Ponornica

Nekud su otišle,
nestale, ili su se s’krile,
iskrice, one što seti ne daju
oko da zasuze.

Tišina, kao oblak dok Suncu
mrači pogled oboren,
k’ dubinama krene se
zaboravljenima, pružene ruke.

Samo da kiše ne padaju,
trag povratku da ostane.
Kao kad se otkotrlja klupče,
raspetljaji da budu jasni.

A one,
kad reše zagonetku povratak,
život, hoće li biti u istom sjaju,
jesenjeg jutra i kapima rose na listu?

Dobro jutro :kafa:
Samo su skrile, znam to :D
Lepa, dobra (ova dva epiteta UVEK idu skupa, jer dobra ne može biti rućna) duša vidi detalje, oseća nijanse, vidi i što je drugima skrito i daje lepotu.....čisto daje, bez interesa, bez euforije koju je drugi neko izazvao....lepe i dobre od same sebe. E, takva duša nije ponornica već Reka, nekad talasima govori......a nekad....nekad se od talasa umori, pa tiho, bez glasa klizi dok ne odmori.

:heart:

LJILJA MMM;bt246257:
Dobro jutro :kafa:
Samo su skrile, znam to :D
Lepa, dobra (ova dva epiteta UVEK idu skupa, jer dobra ne može biti rućna) duša vidi detalje, oseća nijanse, vidi i što je drugima skrito i daje lepotu.....čisto daje, bez interesa, bez euforije koju je drugi neko izazvao....lepe i dobre od same sebe. E, takva duša nije ponornica već Reka, nekad talasima govori......a nekad....nekad se od talasa umori, pa tiho, bez glasa klizi dok ne odmori.

:heart:
Dobro jutro :) dobar dan :)

Reka kad izgubi tlo pod sobom, nestaje-ponire u dubine se s'krije... i tako tece tiho u mraku ispira i upija snagu zemlje, ali težnju za Suncem uvek ima... tece ka njemu i svetlim jutrima... pa kada se vrati da li je ista, kao ono kada nestade... :think: to vreme cekam, a do tad prikupljam saznanja izdržljivosti :hvala::heart:

Nikad ne može biti isto,u istu se vodu ne može ući dva puta,ovo Heraklitu do danas niko ne osporava,tako ti je to draga moja,nego tražimo dalje ,možda nadjemo i nešto bolje ;):D

...negde u traganju mora se stati - da se prožme izhodano...inače , ako čovek juri / jarca / traga za boljim - proćiće kao i svi oni koji su utrčali u smrt jureći ta žar pticom...oću reći , danas je bolje od sutra , jer sam za jedan dan dalji od smrti / ma šta ona bila i kad bila / ....a , ako je tako , onda to bolje uvek je u pamćenju i viri iz sećanja...a to mu dođe da tragač je kao onaj ludi trkač - trči zato što to bolrst zavisnosti ga tera na trčanje...dakle , može mudrost biti u traganju ,al je izdašnija u promišljanju...a ono , promišljanje je u mirovanju ....
...dakle, boljitak je uvek u prošlosti !

123loncar;bt246284:
...negde u traganju mora se stati - da se prožme izhodano...inače , ako čovek juri / jarca / traga za boljim - proćiće kao i svi oni koji su utrčali u smrt jureći ta žar pticom...oću reći , danas je bolje od sutra , jer sam za jedan dan dalji od smrti / ma šta ona bila i kad bila / ....a , ako je tako , onda to bolje uvek je u pamćenju i viri iz sećanja...a to mu dođe da tragač je kao onaj ludi trkač - trči zato što to bolrst zavisnosti ga tera na trčanje...dakle , može mudrost biti u traganju ,al je izdašnija u promišljanju...a ono , promišljanje je u mirovanju ....
...dakle, boljitak je uvek u prošlosti !
boljitak je uvek u pršlosti
Naravno, ono što ce tek biti nemamo sa cime uporediti dok to ne proživimo... trk u mladosti a kasnije sledi usporavanje, ali kretanje je neprekidno...

Back