POMOC U ZAPOSLENJ U AU ...

tokanalex

Početnik
Poruka
24
Pozdrav svima na forumu.
Obzirom da vas ima dosta koji ste vec u Au , dodjoh na ideju da probamo napraviti nekutemu gde bi mogli na neki nacin jedni drugima olaksati odlazak .
U smislu - da li postoji neka mogucnost da se uspostavi kontakt sa poslodavcem kod koga neko od vas radi ( ili je radio ) , sa neki nasim civekom koji drzi nekakvu firmu i slicno ... ž
Sta mislite o tome?:D

Nasi u Viktoriji uglavnom zive u St Albansu i Dandenongu i vecina ih "platu" dobija od firme koja se zove Centrelink. :rotf:

http://www.heraldsun.com.au/news/victoria/st-albans-is-benefits-capital/story-e6frf7kx-1226025105079

Svidja mi se ovaj komentar:

Nyani Posted at 8:55 AM March 21, 2011

St Albans is an immigrant enclave, with all youth conditioned to handouts. Take a trip to the Mediteranian & get into conversation with locals on Australia, have a tape recorder going to benifit the entire conversation. A real experience.

E, a imas li jos kakvih ideja? :super:

Poslednja izmena:
A ima i ona: Nek komsiji crkne krava!
Ta nazalost dominira ovih dana :(

Nego, neke drzavne tj utility firme ako posle dva kruga objavljivanja oglasa ne popune mesto domacim aplikantima, posezu za stranim, koje sponzorisu.
Samo, i tu su vrlo slabe sanse..

Cini mi se da je bila jedna pravnica na forumu (ili sam to procitala na nekom drugom mestu), otisla je zena pod stare dane tamo i zaposlila se u prodavnici cipela.
Uostalom, ni kod nas nakon zavrsenog pravnog i pripravnickog ne mozes raditi kao advokat.

Back