Pomozi mi da zaboravim - Robert Krej

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.252
Gorim poslednjih dana, znam da me boli srce. Počelo je sa tajnim pozivima a sada ovo pismo.
Neka mi neko pomogne da je zaboravim

Priznajem da sam ti ponekad pogrešio, izlazio po celu noć kada sam trebao biti kod kuće. Hej, kasno je, gde ideš po ovom lošem vremenu?
Neka mi neko pomogne da je zaboravim

Ponekad se čini kao da sam dobio šta sam zaslužio, da živim svoj život u bedi. Sav bol kroz koje sam te stavio sada se vratio, vratii se meni

Pogledaj šta sam doneo u ovaj dom, i treba da budem sam. Sada znam da je ono što sam imao bilo mnogo bolje.

Znam da je ono što sam imao bilo mnogo bolje
Molim, neka mi neko pomogne da je zaboravim

Ono što sam imao bilo je mnogo bolje
Molim, neka mi neko pomogne da je zaboravim

Robert Krej

Gitarista, pevač, tekstopisac i vođa benda Robert Krej je heroj za svakog obožavatelja bluza i soula. Krej, koji je skoro napunio 70 godina imao je sreću da vidi heroje poput Madija Votersa, Fredija Kinga i Alberta Kolinsa na koncertima u mladosti. Badi Gaj je opomenuo one koji su došli posle njega da zadrže plamen bluza, a Krej je verno odgovorio.

“Do you wanna be a free man/ Or do you wanna be a slave? Do you wanna wear these chains/ Until you’re lying in the grave?”

Reci Kleptonove "anti-lockdown" pesme "Stand and Deliver" zbog kojih je Cray napao Erik Kleptona pre dve godine. Iako mu je Klepton odgovorio na optuzbe Klej nije bio zadovoljan i jos vise je optuzio Kleptona za rasizam, pogotovu nakon sto se Klepton slikao sa republikanskim senatorom Abottom te iste godine nakon sto je Abbot doneo kontroverzan zakon o abortus u Teksasu. Klej je odlican muzicar ali mislim da je previse politicki nastrojen i olako shvata neke stvari, pogotovu sto je Klepton tokom karijere svirao sa bezbroj crnih muzicara od kojih ga niko nikada nije optuzio za bilo kakav rasizam. Od tada vise ne govore. Bas steta, dobro zvuce.

Back