ponavljanje grešaka?

Ценим индивидуалну храброст, тако је. Цена је понекад повисока али јбг.

- - - - - - - - - -

О чојство се не огрешујем, са људима људски са штакорима штакорски.

Mislim da je najveca greska ne priznati gresku i nista ne nauciti iz nje (takva osoba cini stetu sebi i drugima)...trebalo bi da greske motivisu na ucenje, da se pojedinac zapita gde je pogresio, sta je dovelo do toga, kako spreciti njihovo ponavljanje, za njih preuzme odgovornost i sledeci put odreaguje drugacije....problem je sto ljudi obicno ne razlikuju osobu od njenog ponasanja u odredjenom trenutku, pa usledi napad na licnost umesto da se kritikuje ponasanje..
Greska je nesto najnormalnije u procesu rada, ucenja, zivljenja.. svi gresimo, samo nemamo svi isti odnos prema greskama, a on se uci u detinjstvu...
nema gore zablude od ubedjenja da si sa istim greskama rascistila

- - - - - - - - - -

malo mi je glupo da se raspišem na temu scenarija i obrazaca, jer niko nije reagovao na moj prvi post, dakle, družićemo se uopšteno, kopirati ..itd
sva sreća pa poezija prolazi ((:
naći ću adekvatnu, onda ne želim da se neko javi i kaže: pesnik nije hteo to reći..
Jer ja poeziju i kada je subjektivistički napisana, tumačim i doživljavam na sopstveni način.

ne znam kako da objasnim postavljacu da poeziju ne treba citati bukvalno

Razmišljam, da mi zameraju, najviše, ovuda, što delujem, kao s neba, pa u rebra.

Ljudima treba objasniti, da i u urbanim i ruralnim uslovima, funkcionišu mnogo, organizacija, tipa, doozera, hobbita, štrumpfova, lego kockica, slagalica, mozaika, kristalera, monitoringa, resourcesa, raskalsa, dijamantidisa, klerurgije, graditelja grada, despostskih moljaca, globalnih konferensa, saveta tribina, vojnih doktrinatora, policijskih zapisničara, novinarskih njuškala, crkvenih miševa, patrola alijansi, bendovskih zatezala, striptiha, konkorda obezbeđenja postrojenja, regulacionih miniona, patriotikusica, edgera, skitsa... I njima sam nevažan, ali znaju, da sam uz njih,

A raznim organizacijama, gde se vodim, kao član, ili na listama, šegrtče, koje nadziru moje virtuelne puteve, gde se očekuje od mene plasman, u poretcima, drevnih faraona, wallstreeta, šara na kremlinu, benetonu, kod svevidećih okaca, vilanova, obnevidelih otaca, matica srpskih, sosajatija fu fajta, milosrdnih fataha, deltoxa, cluborama, takvi nisu, niti trebaju da budu, uticajni na mene, ali sam im značajniji.

a greske su?
ako zamislis zivot kao niz raskrsnica, i na svakoj donosis neku odluku..i taj te put negde vodi
onda je pitanje , da i je mesto na kome si ono na kom si zeleo da budes?
ako jeste, makar 60%, onda greske i nisu greske nego pokusaji koji su te necemu naucile
ako mesto na kom si nije ono sto si zeleo, onda jbg..nisi naucio nista iz gresaka...
nema sanse da ne gresimo..i prema sebm i prema drugima..

prvo nek se utvrdi o kakvim greskama postavljac teme ovde govori jer ovako svi lupetaju izgubljeni da definisu sami sebi sta za njih predstavlja imaginarna greska

- - - - - - - - - -

cim otvorim oci ujutru dok odem skuvam kafu pogresim x puta

o svakodnevnim greškama koje pravi svaki živ čovek bar sam ja tako razumela.
o onom recidivu koji te uvek otera u problem ali je taj osećaj da ga ponoviš jači od tebe.

ne o tome šta bi se desilo da smo prošli desno umesto levo jer levo je bila stranputica.

o svakodnevnim greškama koje pravi svaki živ čovek bar sam ja tako razumela.
o onom recidivu koji te uvek otera u problem ali je taj osećaj da ga ponoviš jači od tebe.

ne o tome šta bi se desilo da smo prošli desno umesto levo jer levo je bila stranputica.

mozda samo nedostatak kontrole ? labav karakter ? robovanje strastima sto mze da ima posledice po zivot i telo ?
mozda neciji mozak detektuje nesto kao gresku a zapravo je samo znak za izvesne promene koje slede , i to na bolje :mrgreen:

ne vidim ništa loše u robovanju strastima.
mene strasti pokreću u dobrom pravcu. a po život i telo sve što radiš ima svoju posledicu
ali u konačnom ako bi živeo samo da budeš ispravan u fulu - zdrava hrana, fizičke aktivnosti, bez nikotina, bez alkohola i opijata, odlazak na počinak pre ponoći
možda bi bolje bilo da postaneš monah i provedeš svoje vreme na zemlji u keliji sa očima uprtim u nebo i rukama sklopljenim u dubokoj molitvi i meditaciji...:mrgreen:

Back