Čudo života
Početnik
- Poruka
- 2
Poštovani, čitaoci. Potreban mi je savet i pomoć oko mog finansiskog problema koji se godinama gomila. Potreban mi je savet neutralnih ljudi koji nemaju predrasude i emocije prema mom problemu. Evo ovako moj problem nije prouzrokovan zbog nekih poroka da ih ne navodim sve sada niti zbog ne savesnog trošenja novca. Redovno sam zaposlen i plata mi je na vreme i nema kašnjenja. Moj problem datira unazad 11 godina pa sve do danas samo što se finansiski problem svaki dan povećava. Zbog zdravstvenog problema deteta, i redovnog lečenja u Inostranstvu već 11 godina. Kompletno lečenje je plaćeno i nije me to dovelo do finansiskog problema. Nego život koji provodimo u inostranstvu kad smo tamo,a nemamo mogućnosti da radimo dok smo tamo. Pokušavao sam bezbroj puta da se zaposlim i da sredim papire pa da ostanemo i da živimo ali ne postoji pravni osnov za to. Sa svojom platom tamo ne mogu da finansiram ostanak pošto kontrole budu od mesec dana pa je bilo i do godinu dana bez prestanka. Iz tog razloga je došlo do pozajmljivanje novca od prijatelja i rodbine. I podizanje kredita od banke koji me je prezadužio. I sada plata nije dovoljna ni za račune a kamoli za život. Ali uvek se opredelim da moja porodica jede nešto umesto da platim račun. Tako da sad strahujem od izvršitelja ili isključenje struje. Sada kad smo bili na zadnjoj kontroli ostali smo dva meseca u inostranstvu i pošto nemam od koga sada da pozajmim niti da refinansiram kredit morao sam da uzmem na veću kamatu. Sada mislim da je došao moj kraj, jer ne znam da se vodim ovom situacijom. Zato molim nekoga da mi da neki savet ako postoji pošto ja rešenje i izlaz ne vidim iz ovoga. Treba mi savet kako da rešim nastali dug koji je nekih 30.000 eura sa kreditom. Tog duga kad bi se rešio mnogo lakše bi dalje nastavio ali ne znam kako. Mozak mi je od problema blokiran.