pivosok
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
25 je vec baba. do 20 max.Bolje da ceka drugi krug. Nema 25 nego fakin 15. Ne ume ni ulosku sebi da stavi kako treba.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
25 je vec baba. do 20 max.Bolje da ceka drugi krug. Nema 25 nego fakin 15. Ne ume ni ulosku sebi da stavi kako treba.
Нема никакве разлике у годинама.Када напуни 16 година, може од суда да тражи дозволу за склапање брака.Није потребна дозвола родитеља али ће суд узети изјаве и од родитеља, центра за социјални рад итд.Znam da moze ali postoji i razlika koja se tolerise.
Ne znam da li je 4 godine maksimalna razlika izmedju njih ili nije.
У Београду, млада девојка има до 40 година а у неким крајевима Србије до 25 година.25 je vec baba. do 20 max.
Нема никакве разлике у годинама.Када напуни 16 година, може од суда да тражи дозволу за склапање брака.Није потребна дозвола родитеља али ће суд узети изјаве и од родитеља, центра за социјални рад итд.
Судови углавном дозвољавају закључење брака малолетнику, и то није много неизвестан поступак.
Може, ако то суд дозволи.Ne moze sa 16 da se uda za nekog od 80.
Није тешко самцима да усвоје дете већ што и самци као и брачни парови исувише бирају децу и имају нереална очекивања. Ово ти кажем као самохрани хранитељ, мушкарац, који је подигао два тинејџера који су сада своји људи.Moze se, postoje odredjene situacije koje idu u prilog maloljetnicima, ali je jako rijetko.
Jos jedna bitna stvar, ta osoba od 16 godina koja je u braku, po sili zakona stjece poslovnu sposobnost.
Gleda se masa toga, razlika u godinama ne smije biti prevelika, zrelost osoba koje zele sklopiti brak, obiteljsko okruzenje, imovinsko stanje, svasta nesto.
Jako je rijetko, kao npr. posvojenje djeteta od strane osobe koja nije u bracnoj zajednici, tj. koja je samac.
Ja u Hrvatskoj znam za jedan slucaj, a to je Milanka Opacic koja je sjedila u saboru. Obicinim smrtnicima se tako nesto ne nudi.
Vjerujem ti.Није тешко самцима да усвоје дете већ што и самци као и брачни парови исувише бирају децу и имају нереална очекивања. Ово ти кажем као самохрани хранитељ, мушкарац, који је подигао два тинејџера који су сада своји људи.
Идеално дете за усвајање је девојчица до 2 максимум 3 године. Наравно беле пути по могућству с плавом косицом и кикицама. Још да у том узрасту свира клавир и говори енглески и немачки било би идеално дете.Vjerujem ti.
Jedna profesorica obiteljskog prava mi je to jednom dala naslutiti, ali nisam dublje ispitivao, ali cu sada pitati tebe.
Rekla je da djecji domovi bas i nisu trgovina u kojoj kupujes sto ti se dopada.
Sta znaci nerealna ocekivanja?
Da li djeca po domovima imaju nekakvu vrstu mentalnih ili tjelesnih nedostataka?
Da li su drustveno stigmatizirani, tipa Romi?
O cemu se tu zapravo radi?
Potvrdio si ono sto sam sumnjao, da su to djeca mijesanih rasa, ali po ovome sto ti pises, usvajanje je biznis?Идеално дете за усвајање је девојчица до 2 максимум 3 године. Наравно беле пути по могућству с плавом косицом и кикицама. Још да у том узрасту свира клавир и говори енглески и немачки било би идеално дете.
Наши људи пуно гледају Америчке филмове и мисле да тинејџерске остану трудне, породе се и оставе децу у дому. Тога у Србији нема. Можда 1-2 годишње. Клинке које напумпа дечко код нас абортира.
У нашим домовима су добрим делом ромска и полуромска деца или "бела деца" старијег узраста. Наравно овде говорим о здравој деци. Постоји и одређен постотак деце с посебним потребама с тим да се код нас дете с посебним потребама сматра и албино дете коме не фали ништа осим пигмента (и овог једног што ја знам да је усвојен - вишак енергије). Људи нису свесни да велики број "квалитетне деце за усвајање" престари док се дете ослободи за усвајање тј. док судови одузму родитељско право и оцу и мајци. Док се заврши папирологија деца често већ имају 4-6 година.
Такође, деца која су у институционализованом смештају често каскају. Њима не фали ништа и након годину-две рада деца надокнаде кашњење и сустигну своју генерацију. Оно што им је потребно је љубав, загрљај и пуно пуно рада да би им се показало да су вољена. Знам случај где су потенцијални усвојитељи одустали од девојчице након викенда адаптације јер девојчица слабо говори. Па наравно да слабо говори српски кад је до тог викенда живела у мађарској средини где сви говоре мађарски.
Нико у Србији не жели ромску и полуромску децу. Нико у Србији не жели децу с посебним потребама иако деца не могу да се сасвим нормално укључе у друштво. Онај албино дечак кога сам спомињао је усвојен у Чешкој, а дечак који је имао мало краћу ногу је отишао на усвајање у Америку јер их овде нико није хтео. Знам и два брата, циганчићи, усвојили су их Грци. Наши људи хоће здраву, белу децу до 2 година. Има здраве и бекле деце али од 5-6 година али њих нико неће.
То је као са хранитељством. Нико неће старију децу јер држава даје исту хранарину и за бебу, и за тинејџера (сложићемо се да клинац од 15-16 година једе као межава наспрам девојчице од 4 године а држава даје иста средства)...
Ја сам добио белу децу старијег узраста... Један плав као да су га Швеђани правили али ниакда није ишао на усвајање јер је имао оца у Швајцарској... Будалаштина.
По једном од та два момка сам сада деда и имам две унуке и једног унука. Како каже његова жења - једини сам деда тој деци којег они имају.
Zato sam i pitao Padrea, sta odmah prigovaras?Trebalo bi da budete svesni da ne mozete tek tako davati savete a blage veze nemate o cemu se zapravo radi i sta je po sredi.
Nista ne znate o detaljima a vec ste spremni da dajete instant resenja.
Suzdrzavajte se od pametovanja, makar ako se to radi o necijoj sudbini.
Није бизнис када се усваја дете из дома.Potvrdio si ono sto sam sumnjao, da su to djeca mijesanih rasa, ali po ovome sto ti pises, usvajanje je biznis?
naši ljudi se mnogo premišljajuИдеално дете за усвајање је девојчица до 2 максимум 3 године. Наравно беле пути по могућству с плавом косицом и кикицама. Још да у том узрасту свира клавир и говори енглески и немачки било би идеално дете.
Наши људи пуно гледају Америчке филмове и мисле да тинејџерске остану трудне, породе се и оставе децу у дому. Тога у Србији нема. Можда 1-2 годишње. Клинке које напумпа дечко код нас абортира.
У нашим домовима су добрим делом ромска и полуромска деца или "бела деца" старијег узраста. Наравно овде говорим о здравој деци. Постоји и одређен постотак деце с посебним потребама с тим да се код нас дете с посебним потребама сматра и албино дете коме не фали ништа осим пигмента (и овог једног што ја знам да је усвојен - вишак енергије). Људи нису свесни да велики број "квалитетне деце за усвајање" престари док се дете ослободи за усвајање тј. док судови одузму родитељско право и оцу и мајци. Док се заврши папирологија деца често већ имају 4-6 година.
Такође, деца која су у институционализованом смештају често каскају. Њима не фали ништа и након годину-две рада деца надокнаде кашњење и сустигну своју генерацију. Оно што им је потребно је љубав, загрљај и пуно пуно рада да би им се показало да су вољена. Знам случај где су потенцијални усвојитељи одустали од девојчице након викенда адаптације јер девојчица слабо говори. Па наравно да слабо говори српски кад је до тог викенда живела у мађарској средини где сви говоре мађарски.
Нико у Србији не жели ромску и полуромску децу. Нико у Србији не жели децу с посебним потребама иако деца не могу да се сасвим нормално укључе у друштво. Онај албино дечак кога сам спомињао је усвојен у Чешкој, а дечак који је имао мало краћу ногу је отишао на усвајање у Америку јер их овде нико није хтео. Знам и два брата, циганчићи, усвојили су их Грци. Наши људи хоће здраву, белу децу до 2 година. Има здраве и бекле деце али од 5-6 година али њих нико неће.
То је као са хранитељством. Нико неће старију децу јер држава даје исту хранарину и за бебу, и за тинејџера (сложићемо се да клинац од 15-16 година једе као межава наспрам девојчице од 4 године а држава даје иста средства)...
Ја сам добио белу децу старијег узраста... Један плав као да су га Швеђани правили али ниакда није ишао на усвајање јер је имао оца у Швајцарској... Будалаштина.
По једном од та два момка сам сада деда и имам две унуке и једног унука. Како каже његова жења - једини сам деда тој деци којег они имају.
Sta ce to vise da zna o braku u 30 sto sada ne zna, osim sto nabije frustracije?da se obrazuje i osposobi za neku delatnost,pocne da radi, živi, pruži sebi neka zadovoljstva , zabavlja se
a sta zna devojcica od 15 godina o braku i zivotu uopsteNekome je brak skola, a neko se naucen rodio "kad, ako ne sad"
Meni je ova teza neprihvatljiva
Sta ce to vise da zna o braku u 30 sto sada ne zna, osim sto nabije frustracije?