Pomoc oko treninga

mixerioza

Početnik
Poruka
7
Pozdrav, pisao sam u ovoj temi za odraz ali niko strucan nije odgovorio. Treba mi pomoc oko air alert 3 treninga, interesuje me da li ima negativan efekat ako radim air alert i na primer kosarkaski ili odbojkaski trening u istom danu. Posto sam cuo da dolazi do preopterecenja misica i sve pada u vodu. Inace treniram odbojku i na treningu radimo slicne vezbe za skok pa mi je jako hitno da neko odgovori inace danas zavrsavam drugu nedelju air alerta.

Pozdrav, pisao sam u ovoj temi za odraz ali niko strucan nije odgovorio. Treba mi pomoc oko air alert 3 treninga, interesuje me da li ima negativan efekat ako radim air alert i na primer kosarkaski ili odbojkaski trening u istom danu. Posto sam cuo da dolazi do preopterecenja misica i sve pada u vodu. Inace treniram odbojku i na treningu radimo slicne vezbe za skok pa mi je jako hitno da neko odgovori inace danas zavrsavam drugu nedelju air alerta.

Predlažem ti da ne radiš Air Alert... Radi se 15 nedelja i rezultati su minimalni , nije vredno truda... I rizik je ogromni.. Ja sam radio AA4 4 nedelje i rezultata nije uopšte bilo.. Vežba squat hops je najopasnija i tu odu kolena.. Onda sam radio tu Air Canadu 3 nedelje i rezultati su mnogo veći, ali sam prestao jer sam bio na moru... Sada radim samo http://www.twohundredsquats.com/ i sklekove (ruke imaju 10% uticaja na odraz) , ali dodaću i calf raises jer je to dobra vežba za listove
evo šta utiče na skok, koji mišići
U skoku sa jednom nogom utiče sledeće :
10% Hips
50% Quadriceps (large muscle in front of the thighs)
15% Calves (large lump of muscle in the lower leg)
15% Hamstrings (large muscle behind the thigh)
10% Arms
Sa dve noge :

65% Quadriceps (large muscle in front of the thighs)
20% Calves (large lump of muscle in the lower leg)
15% Arms

Za kukove ne znam neku dobru vežbu, kod čučnjeva ti i tetive rade(hamstrings),i kvadriceps i donji deo leđa!
Znači lepo ti radi samo čučnjeve, calf raises i sklekove, možda da dodaš još i vijaču... ;)
Btw ja sam visok oko 177 imam 13 godina i fali mi 1 cm iz zaleta da dohvatim obruč.. Tako da ću najverovatnije do kraja ove godine zakucavati.. pozz

Predlažem ti da ne radiš Air Alert... Radi se 15 nedelja i rezultati su minimalni , nije vredno truda... I rizik je ogromni.. Ja sam radio AA4 4 nedelje i rezultata nije uopšte bilo.. Vežba squat hops je najopasnija i tu odu kolena.. Onda sam radio tu Air Canadu 3 nedelje i rezultati su mnogo veći, ali sam prestao jer sam bio na moru... Sada radim samo http://www.twohundredsquats.com/ i sklekove (ruke imaju 10% uticaja na odraz) , ali dodaću i calf raises jer je to dobra vežba za listove
10% Hips
10% Arms
Sa dve noge :

15% Arms

Za kukove ne znam neku dobru vežbu, kod čučnjeva ti i tetive rade(hamstrings),i kvadriceps i donji deo leđa!
Znači lepo ti radi samo čučnjeve, calf raises i sklekove, možda da dodaš još i vijaču... ;)
Btw ja sam visok oko 177 imam 13 godina i fali mi 1 cm iz zaleta da dohvatim obruč.. Tako da ću najverovatnije do kraja ove godine zakucavati.. pozz

Svaka čast brt šta bih ja dao za tvoj odraz...

Polako brate, nista se ne moze lako postici... Prekini AA i pauziraj oko mesec dana od radjenja cucnjeva ili bar 3 nedelje... da se oporavis malo... Pa pocni lagano raditi par cucnjeva samo.. pa postepeno povecavaj...pozz i srecno

10% Hips
10% Arms
Sa dve noge :

15% Arms

A gde su ti trbušnjaci???

Isto se i meni desilo kao sa Kimi-jem... Radio sam AA3 oko 7-8 nedelja i rezultati su bili VEOMA mali. Kasnije sam presao na Air Canada i video sam rezultate posle 2 nedelje... Ako hoces neki program za odraz moja preporuka ti je da radis Air Canada!
I jos nesto... Kod odraza vazno je da imas dobru tehniku!
npr. ja sa skokom iz mesta mogu opusteno da dohvatim iznad obruca nekih 5-6 cm, a iz zaleta mogu sam obruc da pipnem... Ja sam bio razvijao tehniku skoka iz mesta, pa sad imam veci odraz iz mesta nego iz zaleta... :)

ZZ
Radio sam Air alert.Cista glupost sto vi pricate da moze doci do nekih problema sa kolenima.Problem je sto ne radite pravilno.Kao prvo prije svakog Air Alert treninga morate dobro da se zagrijete.Istrcite 500-600m.I onda krenite sa vjezbama.Posle svake serije se malo odmorite i malo izmasirajte listove.
Prije Air Alerta nisam mogao da dohvatim obruc,a sada ga vucem kao od sale.I to samo za 4 nedelje rada.Izracunao sam i odraz mi se povecao za 12-15 cm.Sto je mnogo.Ne mozete da ocekujete da zakucavate odmah a da ne uradite citav ciklus vezbi.

ZZ
Radio sam Air alert.Cista glupost sto vi pricate da moze doci do nekih problema sa kolenima.Problem je sto ne radite pravilno.Kao prvo prije svakog Air Alert treninga morate dobro da se zagrijete.Istrcite 500-600m.I onda krenite sa vjezbama.Posle svake serije se malo odmorite i malo izmasirajte listove.
Prije Air Alerta nisam mogao da dohvatim obruc,a sada ga vucem kao od sale.I to samo za 4 nedelje rada.Izracunao sam i odraz mi se povecao za 12-15 cm.Sto je mnogo.Ne mozete da ocekujete da zakucavate odmah a da ne uradite citav ciklus vezbi.

rodjace,nemoj nas praviti budalama,jer je vecina nas radila AA3,pa tako i ja.radio sam ga nekih 5 nedelja(zagrevao se trcanjem na traci nekih 10ak minuta,istezao i pre i posle treninga) i nisam imao nikakav napredak,doduse nista me nije ni bolelo,ali i to da za 4 nedelje napravis bilo kakav pomak je suludo!A za pomak od 15cm mogu da kazem da si jako los lazov jer je to nemoguce cak i sa nekim ekspertima koji ti srede ishranu i koji trening prilagode tebi licno!!!

Ne,ne,mene već godinu dana manje-više bole,sad radim samo gornji deo i listove,ništa sa kolenima

Ja sam zeznuo koljena radeci cucnjeve, radio sam oko mjesec dana 300 cucnjeva dnevno i odjednom me nesto pocelo boliti ispod casice lijevog koljena,
I sad me s vremena na vrijeme zabole, uglavnom ako se forsiram nezagrijan, ili samo od sebe nekad....
Mada je bol tup, nije nesto narocito....
Bio sam kod doktora i rekao je da je sve u redu, ali ja od tada nisam radio nista za koljena...

Back