Pomoc oko zadataka MySQL , SQL, UML.

remaaakg

Početnik
Poruka
5
Zadatak 1

Napraviti (MySQL) bazu podataka i aplikaciju koja rukuje njome. Baza mora sadržati minimum jednu tablu sa korisnicima. Aplikacija mora imati mogućnost unosa, brisanja i ažuriranja korisnika (parametri mogu biti u samom kodu aplikacije).

Zadatak 2

Potrebno je uraditi model izabranog sistema primenom UML-a kao i Windows (Web) aplikacija korišćenjem nekog objektno-orijentisanog programskog jezika. Model sistema:

Nacrtati Use-case dijagram(e) sa minimalno 5 slučajeva korišćenja sistema i dati tekstualni opis svakog od njih.
Nacrtati dijagrame aktivnosti za kreirane slučajeve upotrebe.
Kompletirati UML dokumentaciju o sistemu – dodati dijagrame klasa kao i ostale dijagrame (interakcijske, dijagrame stanja, dijagrame paketa i dijagrame razmeštaja) zbog potrebe boljeg razumevanje sistema, tako da od svake vrste mora biti minimalno po 1 dijagram.
Napraviti aplikaciju u nekom OO jeziku (C#, Java) u kojoj bi bile prikazane neke mogućnosti sistema opisanog dokumentacijom.

Dokumentacija se dostavlja u obliku word dokumenta koji sadrži verbalni opis problema koji se rešava, navedene dijagrame i njihove opise, opis aplikacije sa korisničke strane (print-screenovi formi).

Zadatak 3

Prvo kreirati tabelu MyTable. U tabeli postoje dva polja: polje tipa int i polje tipa char. Pomoću rutine se potom deklarišu dve promenljive, promenljiva tipa int i promenljiva tipa char. Promenljivoj @LoopValue se dodeljuje vrednost jedan. Programski kod izvršava ciklus od jedan do sto.

Prilikom izvršavanja ciklusa, promenljivoj tipa char se dodeljuje tekst ‘Iteration #’ i sadržaj promenljive @LoopValue koji se prethodno pretvara u tip VarChar. Zatim se sadržaj promenljivih @LoopValue i @LoopText upisuje u tabelu. Na kraju se uvećava vrednost promenljive @LoopValue.

Kod pošaljite kao odgovor.

Zadatak 4

r2WkHiw.png

dlZHOgL.png

onCEiPM.png

b2rIb9l.png

x6lis9r.png

Ako mozete da mi pomognete ja sam pocetnik u ovome a treba mi za skolu ne ide mi bas najbolje :dash: pa ako ima ljudi koji znaju da mi odrade neki zadatak bio bih vam veoma zahvalan.

Другар, уписао си факс (претпостављам). Одради га.

Ово што тражиш по мом компасу није да ти неко помогне да решиш него да га реши за тебе...

Истина, нађе се понеко ко још верује да то помаже. Срећно.

Другар, уписао си факс (претпостављам). Одради га.

Ово што тражиш по мом компасу није да ти неко помогне да решиш него да га реши за тебе...

Истина, нађе се понеко ко још верује да то помаже. Срећно.

Pa pomocice jer cu imati odradjen primer i mocicu prema tome da se vodim dalje .... ja sam nov u ovome a i nisam redovan student vec studiram vanredno tako da nemam bas mnogo nacina da naucim osim ovako da neko odradi pa da ja pomocu vec odradjenog primera odradim druge zadatke ako neko moze neka udari ovo mnogo ce mi pomoci u svakom slucaju hvala :)

Napraviti (MySQL) bazu podataka i aplikaciju koja rukuje njome. Baza mora sadržati minimum jednu tablu sa korisnicima. Aplikacija mora imati mogućnost unosa, brisanja i ažuriranja korisnika (parametri mogu biti u samom kodu aplikacije).

Kod:
CREATE DATABASE test;
USE test;
CREATE TABLE korisnici (
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
korisnicko_ime VARCHAR (20),
email VARCHAR (30),
PRIMARY KEY(id));

INSERT INTO korisnici (korisnicko_ime, email) VALUES ('korsinicko ime' , 'mail@gmail.com');
I tako dalje...

Eto najglupljeg primera. A stos e tice aplikacije savatj php ili Javu imas milion primera na netu. A sto je najsmesnije na slikama imas sintaxu za sve xD

Poslednja izmena:
Kod:
CREATE DATABASE test;
USE test;
CREATE TABLE korisnici (
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
korisnicko_ime VARCHAR (20),
email VARCHAR (30),
PRIMARY KEY(id));

INSERT INTO korisnici (korisnicko_ime, email) VALUES ('korsinicko ime' , 'mail@gmail.com');
I tako dalje...

Eto najglupljeg primera. A stos e tice aplikacije savatj php ili Javu imas milion primera na netu. A sto je najsmesnije na slikama imas sintaxu za sve xD

Sve je lako kad znas a kad ne znas sve je veoma tesko pogotovo ako nema neko da ti pokaze makar 1 primer :D

Back