Pomoć! Povremeno i potpuno neočekivano mi se komp smrzne!

Samsonight

Elita
Poruka
15.948
Desi mi se nekad da se samo zamrzne opcija korišćenja miša i tastature, a inače video nesmetano ide u pozadini, išlo bi unedogled da ne stopiram restartom.
Naravno, tad moram da primenim dug stisak na Power, komp se razabere i bude ok dugo, ali šta ako mi se taj smrz desi nekad kad mi je važno da se ne desi?

Da li je iko imao ovakvo iskustvo, čemu dugujemo takve manifestacije i šta da radimo da ih se rešimo?

Desi mi se nekad da se samo zamrzne opcija korišćenja miša i tastature, a inače video nesmetano ide u pozadini, išlo bi unedogled da ne stopiram restartom.
Naravno, tad moram da primenim dug stisak na Power, komp se razabere i bude ok dugo, ali šta ako mi se taj smrz desi nekad kad mi je važno da se ne desi?

Da li je iko imao ovakvo iskustvo, čemu ga dugujemo takve manifestacije i šta da radimo da ih se rešimo?
Kad si zadnji put cistila detaljno komp od prasine? Treba najmanje jednom u tri meseca...

Prvo iskljucis mrezni kabl za internet, sacekas i ako mis ne proradi ugasis kako si navikla. Medjutim, moras da radis sve update i redovno ciscenje kompa, da skines browser i stavis novi i onda ce sve da radi....
Bez update-a nije moguće raditi, imam regularne notifikacije i tad sve stvarno užasno koči, ali bar znam zašto.
Ovo smrzavanje nije zbog toga.
Pa, da li misliš da browser može to da napravi?

Bez update-a nije moguće raditi, imam regularne notifikacije i tad sve stvarno užasno koči, ali bar znam zašto.
Ovo smrzavanje nije zbog toga.
Pa, da li misliš da browser može to da napravi?
Kroz mediske fajlove najvise virusa sada ulazi i sto je brzi net, a bolja zastita tece obrada i gusi medjusobne veze hardvera.....nervoza samo pogorsava resavanje problema, jer antivirus mora da otkrije sta ulazi i da ga indeksira da bi ga kasnije prepoznao....

Ok...
Uglavnom se uredno dobije notifikacija za update browsera, tako da... šta, treba i između toga da tražim update-ove?
:think:
ne mora ni da bude virus, vec neki script koji ne poznaje antivirus je dovoljan da zakoci browser koji ima svoju ugradjenu zastitu i mora da komunicira s bazom...ako ne koci bez neta znas da je do browsera i skines ga celog, pa postavis nov, podesen na fabricko....

ako ne koci bez neta znas da je do browsera i skines ga celog, pa postavis nov, podesen na fabricko....

Dobra ideja... ali, napomenula sam već da je to jednom mesečno, nekad dva puta, ne češće, ali totalno nasumično.
Kad NOD32 odradi pretragu, nema ničega.
Ništa, sad ću to da uradim bar, ništa lakše, a za kasnije ćemo videti.
Hvala!

Čudno je to... Ne može da se predvidi, ali nije često. Recimo jednom mesečno, ali hajd' sad da predvidim taj jedan put kad će da se desi.
Npr. laptop mi je starije generacije, a nije mu se nikad to desilo.
Ovo je i7, 4.00 GB (3.83 GB usable), znači baš pazim da ga ne opterećujem, sve što skinem, brišem odmah...
:rida:
cekaj imas 4GB RAM-a na i7?
nesto mi je to cudno

Čudno je to... Ne može da se predvidi, ali nije često. Recimo jednom mesečno, ali hajd' sad da predvidim taj jedan put kad će da se desi.
Npr. laptop mi je starije generacije, a nije mu se nikad to desilo.
Ovo je i7, 4.00 GB (3.83 GB usable), znači baš pazim da ga ne opterećujem, sve što skinem, brišem odmah...
:rida:
Jednom mesecno, nista strasno, svaki OS ima bagova, ja mislio svaki dan pa ti smeta :P

A sta radi tu NOD32? Smeta?
Ne, nego ništa ne pronalazi.
cekaj imas 4GB RAM-a na i7?
nesto mi je to cudno
Kopirala sam letimično sa laptopa, na kompu je 8GB, izvinjavam se! (7.89 GB usable)
Zaboravljam i sa čega pišem.
Anyway, ovaj sa i5 ne koči nikad, bukvalno po ceo dan radim i operišem, ali nisu to sad neke operacije...
a ovaj i7 se tako nekad tako zaledi tokom rada koji ne troši ništa posebno, ovako tokom četa (ovde) ili slušanja muzike. .

Ma koliko je NOD bio dobar ne moze da prati zastitu koja radi u okviru windowsa i njihovog browsera...ali nije samo to i meni se nekad zaledi ceo windows, jer to sve zavisi od sitea na koji ides....sama ga pustis u komp i on radi sta moze kroz browser...recimo forum krstarice ima dvostruku prijavu od kojih je jedna fishing, a druga ulazak u nalog...:)

Ma koliko je NOD bio dobar ne moze da prati zastitu koja radi u okviru windowsa i njihovog browsera...ali nije samo to i meni se nekad zaledi ceo windows, jer to sve zavisi od sitea na koji ides....sama ga pustis u komp i on radi sta moze kroz browser...recimo forum krstarice ima dvostruku prijavu od kojih je jedna fishing, a druga ulazak u nalog...:)
Pa, ne mogu sad da deinstaliram legitiman antivirus? :eek:

Pa, ne mogu sad da deinstaliram legitiman antivirus? :eek:
ma skini nod i update microsoft edge jer sa njega antivirus vuce podatke....i ako ima jos neki update za windows....iskljuci adsl iz struje i sacekaj pola sata ili celu noc iskljuci da promeni adresu...ne moras to odmah nego kada zavrsis sa netom....
Oko mreze pitaj taba on zna sta treba da se uradi....mada je softwerasima uvek kriv hardwer:)

Ne, nego ništa ne pronalazi.

Kopirala sam letimično sa laptopa, na kompu je 8GB, izvinjavam se! (7.89 GB usable)
Zaboravljam i sa čega pišem.
Anyway, ovaj sa i5 ne koči nikad, bukvalno po ceo dan radim i operišem, ali nisu to sad neke operacije...
a ovaj i7 se tako nekad tako zaledi tokom rada koji ne troši ništa posebno, ovako tokom četa (ovde) ili slušanja muzike. .
koja je generacija i7 procesora? koja mu je oznaka?

ajde ljudi ne palite je
ne moze NOD da joj pravi te probleme.o kojima prica
i ja imam avast i povremeno malverbytes po potrebi radi ciscenja.

nego nisi rekla..jer su zicni ili bezicni mis i tastatura?

Poslednja izmena:

Back