Pomoc ...

on ga vozi polako naravno...ja ga sam ga vozio oko 9 -10 je trosio...al bas bas sam ga terao...

zasto onda trosi mom drugu 10 kila d2? :D pomenuti auto ...ford

I tom fordu nije nesto uredu, ne bi trebao toliko da trosi ali ima tu i druge stvari.
Ovi danasnji dizelsai su dosta napredovali ipak je tu drugaciji sistem ubrizgavanja goriva comon reil kod svih novijih dizelasa samo kod wv je drugaciji princip ali evo i oni sada prelaze na comn reil, pa sama tim se i tu dosta smanjuje potrosnja, gledao sam negde da ce novi pasat trositi manje za 0.7l a bice jaci i brzi.
Ince taj ford je stara masina ali ipak ne bi trebao da prelazi 7,8 lit ipak je to ford i ne trosi svaki dizel isto sve zavisi od proizvodjaca tako da ford i ne moze da se nesto pohvali sa tim starim 1.8td motorima, sto se tice potrosnje , brzin.

ok.hvala...meni se cini da manje trosi taj ford kad ga ja vozim...

e sad pitanje, da li mozda trosi 10litara D2 jer ga drug vozi onako malo zesce...?

Po mom misljenju i ako se tera malo po gasu nije bas dobro 10litara...kao sto rekoh ja sam gazio passata od 115konja 4 motion i trkao se sa svima redom, i menjao do 4. brzine tek na blokadi motora i opet nije trosio toliko...

Ljudi ako vec tako svi nesto znate.. a vidim da nesto i ne .. ima mozda 2,3 covijek sto znaju..
406. 2.0 hdi 115 ks. trosi po gradu 7 litara.. a moj 206 2.ohdi. 90ks trosi 8 .. ako vec neki ovde ne znju o cemu se radi 206 hdi inace torsi oko 6 litara po gradu a moj trosi 8.... a sto se tice otvorenoga 5,5 ne smije da predje.. mislio sma da ce mi neko da neki saviejt... ali vidim da slabo.. jedino mi dao taxista dao pravi odgovor,a sto se tice ovoga sa fordom. ford ima bosh pumpu.. i vise trosi malo se raspitaj za hdi motor...
i CLS je u pravu.. nije ok nesto sto toliko puno trosi..

ogy mozda bi bilo bolje da nesto procitas o tom motoru prije nego sto das komentar....
mislim da ovde nema bas neko ko bi mi mogao reci nesto vise....

Prijatelju, to je 2000 kubika... Nije valjda da neko očekuje da mu motor od 2000 kubika i 100 i kusur konja troši 5,5 litara u gradu i 4 litara na auto putu...
Onda je najbolje rešenje neki 206 HDi od 1400 kubika... Mislim, ako nisu bitne perfomanse nego samo potrošnja... U stvari kad bolje razmislim, zašto uopšte neko kupuje 2000 kubika ako mu nisu bitne perfomanse, nego što manja potrošnja? Ne kontam ja tu neke stvari...'Oćeš da ide k'o metak, a da troši 2 litara? O'š da se iebeš al da ti ne ulazi...

Pa šta si mislio...da će Pežo 206 2.0 HDi da troši 20% manje nego Pežo 406 sa istim motorom? Jeste 206 manji, ali razlika u težini je vrlo mala da bi se to osetilo kroz toliku razliku u potrošnji...

ako nisi znao.. 406 trosi oko 7 litara po gradu a moj 8... malo se skontaj... mislim da to niej manje ... :) ali vidim da oko auta nisi bas neki strucnjak... :)

ok.hvala...meni se cini da manje trosi taj ford kad ga ja vozim...

e sad pitanje, da li mozda trosi 10litara D2 jer ga drug vozi onako malo zesce...?

Po mom misljenju i ako se tera malo po gasu nije bas dobro 10litara...kao sto rekoh ja sam gazio passata od 115konja 4 motion i trkao se sa svima redom, i menjao do 4. brzine tek na blokadi motora i opet nije trosio toliko...

Pravo da ti kazem ne znam da li moze bas toliko da trosi i kada ga gazis, ipak nije to tako startan i jak motor pa da moze toliko da potrosi goriva mada ko zna ipak je to ford, ali opet mi se cini da je velika potrosnja ma kako ga vozio

Moj cepa 160km/h. E, sad u gradu kad povucem sauh 2cm onda ide bolje i vise trosi. Probaj to da uradis...povuci sauh i kad ti se upali lampica za sauh tu stani...primetices da mnooogo bolje vuce auto, cak do 160km/h.....da. Cakkkkk toliko.Moj drugar cepao vectru 1.8 160 III brzinom...

Kod mene je automaCki sauh...
doh (25).gif

Ali kad bolje pomislim, nije to to ako treba da pribegavam takvim stvarima... Nekako ne volim da izvlačim maksimum iz tih sitnih mašina... 160 je za njega već kraj, granica...plafon. Više volim da može mnogo brže, pa da mu tih 160 dođu k'o dečja igra, brzina koja mu neće smetati... lep je osećaj kad znaš da imaš rezerve snage... Kad znaš da i sa 160 ima da povuče... A ne da čekam da iz suprotnog pravca jedno 2km nema nikog, da bi se usudio da preteknem autobus ili šleper... Iebeš ti to...
Al 'ajde, sve računam da je ovo premošćavanje...

Odlutali ste potpuno. Deo diskusije o Kadetu sam prebacio u ''Radionicu''.
Zaključak ove teme: Ne postoji spoljni uzrok povećane potrošnje osim ako vozač nije izuzetno oštar. Greška je negde u sistemu za ubrizgavanje, ali i sama kontrola, a remont pogotovo su izuzetno skupi. Što bi rekao Zdravko Čolić: ''Ja tu ne bih ništa dirao''.

Back