Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Moze li mi neko reci kakav je Bugarski status u EV unijama?Vencabje sa Bugarskim drzavnjaninom, koja je procedura, nakon vencanja koja se prva viza dobija i imam li uz tu vizi i radnu dozvolu za rad u Ev UNIJE? MOLIM VAS ZA TACNE INFORMACIJE?
Druze koliko sam ja upoznat ovako stoje stvari:
Bugarska i Rumunija osim sto su zvanicno clanovi EU imaju isti status kao i mi, znaci ako pogledas neki sajt za zaposljavanje u vecini oglasa stoji uslov: samo za radnike iz EU pa u zagradi osim Rumunije i Bugarske.
Vencanjem sa Bugarskim drzavljaninom dobijas BUGARSKU boravisnu (verovatno i radnu) vizu, a verovatno i drzavljanstvo posle nekog vremena.
Dozvola za rad na podrucju cele EU NE POSTOJI. Svaka drzava za sebe izdaje boravisne i radne vize.
Prema tome, ako se zenis iz ljubavi samo napred, ali ako se zenis da bi izbunario neku vizu i otisao negde u EU onda mrka kapa. Zamenices vrlo los rejting Srbina za jos gori rejting Bugarina.
Ma razumem te, ipak hvala ti na pomoci . . .Mada se moram dobro konsultovati sa ovakvim pitanjima, ako znas ti neki izvor tacnih odgovora znacilo bi mi mnogo.Prilicno mi znace tvoji odgovori ali mi trebaju malo opsirniji odgovori?