POMOĆ OKO SPREMANJA ISPITA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ђоко са Цетиња

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
251
U pitanju je ispit Novi Vijek 1. Imam veliki problem sa njim i dosta je obiman. Sprema se iz tri knjige, Vajštajn, Miljukov i Inaldžik. Ima tu još neke literature, ali ona nije bitna u cijelij priči, da ne komplikujemo.

Imam problem prilikom podvlačenja bitnih stvari. Ne umijem da razlikujem bitno od nebitnog, i tako ispite spremam do perfekcionizma. Uvijek dobijem visoke ocjene, ali mi za svaki ispit treba pola godine. Jedino se desi izuzetak ako nađem neku dobru skriptu, pa se taj proces ubrza.

Bilo bi lijepo kad bi mi neko pomoga, bio bih jako zahvalan. Ono što bi vi trebali uradit je da mi pdvučete samo ono najbitnije, onu suštinu bez čega se ne može. Ne treba da bude preopširno, jer ću ja ionako ta pitanja čitati iznova i iznova prilikom svakog ponavljanja gradiva. Nebi vam oduzelo puno vremena, jednostavno copy+paste i boldujete tekst, ne morate ništa da pišete ili slično.

Ajde moli vas i kumi vaš Đokaš ako ima dobrovoljaca da mi pomognu. Lijepo bi bilo kad bi se javilo više ljudi, pa bi onda posa bio manji i raspodjelio bi svakom dnevno po jedno ispitno pitanje. Ako budem ja to sam radio, ispit ću spremat godinu dana. Petra Velikog sam učio tri dana po deset sati, podvuka sam hiljadu nekih činjenica koje ni profesor ne zna i neće me pitat na ispitu, tako da nikad neću spremiti ispit ako budem iša po mom principu.

Ne mora često nije cijela rečenica da se podvlači, već samo najbitniji dio. Evo naprimjer:

I ovde su razlike koje su postojale između raznih kategorija seljaka isčezle još pre Petrovog stupanja na presto; položaj slobodnih seljaka i položaj sebara približili su se, jer su ovi prvi prestali da budu robovi, a ovi drugi pali, u pogledu svoje ličnosti, pod zavisnost vlastele.

Ovdje je bitna samo ova boldovana rečenica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back