Pomoc oko testisa

nocomment99

Početnik
Poruka
2
Pozdrav ljudi zeleo bih da cujem vase misljenje na ovu temu, pre nekog vremena u toku treninga osetio sam bol u desnoj strani abdomena kao da me je neko ziletom secnuo bio sam kod lekara nista nisu mogli da utvrde ali moguca je pocetna kila, ili neko istegnuce kada se to desilo mesec dana sam imao te bolove ali nakon tog nekog perioda nista, mogao sam sve normalno da radim i da napomenem da su mi pre 2 god utvrdili da imam manju varicocelu, jer me je boleo testis dok sam dugo stajao itd. E sad bolovi su prestali i sve super ali medjutim nakon par meseci pojavilo mi se neko uvecanje na levoj strani testisa, kako to da opisem hmm. kao neka ajde da kazem unutrasnja koza kao da imam ispod koze jos jednu kozu koja se prostire kad ustanem maltene ode do ispod testisa na prvi pogled se to ne vidi ali kad opipam testis primetno je i mogu maltene to da podignem, kada legnem nestane i kada sam u erekciji isto je ne primetim. E sad niti me boli ta masa niti mi smeta ali cudno mi je ako je kila jer mene je stomak zaboleo sa desne strane zasto bi se ispoljila sa leve? A ako je uvecana varicocela znaci da mi se kila nije ispoljila ili mozda da su se ispoljile obe stvari a ne daj boze da je nesto trece... Drugo nzm da li umisljam ali mozda mi i donji abdomen deluje malo da kazem uvecan, isto mi to pravi nesigurnost nzm da li to utice na moj seksualni zivot jer nemam neki toliko jak sex drive ko pre (ali to je mozda jer sam psihicki opterecen ovim).

Popusta ti unutrasnji zid stomaka i krece hernia ,kila.To je gotovo pa uobicajeno tokom teskih fizikih napora.Naravno to treba da pregleda hirurg.a opcija ti je stezanje kaisem i mirovanje najmnje mesec dana da se misic oporavi(cuo sam ljude kojima je to uspelo)ili operacija koja je uvek kazu bolja sto pre jer se postavlja titanijumska mrezica koja taj predeo bandazira. Dizaci tegiva se operisu i pre nego sto peste te simptome...znaci pravac kod hirurga na palpiranje i procenu sta kako i opusteno

Popusta ti unutrasnji zid stomaka i krece hernia ,kila.To je gotovo pa uobicajeno tokom teskih fizikih napora.Naravno to treba da pregleda hirurg.a opcija ti je stezanje kaisem i mirovanje najmnje mesec dana da se misic oporavi(cuo sam ljude kojima je to uspelo)ili operacija koja je uvek kazu bolja sto pre jer se postavlja titanijumska mrezica koja taj predeo bandazira. Dizaci tegiva se operisu i pre nego sto peste te simptome...znaci pravac kod hirurga na palpiranje i procenu sta kako i opusteno
Koliko necu smeti trenirati otprilike? Iskreno trening je deo mene nmg sebe da zamislim bez toga...

Back