Ponasanje prema suprotnom polu

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Cuo sam par puta onu pricu "on ne zna kako da se ponasa sa devojkom" i ja se zapitam, zasto bi neko zasluzio neki poseban tretman? Nije mi cilj da napadam zene, nego me zanima kako treba da izgleda ponasanje muskarca prema zeni, i zeni prema muskarcu?

Stoji prvo i osnovno da nekog postovanja tudje licnost i potreba mora da postoji, bez fizickog i psihickog nasilja, ali sta pored toga?

Jeste primetili recimo da u zenskom drustvu, muskarci se ucute i filtriraju svoj recnik, tematiku i sl, ili sa svojom devojkom. Zasto se to radi? Zasto moramo svoje ponasanje da menjamo da bi nas neko voleo, prihvatio, da pazimo sta pricamo i kako se ponasamo, jer se tako "treba ponasati sa devojkom"? Ne znam, meni to deluje kao neka fasada koja kasnije spadne, i posle 5 godina zabavljanja zaista mislite da ce ta osoba biti fina, nezna, nasmejana, dobro raspolozena, bez psovki ili nekog ispada 24 casa dnevno?

No, kako se vi ponasate prema suprotnom polu, stavljate li neku finu masku na lice, jeste li onda fini i dobri, kulturni uljudni, ozbiljni, pazite sta pricate i sa kime, a po starom kada ste sami, ili idete po starom uvek?
Mislite li da suprotni pol malo "folira" svoje ponasanje i zasto?

kad pricate sa devojkom morate dobro obratiti paznju na njen pogled,naravno bez izbegavanja teme o novcu tu ce te se najvise zadrzati,sporo pölako nekad malo drcno dok je ne povalite ili mislim ona vas:lol: ponasajte se u skladu naravno bez dostojanstva nista:lol:u je koji je meni djavo od rane zore:hahaha:

Cuo sam par puta onu pricu "on ne zna kako da se ponasa sa devojkom" i ja se zapitam, zasto bi neko zasluzio neki poseban tretman? Nije mi cilj da napadam zene, nego me zanima kako treba da izgleda ponasanje muskarca prema zeni, i zeni prema muskarcu?

Stoji prvo i osnovno da nekog postovanja tudje licnost i potreba mora da postoji, bez fizickog i psihickog nasilja, ali sta pored toga?

Jeste primetili recimo da u zenskom drustvu, muskarci se ucute i filtriraju svoj recnik, tematiku i sl, ili sa svojom devojkom. Zasto se to radi?

Zato što ženke na zanima kako je Jojić utero gurbetima u 90-om minutu. I ne ide da baš skrnavo psuješ.

То сам и ја провалио, типа седи екипа вриштимо на неке дрипачке ствари, позовемо неке рибе и одједном сви фини, облећу око њих, просипају се форе али само оне "културне", мсм мени то глупо, и онда ја останем оно што јесам и оне ме још више готиве због тога, и онда хвала овим мајмунима, мени то заправо помаже... Уосталом што ти кажеш ако је проблем што некад некога отерам у пм па сад као она мисли да је то страшно и неће да буде са мном може да се носи и она у пм заједно са тим свима.

Jeste primetili recimo da u zenskom drustvu, muskarci se ucute i filtriraju svoj recnik, tematiku i sl, ili sa svojom devojkom. Zasto se to radi? Zasto moramo svoje ponasanje da menjamo da bi nas neko voleo, prihvatio, da pazimo sta pricamo i kako se ponasamo, jer se tako "treba ponasati sa devojkom"? Ne znam, meni to deluje kao neka fasada koja kasnije spadne, i posle 5 godina zabavljanja zaista mislite da ce ta osoba biti fina, nezna, nasmejana, dobro raspolozena, bez psovki ili nekog ispada 24 casa dnevno?

No, kako se vi ponasate prema suprotnom polu, stavljate li neku finu masku na lice, jeste li onda fini i dobri, kulturni uljudni, ozbiljni, pazite sta pricate i sa kime, a po starom kada ste sami, ili idete po starom uvek?

e ova tema ti je bezveze

a meni kad je neko od suprotnog pola u blizini
a ja sav nekako srećan, ne znam zašto, ko zna kojih razmišljanja od ranije je to posledica
pa blagoteleći osmeh ne skidam dok gledam taj suprotni pol u oči, uozbiljim se jedino ako pričam sa nekim muškim
uostalom oteram sve muške oko stola, šta se mešaju, pa se opet okrenem ka suprotnom polu
pa opet blagoteleći osmeh i sve ja najpametniji a svi ostali glupi pa hvalim suprotni pol kako je lepo obučen
i ostale priče

Ne. Nema potrebe za tim. Mnogo cesto sam bila kao mladja u muskom drustvu i takvu su me kakva sam i prihvatili. Ovde govorim o muskim prijateljima mog tadasnjeg momka. Znaci znam da se salim i potpuno uklopim u njihov fazon, sto opet ne znaci da cu se folirati i glumiti muskaracu, muskarca sta li, postoje neke stvari koje ja ne radim, ali se i ne foliram u smislu finoce.

Opet, sto se tice samog Ljisa normalno je (bar za mene) da se neces ponasati sa nekim koga poznajes nedelju dana kao sto ces se ponasati sa nekim kad si u vezi godinu dana il vise.

Taj izraz "on ne zna da se ponasa sa devojkom" po meni ne znaci ovo opisano, nego nesto sasvim drugo u smislu ne ume da se ponasa pozeljno da bi je zadrzao, drzao joj paznju ili nije pazljiv prema njoj i sl. ili moze biti sasvim subjektivno posmatranje onog ko to izgovara (a mislim da si imao ako ne istu, onda bar slicnu temu?)

Prema ruznoj djevojci se ponasas isto kao i prema muskarcu ali ne mozes dobroj da kazes odmah e izvini ali hajde da se pojebemo iza ugla. Dakle moras da se pretvaras na neki nacin da postujes protokole ponasanja jer bi te u suprotno smjestili u neku instituciju.

Pre svega mora da se napravi razlika izmedju foliranja, ubiranja poena i stvaranja utiska od iskrenog i neposrednog ponasanja. U svakom slucaju je potrebno biti neposredan, prirodan i iskren. A gde je razlika izmedju ponasanja prema drugarima i prema devojci?
Pa sa drugarima momci imaju malo grublji i bucniji odnos, recimo psovke ili neke masne interne sale, pa do onoga da odvale jedan drugog preko ledja :) eto, recimo kada bi mene tako ortacki decko lupio preko ledja polomio bi mi neko rebarce, uprkos mojoj sportskoj gradji :)
Zatim u zargonu znaju momci medjusobno da jedan drugom nesto prilicno grubo spuste, sto bi recimo mene uvredilo i rastuzilo, ali da isto kaze nekim drugim recima ne bi me ni rastuzilo ni uvredilo. Zene su jednostavno osetljive i nezne i potreban je osecajniji pristup, ma koliko se recimo ovde ruzno i brutalno muskarci izjasnjavaju o zenama.

Kada je pak u pitanju vece drustvo prosto se svi ponasaju opusteno i prirodno :) sustinski ne vidim potrebu da se menja licnost da bi se dopao nekome, jer je to neodrzivo tj kratkorocno. I psovke su deo govora, ali recimo ja bih se uvredila da me neko psuje bilo u drustvu bilo nasamo. Prosto mi je nedopustivo. Psovka kao deo neke rasprave ili sale a da nije licno upucena kao deo vredjanja - ne vidim zasto bi bila skrivana?

Poslednja izmena:
a meni kad je neko od suprotnog pola u blizini
a ja sav nekako srećan, ne znam zašto, ko zna kojih razmišljanja od ranije je to posledica
pa blagoteleći osmeh ne skidam dok gledam taj suprotni pol u oči, uozbiljim se jedino ako pričam sa nekim muškim
uostalom oteram sve muške oko stola, šta se mešaju, pa se opet okrenem ka suprotnom polu
pa opet blagoteleći osmeh i sve ja najpametniji a svi ostali glupi pa hvalim suprotni pol kako je lepo obučen
i ostale priče

E toooo :) nezno, suptilno, lepo, komplimenti :) kakve psovke :)

Mislim ponasanje postane finije samo od sebe, spontano, dama te motivise na to sasvim prirodno, nista se tu na silu ne menja i nema nikakvog nasilnog pretvaranja i transformacije licnosti :)

Poslednja izmena:
jeste to u pravu si
muškarci se menjaju u ženskom društvu
al ne u svom već samo među onima gde postoji makar promil šanse da umoče

Nisu svi muskarci isfrustrirani zenomrsci da samo pate od toga koliko ce zena da prevrnu u zivotu. U velikoj vecini su osecajni i pristojni. To nekolicina nezadovoljnih bukadzija siri najgore price o promiskuitetu muskaraca i razvratu zena.

Pre svega mora da se napravi razlika izmedju foliranja, ubiranja poena i stvaranja utiska od iskrenog i neposrednog ponasanja. U svakom slucaju je potrebno biti neposredan, prirodan i iskren. A gde je razlika izmedju ponasanja prema drugarima i prema devojci?
Pa sa drugarima momci imaju malo grublji i bucniji odnos, recimo psovke ili neke masne interne sale, pa do onoga da odvale jedan drugog preko ledja :) eto, recimo kada bi mene tako ortacki decko lupio preko ledja polomio bi mi neko rebarce, uprkos mojoj sportskoj gradji :)
Zatim u zargonu znaju momci medjusobno da jedan drugom nesto prilicno grubo spuste, sto bi recimo mene uvredilo i rastuzilo, ali da isto kaze nekim drugim recima ne bi me ni rastuzilo ni uvredilo. Zene su jednostavno osetljive i nezne i potreban je osecajniji pristup, ma koliko se recimo ovde ruzno i brutalno muskarci izjasnjavaju o zenama.

Kada je pak u pitanju vece drustvo prosto se svi ponasaju opusteno i prirodno :) sustinski ne vidim potrebu da se menja licnost da bi se dopao nekome, jer je to neodrzivo tj kratkorocno. I psovke su deo govora, ali recimo ja bih se uvredila da me neko psuje bilo u drustvu bilo nasamo. Prosto mi je nedopustivo. Psovka kao deo neke rasprave ili sale a da nije licno upucena kao deo vredjanja - ne vidim zasto bi bila skrivana?

Ja licno imam tendenciju da koristim psovke i grube reci kada opisujem nesto, sto obicno sistem za varenje nekih devojaka ne moze da podnese, svako ima svoj ukus, svoju vrstu humora, neko voli crni, plavi, i to je ok.
Ja sam se najbolje slagao sa devojkama koje su bile opustene i koje se nisu ustrucavale da lupe ili odvale neku glupost, a najjace su mi bile one koje su kao "ja ne psujem, ja nisam vulgarna ni prosta", a kada joj malo stanes na zulj, pa i majku i oca ti ne stedi, e kulturo moja.

Naravno, neke muske fore, tipa lupanje po ledjima i gurkanje mislim da nije ok, ja i sa muskarcima ne volim te fore, a sigurno neko nece drugarici reci neku musku foru tipa "apis me za ***ac" ili tako nesto.

oni koji se profinjuju pred ženama, takve koje gore navedeno izreknu i zaslužuju...nikako bolje...
kako je u RL, tako je i ovde...nekakav šatro fini rečnik pred ženama, jer one pobogu ne pričaju tako odvratno kao muškarci...a ja naprotiv imam baš drugačija iskustva...žene znaju da budu mnogo masnije i "prljavije" od većine muškaraca...
tako se pre neki dan jedna forumašica grdno uvredila i pomenula mi majku kada sam joj rekao (napisao) javno ono što joj svi muškarci misle a i što joj mnogi i govore, samo u uvijenijoj, mnogo uvijenijoj formi...i ona je toga svesna, ali možda voli indirektnost, možda ne voli direktnost...možda su joj neki više dragi pa od njih prihvata takav rečnik, a od nekih koji su joj manje simpatični ne prihvata...
prema tome sve je to gore što si opisao obično femkanje, da ne kažem foliranje...

Poslednja izmena:
Ja licno imam tendenciju da koristim psovke i grube reci kada opisujem nesto, sto obicno sistem za varenje nekih devojaka ne moze da podnese, svako ima svoj ukus, svoju vrstu humora, neko voli crni, plavi, i to je ok.
Ja sam se najbolje slagao sa devojkama koje su bile opustene i koje se nisu ustrucavale da lupe ili odvale neku glupost, a najjace su mi bile one koje su kao "ja ne psujem, ja nisam vulgarna ni prosta", a kada joj malo stanes na zulj, pa i majku i oca ti ne stedi, e kulturo moja.

Naravno, neke muske fore, tipa lupanje po ledjima i gurkanje mislim da nije ok, ja i sa muskarcima ne volim te fore, a sigurno neko nece drugarici reci neku musku foru tipa "apis me za ***ac" ili tako nesto.

Evo ja na primer opsujem kad mi je neka situacija mnogo teska, bilo stresna, bilo glupa i tako glupa mi napravila glupu teskocu ili problem. Sa druge strane ne secam se da sam nekad nekog opsovala :)
Kad me konkretno neko dovede do tog stadijuma ili pokusam da razjasnim (ako taj neko nije bas preterao) ili se prosto okrenem po sistemu "i ovaj i svaki buduci razgovor je gotov". I onda tako stavim amin za navek :) i nema popravnog. Kad presecem - presekla sam :) ni a mi se ne moze reci.

Prema ruznoj djevojci se ponasas isto kao i prema muskarcu ali ne mozes dobroj da kazes odmah e izvini ali hajde da se pojebemo iza ugla. Dakle moras da se pretvaras na neki nacin da postujes protokole ponasanja jer bi te u suprotno smjestili u neku instituciju.

Da li to onda znaci da je celokupno nase vaspitanje zapravo neprirodno pretvaranje? Kako to onda treba da se ponasamo?
Da li da izbacimo vaspitanje od onog da se komsiji kaze dobar dan, preko onog onog da se i u prodavnici kaze dobar dan, za stolom prijatno, otvore vrata devojci, sipa pice, itd i da prosto usvojimo kao model dernjavu i psovanje, ili prosto negovorenje?

Ne razumem? Zasto je tesko ili neprirodno biti vaspitan?

Back