pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme danex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

danex

Primećen član
Poruka
758
pitam za moju devojku,,,njoj treba foto sesh ili kako vec :mrgreen:,da se slika u razlicitim odevnim kombinacijama,ali sa profesionalnim ,foto aparatom.Ona ima foto od 12 mega,ali nije zadovoljna i hoce da slike budu bolje.e sad me zanima jel moze neko da mi preporuci nekog ko bi to mogao,i kolika je cena toga,ili ima li pak ko to radi iz hobija..mozda i ovde..hvalaaa

Nisu kriticni megapikseli nego svetlo.
Kupi pola kilovata svetla, difuznog, i podesi fokus/zum na najmanja izoblicenja. Podesi iso 400 ili vise, pa da vidis kako je 12mpix vise nego dovoljno.

dobra ideja...ali ona hoce slikanje u prirodi,nzm jel to vredi sta..ako ima ovde neko takav aparat i voljan da slika nek mi se javi u pp.i da je iz bg-a

Za dobru fotografiju je potreban dobar objektiv,sa velikom propusnom svjetlosnom moci.
Za profesionalne i poluprofesionalne aparate, fiksni objektivi,ili zoom objektivi do 4 puta uvecanja.U zatvorenom prostoriu sa dobrim osvetlenjem a za vanjsku fotografiju gore navedeno objektiv sa otvorom blende od 1,4 do maksimalno 2,8.Ti objektivi su skupi.
Za vase fotografisanje,sa ovim objektivom bitno je da iso vrijednost bude najmanja da bi fotka bila sto kvalitetnija.Veca iso vrijednos
t donosi veci sum.za vase fotografisanje je potreban tronozac.

Back