizma.

A da li je Miloš Jovanović derište titoizma i zapadnog komunizma? Ko su njegovi biološki i ideološki roditelji?

Njegova majka je radila u Beobanci i u sistemu SFRJ dobila 4-godišnji mandat (međunarodni i izvrsno plaćeni posao!) da ode na zapad. Jovanovići su bili imućna porodica u doba komunizma.

И Пироћанац је завршио у Сорбони и прошао кроз озбиљан Универзитет, био је дете комунизма, па је ипак универзитет прошао кроз њега, што се види како је критиковао своје кроз Номенцлатура Сербица, а М.Ђилас је такође критиковао своје кроз Нов Сталеж.

Ми који нисмо из стуктуре номенклатуре не можемо отићи да студирамо на Сорбону, то могу само они привилеговани из Породице.

Мој незавршен докторат чека у Москви од 2003.г. Немам добар педигре за привилегије, иако сам имао пуно прилике да се пришљамчим неком идеолошком родитељу који би ме изгурао.

Pa zamisli da se jedan takav debil kao sto je Ponos ....

Тај је из твојих КНОЈ ментално ограничених редова. Види се да није ОЗНА ! Није озна болестан

И Пироћанац је завршио у Сорбони и прошао кроз озбиљан Универзитет, био је дете комунизма, па је ипак универзитет прошао кроз њега, што се види како је критиковао своје кроз Номенцлатура Сербица, а М.Ђилас је такође критиковао своје кроз Нов Сталеж.

Ми који нисмо из стуктуре номенклатуре не можемо отићи да студирамо на Сорбону, то могу само они привилеговани из Породице.

Мој незавршен докторат чека у Москви од 2003.г. Немам добар педигре за привилегије, иако сам имао пуно прилике да се пришљамчим неком идеолошком родитељу који би ме изгурао.

Ne samo dete komunizma; kako i sam kaže, iz partizanske je porodice.

Ne samo dete komunizma; kako i sam kaže, iz partizanske je porodice.

To je taj termin za decu KNOJ-a, OZNA je već stalež o kojoj je pisao i zglajzao M.Đilas

Zapamti, svi sa privilegijama su deca komunizma. Mnogi su mislili da će se otrgnuti, pa nisu uspeli raznim ucenama. Nadamo se svi da je Miloš raskrstio sa njima i da mu neće uspeti prišiti neki kompromat.

"Što UDB-a stvori, to UDB-a ne ostavi" - Šešelj.

Back