Pomozi drugima

Tema mozda nema konnkretno veze sa ovim PDF-om ali nisam znao gde da je metnem, pa reko', 'ajde ovde a razlog je sto me, eto, mozda zanima misljenje osoba koje se pojavljuju u ovom delu foruma.

Dakle inspiraciju za ovu temu sam dobio u ovom video snimku koji je nesto naj potresnije sto sam video za veoma dugo vremena. Radnja se udvija u gradu Lawrence u drzavi Massachussetts u USA. Jedna zena se onesvestila u supermarketu (navodno od prekomerne doze narkotika) dok njena dvogodisnja cerka ocajnicki pokusava da joj pomogne. Poenta cele price je da nesrecni dogadjaj snimaju dve meksicke gnjide i mirno komentarisu medjusobno dok nesrecno dete dozivljava stres pokusavajuci da ozivi majku. Dakle cinjenica da niko u prodavnici nije prisao da pomogne i da su oni koji su se tu zatekli mirno sve snimali telefonom bez zelje da nesto ucine me tera da se zamislim u kakvom svetu zivimo i kada smo postali ovako bezdusni i zli.

Sada, moje pitanje za vas bi bilo da li ste ikada prisustvovali slicnoj sceni? Da li bi ste u ovakvoj situaciji pomogli i kako bi inace reagovali? I sta mislite o ovom konkretnom slucaju?

Molio bih vas bez komentara osude "majke narkomanke" jer, prvo, nije ni sigurno da je njena nesvest posledica droge, a drugo, cak i da jeste, to nije poenta teme i mi ne znamo sta i kako pojedini ljudi dozivljavaju i sta se inace desava u njihovim zivotima.

Na stranu šta bih ja uradila, pitam se zašto video klip nosi naziv, majka je predozirana i njena izbezumljena ćerka od dve godine pokušava da je probudi? Čiju samilost tvorac ovog video klipa pokušava da probudi dok se i sam ponaša brutalno držeći kameru u ruci?
Koliko vidim ovo nije nikakav zvanični snimak, već privatni snimak koji uzgred nije ni smeo biti objavljen.
Ali glad za senzacijom ostaje daleko iznad svih humanih postupaka.
Samo još jednu stepenicu bi trebalo preći. A to je izostanak reakcije i na ovakve sadržaje.

Neempatija i nerazumevanje nisu strani uopste.

Normalni su postali danas - preskakace u BG osobu na ulici i nece prici ugl. ali detetu se pridje,zove policija.
Nismo potonuli totalno.

Bez teksta ostadoh kad je dete na Zelenjaku ostavljeno jer...
Ne,ne,ne.
Kraj.
Pedofili,saobracaj,manijaci i ti ostavis tu dete.
To mi je bilo uhhuuuuuu....Imam postovanje prema kevama i svakome ko se usudi da sa detetom ide negde prevozom jer moras da imas celicne zivce,ni sekundu da ne ispustas iz vida ali ovo...

Meni je prije par mjeseci pomogla jedna zena na benzinskoj pumpi negdje kod Bajine Baste.Putovala sam busom i bilo mi je muka.Onda smo stali na toj benzinskoj i htjela sam da kupim vodu,ali ne imadoh dinara i prodavacica mi dade dzabe vodu,valjda je vidjela da mi je lose.Medjutim,kako mi je i dalje bilo lose pozvala me u toalet tu u prodavnici i rekla da se slobodno ispovracam ako mi je muka.Posle mi je dala i vlazne maramice i sve vrijeme je brinula kako mi je.
Ovim putem joj se zahvaljujem,ako se prepozna.
Iskreno sam se zacudila,jer obicno ljudi ne obracaju paznju,pogotovo sto je to prometno mjesto i milion ljudi se tu zaustavlja.
Na osnovu nje sam zakljucila da su ljudi u Bajinoj Basti dobri i predusretljivi. :)

Back