Pomozite mi [novi sad]

retriver123

Početnik
Poruka
37
Pozdrav svima.

Ja trenutno imam 19 godina i trenirao sam karate 2god. ali to je bilo kad sam imao 14god. tako da sam sve zaboravio. Inace stigao sam plavog pojasa. Posto studiram u Novom Sadu, hteo bih nesto da krenem da treniram cisto zbog kondicije i da se malo vratim u normalu. Ako moze neko da mi kaze sta je najbolje da krenem da treniram a da nije toliko kasno i da ne moram da treniram sa nekom decom??? U Novom Sadu da bude.
P.S - Ne bih one brutalne sportove kao sto su MMA, UFC, BOKS, KIK BOKS ili tako nesto. Ukoliko postoji nesto drugo sto bi bilo prigladno, molim vas napisite i njihov sajt ili mail kako bih mogao da ih kontaktiram i da se raspitam.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.

Ja trenutno imam 19 godina i trenirao sam karate 2god. ali to je bilo kad sam imao 14god. tako da sam sve zaboravio. Inace stigao sam plavog pojasa. Posto studiram u Novom Sadu, hteo bih nesto da krenem da treniram cisto zbog kondicije i da se malo vratim u normalu. Ako moze neko da mi kaze sta je najbolje da krenem da treniram a da nije toliko kasno i da ne moram da treniram sa nekom decom??? U Novom Sadu da bude.
P.S - Ne bih one brutalne sportove kao sto su MMA, UFC, BOKS, KIK BOKS ili tako nesto. Ukoliko postoji nesto drugo sto bi bilo prigladno, molim vas napisite i njihov sajt ili mail kako bih mogao da ih kontaktiram i da se raspitam.

Hvala unapred.

Sa ovim si sve rekao ! Ceo svoj psiholoski profil.

Znaci ti ne volis nasilje, zestinu, adrenalin, impuslivno reagovanje, ne volis da ulozis puno truda, da izdrzis bol jakog treninga, da se dobro oznojis i dobijes dobru upalu misica....

Pa sta ti mislis, da mozes trenirati neki ples i da ce ti to pomoci na ulici? Ako ne zelis da treniras "brutalne" sportove onda rizikujes da brutalno budes prebijen na ulici i tu ti karate ili bilo koji drugi ples nece pomoci, samo ces se zavaravati laznom samouverenoscu.

E sad ja znam zasto ti ne zelis da odes na te "brutalne" sportove..... Nisu oni brutalni, nego si ti izveo takav zakljucak jer je sistem vrednosti takav da su oko tih sportova budaletine teske i da razvijaju devijantni sistem vrednosti.....I normlano normlane ljude kao sto si ti to odbija i osecas nelagodu. A za takve sportove se lepe i loze sirovincine bas zbog svega toga sto se tebi ne svidja. Znaci zbog agresije, besa, delinkventnog ponasanja, zato sto mozes nekog da povredis a da ne podlezes represiji nego se vadis na "sport" i slicno. Jos ako smislis sebi nadimak tipa pitbul, masina za krckanje kostiju i slicno, ozes dodatno sebi da ulijes samouverenost .....

Moj ti je savet da odes na boks.... Mogu se i dalje naci ok klubovi bez budaletina trenera i vezbaca. Vezbao si karate, imas rad nogu, u karateu je slaba rucna tehnika, zato ti kazem da odes na boks, ispasce super kombinacija, a i kondicijksi i vizuelno ima da promenis telo.

Mozda ti bude brutalno u pocetku,kad se naviknes bice ti laganica.
A neces biti ni svestan koliko si ojacao telo i um.

Kako ce da ojaca um majke ti? Stvarno postujem MMA u tehnicko-fizickom smislu, ali mentalno? wtf! MMA je na zadnjem mestu po tome, po filosofiji, psihiterapiji i pedagogiji, psihologiji.....Ko sto rece talenatsatribina, MMA lici na Grand Show.... Spoj svega i svacega bez ikakve filozofija.....Cak su i sve vestine koje nisu parterne nazvali "udaranje" ..... Zamisli jedna cela filosofija boksa, karatea, muay thai-ja koji je na Tajlandu skoro religija nazvati "udaranje" ....

MMA kvari um, jer razvija delinkventno ponasanje i agresivnost kod mladih ljudi u razvoju.....Da zivimo u dzungli i da se borimo sa zivotinjama na smrt, to bi bila pozitivna karakteristika, ali posto zivimo u kulturnom svetu koji treba da se zasniva na resavanju konflikata medijacijom i asertivnim reagovanjem, totalno je nepotrebno to sto razvija MMA psihicki.

Sa ovim si sve rekao ! Ceo svoj psiholoski profil.
Pa sta ti mislis, da mozes trenirati neki ples i da ce ti to pomoci na ulici? Ako ne zelis da treniras "brutalne" sportove onda rizikujes da brutalno budes prebijen na ulici i tu ti karate ili bilo koji drugi ples nece pomoci, samo ces se zavaravati laznom samouverenoscu.

Kako ce da ojaca um majke ti? Stvarno postujem MMA u tehnicko-fizickom smislu, ali mentalno? wtf! MMA je na zadnjem mestu po tome, po filosofiji, psihiterapiji i pedagogiji, psihologiji.....Ko sto rece talenatsatribina, MMA lici na Grand Show.... Spoj svega i svacega bez ikakve filozofija.....Cak su i sve vestine koje nisu parterne nazvali "udaranje" ..... Zamisli jedna cela filosofija boksa, karatea, muay thai-ja koji je na Tajlandu skoro religija nazvati "udaranje" ....

MMA kvari um, jer razvija delinkventno ponasanje i agresivnost kod mladih ljudi u razvoju.....Da zivimo u dzungli i da se borimo sa zivotinjama na smrt, to bi bila pozitivna karakteristika, ali posto zivimo u kulturnom svetu koji treba da se zasniva na resavanju konflikata medijacijom i asertivnim reagovanjem, totalno je nepotrebno to sto razvija MMA psihicki.

Jel moze tvoj psiho-profil? Da li si za ulicu, ili za duhovno uzdizanje. Cas volis MMA, cas bacas hejt. Iz opsirnosti tvojih postova se vidi da imas talenat za pisanje, i da si inteligentna osoba. Mislim da svesno lozis ljude na forumu, ne znam iz kog razloga, verovatno ti je zabavno.

Sedi ti druze sam sa sobom pa smisli sta bi ti tacno od sebe,i od vestine koju (bi da) treniras.
Ako izuzmemo par nekih nebuloznih,nema vestine gde su laki treninzi-i ne treba da budu laki...
Ako ti je do proste fizicke kondicije-nemoj sebe da zamaras borilackom vestinom. Idi 2 puta nedeljno u teretanu i jednom na trcanje i ti si na konju.
Ustedi i sebi i drugome vreme.
Ako ipak nastavis karate (pretpostavljam Sotokan stil,nisi naveo koji je u pitanju),moras da proveris sa trenerom u klubu,u kome zelis da pocnes oko trenutnog zvanja. Nece bas svako da ti prizna zvanje koje si dobio u nekom drugom klubu...

znam sta je rekal talenatsatribina, uzeo sam samo njenu kovanicu "grand show" i primenio na MMA. I MMA je takav...Svaka susa koja je trenirala bar 1 vestinu a drugu gledala preko TV-a u akcionim filmovima, trecu prostudirala preko YT, otvara MMA klub, MMA akademiju i slicno, nesto malo nauci parter a ostalo je "udaranje" i misli to vec zna, radi malo na dzaku i mislid a zna boks i kik boks, i predstavlja se kao MMA borac....

E zato je MMA postao grand show.....

Pozdrav svima.

Hvala unapred.

Prvo da te pozdravim i poželim dobrodošlicu.
Zašto ne boks ? Da bi bar imalo upoznao određeni borilački sport/veštinu dođi bar na jedan trening i odgledaj kako taj trening izgleda, pa tek onda vidi da li se slika o toj borilačkoj veštini kod tebe popravila, pokvarila, da li si možda otklonio neke predrasude. Boks ti je dosta dobar borilački sport. Nakon prva 3 treninga ramena će ti odpadati od šalung boksa.
Ukoliko već nećeš nešto od navedenih nepoželjnih veština, eto ti Judo, Aikido, Ju Jutsu, BJJ.

Prvo da te pozdravim i poželim dobrodošlicu.
Zašto ne boks ? Da bi bar imalo upoznao određeni borilački sport/veštinu dođi bar na jedan trening i odgledaj kako taj trening izgleda, pa tek onda vidi da li se slika o toj borilačkoj veštini kod tebe popravila, pokvarila, da li si možda otklonio neke predrasude. Boks ti je dosta dobar borilački sport. Nakon prva 3 treninga ramena će ti odpadati od šado boksa.
Ukoliko već nećeš nešto od navedenih nepoželjnih veština, eto ti Judo, Aikido, Ju Jutsu, BJJ.

Načinjena je izmena.

Back