POMOOC "NEMATE DOZVOLU ZA PRISTUP OVOJ FASCIKLI"

benitez

Primećen član
Poruka
556
Uzeo sam da instaliram bratu sistem na komp WIN 8 i pre toga posto nije dobro particionisan disk prebacio sam vazne podatke kod mene na hard a kod mene je WIN 7. Kada sam zavrsio sve vratio sam podatke na njegov disk i sada ne mogu da ih otvorim jer pise "NEMATE DOZVOLU ZA PRISTUP OVOJ FASCIKLI" kliknite na dugme nastavi da bi dobili trajan pristup ovoj fascikli i tu probam sve i nista se ne desava i sto je najgore sada ne mofu ni kod sebe da ih otvorim. Ovo sam hiljadu puta radio i nikad nisam naisao na ovaj problem. Sta mi je ciniti ? Neke fascikle kao da su nestale

Uzeo sam da instaliram bratu sistem na komp WIN 8 i pre toga posto nije dobro particionisan disk prebacio sam vazne podatke kod mene na hard a kod mene je WIN 7. Kada sam zavrsio sve vratio sam podatke na njegov disk i sada ne mogu da ih otvorim jer pise "NEMATE DOZVOLU ZA PRISTUP OVOJ FASCIKLI" kliknite na dugme nastavi da bi dobili trajan pristup ovoj fascikli i tu probam sve i nista se ne desava i sto je najgore sada ne mofu ni kod sebe da ih otvorim. Ovo sam hiljadu puta radio i nikad nisam naisao na ovaj problem. Sta mi je ciniti ? Neke fascikle kao da su nestale

Mada je reč o administratorskoj zaštiti pojedinih sistemskih direktorijuma (neće mene niko da uči da se govori fascikla ili folder) pa se ne može pristupati istim sa drugih sistema uključujući i nov sistem na istom računaru, tek možeš pokušati iz ROOT naloga mada iz sećanja znam da ni on ne pomaže mnogo.
Ako si regularan korisnik Microsofta onda su oni dužni da ti za uložene pare kažu kako da koristiš podatke sa svog računara
a ako nisi onda ne možeš da ih zoveš jer prvo pitaju za serijski broj.
Odnosno možeš ti njih da zoveš ali po diktiranju planetarnog serijskog broja dobićeš planetarni odgovor.

- - - - - - - - - -

jednostavno - uzmi neki LIVE CD ili LIVE USB linux (lajnuks) pa drkaj po svim direktorijumima Windowsa bez problema i prebaci ih u aktuelne.

Poslednja izmena:
nije tačno da si ovo "hiljadu puta radio" jer problem sa administratorsim pravima postoji uve kada se nadogradjuje sistem ili menjaju hard diskovi sa računara na računar

- - - - - - - - - -

nikakva nadgradnja - isključivo čista instalacija:
em stabilnije em oslobadjaš prostor na HDD-u d bespotrebnih sistemskih fajlova nečega što ne koristiš

nije tačno da si ovo "hiljadu puta radio" jer problem sa administratorsim pravima postoji uve kada se nadogradjuje sistem ili menjaju hard diskovi sa računara na računar

- - - - - - - - - -

nikakva nadgradnja - isključivo čista instalacija:
em stabilnije em oslobadjaš prostor na HDD-u d bespotrebnih sistemskih fajlova nečega što ne koristiš

ne znam sta je pisac hteo reci , kakva nadgraddnja sta je stabilnije !? Hiljadu puta sam ortacima njihov hard ubacio kod mene i prebacio im od mene sto filma sto muzike sto zajednickih slika a i formatiranje diska pa vracanje podataka, ali ovo prvi put vidim

Treba da budeš prijavljen kao Administrator
a kako da kao admin dozvolim svim korisnicima da mogu da vide isto. Nije mi jasno sve sto sam prebacio na moj disk vidi ali kad vratim sa mog na bratov ne vidim. Ne znam da nisam napravio neku gresku kod instalacije. Ne bi to bio toliki problem da ja slucajno umesto crtl+c nisam pritisno ctrl+x pa sad neke podatke nemam ni tamo ni ovamo. Ima li neki besplatan program za vracanje obrisanih fajlova?

Poslednja izmena:
Probaj desni klik,na jedan i nadji komandu "Run as Administrator"

Back