Pomoc oko Wireless signla !!!!!

Poruka
8
Ljudi pomagajte ja i brat smo uzeli net preko adsl-a . Pojavio se problem posto sam ja na 1 spratu a on na 3 sprati tako da je meni signal jako slab ili ga nemogu nekad uopste uhvatiti laptopom . Tako sam trazio resenje i nacuo da taj signal mogu produziti nekim drugim ruterom koji ce raditi u bridge modu kojeg cu ja postaviti na 2 spratu kod tetke i imati dobar signal . Ali ne razumem kako mogu to izvesti pomocu tog rutera malo mi je nejasno sve to ????????????????

Ljudi pomagajte ja i brat smo uzeli net preko adsl-a . Pojavio se problem posto sam ja na 1 spratu a on na 3 sprati tako da je meni signal jako slab ili ga nemogu nekad uopste uhvatiti laptopom . Tako sam trazio resenje i nacuo da taj signal mogu produziti nekim drugim ruterom koji ce raditi u bridge modu kojeg cu ja postaviti na 2 spratu kod tetke i imati dobar signal . Ali ne razumem kako mogu to izvesti pomocu tog rutera malo mi je nejasno sve to ????????????????

Gle sada imas 2 varijante, ako zelis samo na taj LT jos da uhvatis signal, mozes pokusati samo sa kupovinom ovog stika ==> TP LINK

Reci mi samo koliko sada tacno hvatas signala sa LT i ja cu ti odma reci da li ce ti raditi sa ovim stikom...

I imas soluciju da kupis jaci ruter tipa TP LINK TL-WR 543 G i onda neces imati problema. Al nemas potrebe ako samo hoces da imas konekciju na tom LT jos mozes uzeti ovaj stik i treba da radi samo mi reci koji model modema si dobio od telekoma i koliko sada hvatas signala tacno sa LT-om ?

na mom radnom stolu nemogu uopste da uhvatim signal . Ali sam nacuo da sa drugim ruterom mogu produziti signal pomocu tog bridge moda u kojem ce ruter raditi . Trebalo bi da taj ruter postavim na drugi sprat kod tetke tako da i ona ima internet i da taj rutes salje meni signal na 1 spret samo nzm kako to da izvedem .
Ruter koji sam uzeo je TP-Link TL-R402M i on bi trebalo da moze da radi u bridge modu . Samo neznam kako povezati osnovni ruter sto sam dobio iz adsl-a i ovaj TP-Linkov da ima brat na trecem spratu net i tetka na drugom a da taj tp link ruter produzi signal kod mene na prvom spratu 1

ili ja tebe nisam razumeo ili ti mene.

jel postoji mogucnost da se ruter spusti na drugi sprat i tel. kablom prikaci na tel. uticnicu na trecem i lan kablom poveze sa bratovljevim kompjuterom?
nesto mi je cudno da wifi ruter ima tako slab domet,da nije namesten pogresan kanal,ako se dobro secam stavlja se 6

na mom radnom stolu nemogu uopste da uhvatim signal . Ali sam nacuo da sa drugim ruterom mogu produziti signal pomocu tog bridge moda u kojem ce ruter raditi . Trebalo bi da taj ruter postavim na drugi sprat kod tetke tako da i ona ima internet i da taj rutes salje meni signal na 1 spret samo nzm kako to da izvedem .
Ruter koji sam uzeo je TP-Link TL-R402M i on bi trebalo da moze da radi u bridge modu . Samo neznam kako povezati osnovni ruter sto sam dobio iz adsl-a i ovaj TP-Linkov da ima brat na trecem spratu net i tetka na drugom a da taj tp link ruter produzi signal kod mene na prvom spratu 1

Koliko sam shvatio ti si vec na tvoju ruku kupio ruter ??? I to ovaj http://itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-r402m/comp_comp_router/317/26, reci mi samo da nije tako ?

To sa 2 routera je fol samo da bi ljudima uvaljivali routere i prodali :kafa:

Ja hvatam signale sa routera koji su udaljeni i po 500m :lol:

A reci ti meni nešto u vezi tog "vatanja signala"... Jel se to vatanje odnosi samo na protok? Jel ne mogu da "narušavaju privatnost"?
Kupili smo ruter, da bi kablovski sprovela na sestrin lap. Kad je čovek uradio to umrežavanje, pojavila se lista od oko 20 korisnika okolo - naokolo...
Koji će mi moj? Mislim sestri - kad se vrati, pošto sam ja odma to sve počupala, spakovala u kutiju i povezala moj stari dobri modem...

A reci ti meni nešto u vezi tog "vatanja signala"... Jel se to vatanje odnosi samo na protok? Jel ne mogu da "narušavaju privatnost"?
Kupili smo ruter, da bi kablovski sprovela na sestrin lap. Kad je čovek uradio to umrežavanje, pojavila se lista od oko 20 korisnika okolo - naokolo...
Koji će mi moj? Mislim sestri - kad se vrati, pošto sam ja odma to sve počupala, spakovala u kutiju i povezala moj stari dobri modem...

Vatanje signala je Hvatanje mreze u tvom okruzenju, te 20 sto si nasla :)

E sad za jaci signal i bolji net ti treba preko 50% signala da bi radio korektno ;)

Za taj jaci signal mora se kupiti i jaca antena od 16db do 24 db Grid Antena je najbolja :)

Ja trenutno hvatam oko 40 mreze od kojih su neke sa WEP i WPA/WPA2 zastitom a neke su Otvorene za konekciju :lol:

E sad odaberem mrezu koja je najbolja i okrecem antenu spoljnu za najaci signal = to je to :)

Imam Wireless Adapter USB i Grid Antenu 24db :)

Back