Poniznost

Da li ste ponizni?

• Ne

glasova: 6 54,5%
  • Da

glasova: 3 27,3%
  • Nisam sigurna-siguran

glasova: 2 18,2%

• Ukupno glasova
    11
ja poniznost ne shavatam kao ulaženje u poziciju niže vrednosti nego kao davanje svima iste vrednosti. Na taj način shvaćena poniznost jeste vrlina suprotstavljena gordosti i u tom smislu jesam ponizan. A ne ponižavam se ulaskom u poziciju niže vrednosti što mnogi inače rade da bi se uzvisili u svom umu bilo shvatajući to kao vrlinu bilo prihvatanjem neke lažne hijerarhije vrednosti na osnovu hijerarhije uloga te ponižavanjem u odnosu na onog pred kim kleče i uzvisivanjem u odnosu na druge koji pred njima kleče i nastojanjem da napreduju na toj lažnoj hijerarhiji vrednosti zasnovanoj na nekoj hijerarhiji uloga u nekom kontekstu.

ja poniznost ne shavatam kao ulaženje u poziciju niže vrednosti nego kao davanje svima iste vrednosti. Na taj način shvaćena poniznost jeste vrlina suprotstavljena gordosti i u tom smislu jesam ponizan. A ne ponižavam se ulaskom u poziciju niže vrednosti što mnogi inače rade da bi se uzvisili u svom umu bilo shvatajući to kao vrlinu bilo prihvatanjem neke lažne hijerarhije vrednosti na osnovu hijerarhije uloga te ponižavanjem u odnosu na onog pred kim kleče i uzvisivanjem u odnosu na druge koji pred njima kleče i nastojanjem da napreduju na toj lažnoj hijerarhiji vrednosti zasnovanoj na nekoj hijerarhiji uloga u nekom kontekstu.
Dobro napisano.

Ne nisam ponizan. Vrlo sam ponosam i dostojanstven.
Vjerujes u bajke.

Koliko ste ponizni, da li je ona suprotnost narcisoidnosti?
I ne znam, šta još može da se kaže za poniznost?
Moglo bi i kroz religiju da se tumači.
Nemoj to da radis.
Iako ne shvatas zasto ti ovo pisem, nemoj to da radis..

Ovo je forum nakaradnih vrednosti i pisuci o poniznosti , polako eliminises svaku mogucnost da se razdvajaju fusheraj i farisejstvo normalnog (autisticnih soba, tj neke nakaradne kreative da bi se pokrila nemoc da se uspostavi ljudskost) od onih koji umeju i zele da se bore..

Neke teme se ne smeju postavljati jer se onda tako izvrgavaju ruglu..

Uostalom pretecen sam ...vec su ti odgovori pokazali da je tema nedodiriva..

Ponizna sam pred onim šta mi uliva strahopoštovanje.
To je priroda i njene lepote, sve ono što je velelepno ili stvoreno genijalnim umom.
Mesta koja odišu duhovnošću, građevine i umetnička dela, sve što odoleva rubu vremena i zaboravu.
Nisam ni gorda, niti narcisoidna osoba i ne saginjem glavu pred ljudima.
Suviše su mali i nebitni za tako nešto, ali očito da mnogi toga nisu svesni.

Ponizan je u sirokom rasponu od skroman do dupeljubac.Narcisoid misli da je jako vazan, i trazi da mu se posveti puno paznje.Nisam ni u jednoj od te dve kategorije.Postoji vertikalna struktura , gde su nadredjeni, i podredjeni,i u okviru toga se ponasam

Nemoj to da radis.
Iako ne shvatas zasto ti ovo pisem, nemoj to da radis..

Ovo je forum nakaradnih vrednosti i pisuci o poniznosti , polako eliminises svaku mogucnost da se razdvajaju fusheraj i farisejstvo normalnog (autisticnih soba, tj neke nakaradne kreative da bi se pokrila nemoc da se uspostavi ljudskost) od onih koji umeju i zele da se bore..

Neke teme se ne smeju postavljati jer se onda tako izvrgavaju ruglu..

Uostalom pretecen sam ...vec su ti odgovori pokazali da je tema nedodiriva..

sta si onda? stvarna i realna u isto vreme? znam da su sinonimi, ali, i dvostruko je...
Nisam baš skontala tvoju dilemu.
Poniznost i narcisoidnost su dve krajnosti i normalni ljudi nisu nijedna od tih krajnosti. Čovek može biti dostojanstven bez da druge gleda sa visine i da ne bude narcisoidan. To što vi zovete dostojanstvom a ide u paketu sa narcisoidnim poremećajem, se ne zove dostojanstvo već bahatost i prema njemu nemam poštovanje dok prema dostojanstvu imam. E takoc, da ti otvorim nove vidike.

Poslednja izmena:
Nisam baš skontala tvoju dilemu.
Poniznost i narcisoidnost su dve krajnosti i normalni ljudi nisu nijedna od tih krajnosti. Čovek može biti dostojanstven bez da druge gleda sa visine i da ne bude narcisoidan. To što vi zovete dostojanstvom a ide u paketu sa narcisoidnim poremećajem, se ne zove dostojanstvo već bahatost i prema njemu nemam poštovanje dok prema dostojanstvu imam. E takoc, da ti otvorim nove vidike.
Nisi odgovorila na pitanjce... ako nisi ni ponizna ni narcisoidna, šta si onda?

Back