Pomoc oko treninga

Vesosrb

Početnik
Poruka
17
Zdravo svima.
Imam 20 godina i treba mi pomoc oko treninga.Od malena treniram,trenirao sam boks 10 godina,skoro sam prestao sa kik boksom zbog zdravstvenih problema,spasilac sam na bazenu,ronilac...itd.Ali pored svega toga ne znam kako da organizujem trening,da bih postigao sto bolje rezultate.Nikada nisam isao u teretanu,treniram po parkovima.Rafim zgibove,trcim,radim cucnjeve...Da bi ste znali odprilike intezitet treninga reci cu vam koliko rafim.Radim 8 serija po 30 trbusnjaka,zatim 200 cucnjeva za 5 minuta.To rafim prvi dan.Sledeci dan radim 10x10 zgibova(normalnih).Od skoro sam poceo da radim siroke zgibove i propadanja.Zanima me vase misljenje o svemu ovome,dal treba nesto da promenim,da dodam itd.
Hvala :)

Хајде сад удахни и покушај поново да формулишеш питање, али овог пута са бара мало смисла.....
Шта и због чега теби треба то шта тражиш?

Zdravo svima.
Imam 20 godina i treba mi pomoc oko treninga.Od malena treniram,trenirao sam boks 10 godina,skoro sam prestao sa kik boksom zbog zdravstvenih problema,spasilac sam na bazenu,ronilac...itd.Ali pored svega toga ne znam kako da organizujem trening,da bih postigao sto bolje rezultate.Nikada nisam isao u teretanu,treniram po parkovima.Rafim zgibove,trcim,radim cucnjeve...Da bi ste znali odprilike intezitet treninga reci cu vam koliko rafim.Radim 8 serija po 30 trbusnjaka,zatim 200 cucnjeva za 5 minuta.To rafim prvi dan.Sledeci dan radim 10x10 zgibova(normalnih).Od skoro sam poceo da radim siroke zgibove i propadanja.Zanima me vase misljenje o svemu ovome,dal treba nesto da promenim,da dodam itd.
Treba ti trener,da te uputi kad i sta treba da vezbas.E sad ne razumem,hoces li i dalje da se bavis boksom ili plivanjem.U svakom slucaju bez dobrog trenera neces postici nikakve rezultate ni u jednom sportu.

Zdravo svima.

Extrica si:cmok:

Ne znam tačno šta hoće ali generalne smernice mogu da se daju. Rad sa svojom težinom je sjajan ali mora da se zna koje vežbe aktiviraju u dovoljnoj meri.
Moraš da imaš dovoljno tešku ili otežanu vežbu da pogodiš i snagu i hipertrofiju, znači do 7-8 ponavljanja u seriji.
Tako bih ja savetovao da se polako savlada po jedna teška bw vežba za gornji, donji deo tela i ledja. Ima ih gomila ali najlakše je da se savlada: pistol čučanj na jednoj nozi, sklek na jednoj ruci i zgib sa opterećenjem. Krene se polako, ni Rim nije sagradjen za jedan dan... po jednom nedeljno je dovoljno glavna teška vežba i par pomoćnih. Evo recimo za gornji deo tela: 4-5 teških serija skleka na jednoj ruci, tj. za obe ruke; 3-4 serija plio skleka sa pljeskanjem ruku; 3-4 serije uski dijamant sklek. Za srednji nivo sasvim dovoljno

Zdravo svima.

Здраво, возим BMW X7, имам кућу на Дедињу од 300kvm, апартмане и јахте на мору, и не продајем ништа од тога, нећу ништа ни да питам у вези тога, него ето, тек да се зна...

- - - - - - - - - -

Treba ti trener,da te uputi kad i sta treba da vezbas.E sad ne razumem,hoces li i dalje da se bavis boksom ili plivanjem.U svakom slucaju bez dobrog trenera neces postici nikakve rezultate ni u jednom sportu.

Видиш да се лик бави и боксом и пливањем и роњењем и спасавањем све у исто време.

Zanima me da li je okej trenirati svaki dan?
Na primer danas radim zgibove(normalne,siroke),sutra(propadanja,sklekove),sledeci dan trcanje.

- - - - - - - - - -

I koliko serija i koliko ponavljanja u seriji da radim?

Zanima me da li je okej trenirati svaki dan?
Na primer danas radim zgibove(normalne,siroke),sutra(propadanja,sklekove),sledeci dan trcanje.

- - - - - - - - - -

I koliko serija i koliko ponavljanja u seriji da radim?

Вјежбе с властитом тежином можеш радити сваки дан, серија колико можеш издржати, с 20 година си довољно млад да се не мораш претјерано бринути о премору. Међутим, оно што ти већина људи покушава рећи (многи кроз благу зезанцију) јесте да си написао да желиш резултате, а ниси уопште навео какве. Ако желиш просто да се добро осјећаш и будеш у солидној форми, то што сад радиш је сасвим довољно. Ако хоћеш нешто друго, да набијеш масу, снагу, издржљивост, било шта, мораш то нагласити, и тек ти онда неко може евентуално помоћи, пошто свака од ових ставки захтијева другачији тренинг.

3.jpg

Poslednja izmena:
Zelim da dobijem malo mase,ne nesto preterano jer je vec imam,vise definiciju,snagu i izdrzljivost.

Ovo uvek cujem.....Svi bi da dobiju "nesto mase", "samo jos malo misica", "Samo da mu se svaki misic vidi i bude na svom mestu", a onda jedno 40% takvih zavrsi kao profi bodibilder u pokusaju....Kada kazem "profi" mislim onda na put Lepomira Bakica, ne sad na Fil Hita.

Svi bi hteli da se se nabilduju, ali samo malo, ne da budu kao Svarceneger bre (kao da bi to mogli i kada bi hteli....) nego samo onako - suv misic, sve da se vidi, izdefinisanost, ali i SNAGA, i izdrzljivost, kao profi body-fitnes takmicari......
Ni to sto "samo" zelite ne moze da se postigne tako neozbiljnim treninzima, a da ne pominjem tesku ishranu koju treba izdrzati bilo da se pripremate za Mr Olimpija, bilo za sezonu leta i 10 dana na plazi na moru.

A ne zna se ni kakvu "masu" zelis da dobijes, niti se zna kakvu to masu i imas. Masa je fizicka velicina. To je jedna od osnovnih karakteristika materije. U fizici se oznacava sa m.

Masa koju imas moze da ti bude i masa vode (H20), pogledaj samo iz koliko % vode se sastoji ljudsko telo.
Onda imas masu kostiju i rogana, zatim masu potkoznog masnog tkiva i visceralnog sala i na kraju - masa misica, koju tesko da ti imas a da je to nesto ok, a dogurao si tek do postavljanja pitanja osnovca 5. razred - Je l smem da u ponedeljak uradim 10 zgibova a u utorak 15 sklekova ?

Mislim, ako cemo tehnicki i maratonac ima "misicnu masu" i njemu je to sasvim dovoljno, mozda i previse, ali to nije to.

Sta da ti kazem, zajebi glupiranja, sta god zeleo iz tog building the body domena da uradis - pravac teretana i ultra mega giga dobra i sredjena dijeta sa puno proteina + mogucnost suplementacije = to ti je nesto najbolje, najbrze i najucinkovitije sto mozes uraditi.

Posto pominjes termin SNAGA, od dolazi sa dizanjem tezina u teretani, ali ne tako nuzno i primarno kao kada u teretani radis POWERLIFTING, WEIGHTLIFTING, prema tome ako bas zelis snagu onda radi i TAKVE VRSTE TRENINGA. Ishrana je opet krucijalna i ovde, s tim sto ne moras toliko da prebrojavas ugljene hidrate, ali i dalje mora da unosis vise nego sto potrosis i da ima tu puno proteina odn aminokiselina bioloski gledano, kao i puno UH i masti zbog akumulacije energije u vidu glikogenskih rezervi, kreatina zbog adenozin-3-fosfata koji je gorivo za misicnu snagu (crveno meso se jede, ili suplement kreatin-monohidrata). Itd.

Sto ozbiljnije i odlucnije krenes da radis ono sto donosi najbolje rezultate onome sto zelis - to ces uz manje muke, cekanja i sa mnogo vise rezultata postici. Dajem sebi za pravo cak da kazem i uz vise uzivanja, jer kada jednom udjes u jedan takav sistem i zavolis ga i vidis kako nema gubljenja vremena nego kako samo ide progres napred, a ljudi koji te nisu duze videli se prneraze kada te vide i cude, onda ces definitivno i uzivati u to, a ne mrzeti svaki trening i dozivljavati to kao najgoru obavezu, kao posao ponedeljkom koji ne volis.

A ako hoces da se mlatis godinama bezveze i da jedes sta stignes i da su ti rezultati 80% gori nego od ovog sto sam ti upisao, ti onda idi radi sklekove, zgibove, trbusnjake i tako do iznemoglisti pa pon trbusnjaci, utorak 5 sklekica, sreda 4 polucucnja kao majmunce na jednoj nozi itd. Nema od toga leba. Da ima Fil Hit bi to radio, kao i citava plejada drugih sportista slicnih disciplina.

Back