POMOC

Eco Mensur

Početnik
Poruka
3
Moze li mi neko reci kakav je Bugarski status u EV unijama?Vencabje sa Bugarskim drzavnjaninom, koja je procedura, nakon vencanja koja se prva viza dobija i imam li uz tu vizi i radnu dozvolu za rad u Ev UNIJE? MOLIM VAS ZA TACNE INFORMACIJE?

Druze koliko sam ja upoznat ovako stoje stvari:
Bugarska i Rumunija osim sto su zvanicno clanovi EU imaju isti status kao i mi, znaci ako pogledas neki sajt za zaposljavanje u vecini oglasa stoji uslov: samo za radnike iz EU pa u zagradi osim Rumunije i Bugarske.

Vencanjem sa Bugarskim drzavljaninom dobijas BUGARSKU boravisnu (verovatno i radnu) vizu, a verovatno i drzavljanstvo posle nekog vremena.

Dozvola za rad na podrucju cele EU NE POSTOJI. Svaka drzava za sebe izdaje boravisne i radne vize.

Prema tome, ako se zenis iz ljubavi samo napred, ali ako se zenis da bi izbunario neku vizu i otisao negde u EU onda mrka kapa. Zamenices vrlo los rejting Srbina za jos gori rejting Bugarina. :zcepanje:

Ma razumem te, ipak hvala ti na pomoci . . .Mada se moram dobro konsultovati sa ovakvim pitanjima, ako znas ti neki izvor tacnih odgovora znacilo bi mi mnogo.Prilicno mi znace tvoji odgovori ali mi trebaju malo opsirniji odgovori?

Back