Pomoc oko povecavanju misicne mase

Vladan911

Početnik
Poruka
1
Evo ovako ja ima 14god visok sam 155 a tezak 42kg imam problem sa tezinom :( .
Stiglo je leto i sad hocu za jedno dve nedelje doci u formu jer sam mali jer ne jedem slabo jedem.
Imam nesto biceps i ocrtavaju mi se malo trbusnjaci :D
Inace sam veoma aktivan po ceo dan skacem po kuci i trcim sa prsom penjem na drvece i ostalo :D
I sad bih hteo da dovedem malo liniju u red jer sam koska :D
Moze li mi neko pomoci i reci sta da jedem i koje vezbe da radim za biceps i trbusnjake :confused:
Iskreno da vam kazem nisam nesto u formi dobio sam novi laptop ima jedno dve nedelje da nisam aktivan :(
Evo sad radim sklekove uradio sam 3 skleka i crko sam i uradio sam 60 trbusnjaka bez prestanka.
Mogu se izvuci na sipci jedno 5 puta.
Nadam se da mi neko moze pomoci :roll:

Vladane dobrodošao na forum.
Baš je dobro kada neko tvojih godina ima želju da nešto uradi i promeni po pitanju ishrane i treniga (načinu života).

To što imaš 14 godina ne treba da te sprečava da treniraš i da se pravilno hraniš.
Ono što bih ti ja preporučio je da kreneš sa opštim vežbama snage i oblikovanja, a da slatkiše konzumiraš tek nakon glavnih obroka. Najbolje bi bilo da kreneš da treniraš plivanje ili neku borilačku veštinu, a ako nisi u mogućnosti uvek su ti na raspolaganju sklekovi, zgibovi, čučnjevi, vežbe oblikovanja itd...
Moj klinac ima 11 godina 145cm i 45 kg i trenira 3 puta nedeljno judo + vežbe snage i istezanje, izgleda extra (ciga hvali svoga konja :D)

Tebi je bitno da dnevno pojedeš 4-5 jaja i bar 300g mesa (bilo koje) + što više povrća i voća upola manje od povrća. Ti si sada u pubertetu i tvoji hormoni naprosto sve sagorevaju i ugrađju, tako da to treba da iskoristiš da sve mišiće ravnomerno razvijaš i da im daješ što više za njih gradivnog materijala (makronutritijenti: VODA, PROTEINI, UGLJENIHIDRATI i MASTI).

Sada se nemoj opterećivati sitnim detaljima vezanim za ishranu i treninge. Gledaj da dobro jedeš (jaja-cela, meso, povrće, voće i umereno mlečne proizvode), da dobro (pravilno) treniraš i da se odmaraš naravno i da se igraš :D.
Sve nedoumice tj. sve što ne razmeš ili ne znaš pitaj, ne postoje glupa pitanja. Ovo je tvoja tema i slobodno u njoj postavljaj sva pitanja.

I zapamti sve što ne uspeš za mesec dana uspećeš za dva... :bye:

edit: sad videh kada si poslao ovu poruku :eek: :dontunderstand: . Nemoj da radiš protv sebe. Nema noćnog blejanja nego spavanjac, a preko dana klopa i fizičke aktivnosti. Leganje do 23:00 najkasnije (moj iskreni savet).

Poslednja izmena:
Potraži ovde mislim da je neko pisao nešto o tome..

http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/103-Rekreacija

Ma jok nije.....:hahaha::rotf::hahaha::rotf:

btw EXTRA SI LINK DAO :hahaha::rotf::hahaha: :mrgreen:

Svako ko procita sve sa ovog linka moze da postane odlicno gradjen i misicav naravno ako se pridrzava svih saveta......:mrgreen:

Ali imamo problem....MAli je rekao da hoce "da se uradi" za dve nedelje....Tj hoce da bude kao npr ja koji treniram 10 godina :lol::lol::lol::lol::lol:

E sad, da li ce uspeti da procita samo ovaj link za 2 nedelje? :hahaha:

Da li bi mogao neko da mi preporuci kako da se pravilno hranim,96 sam godiste i treniram plivanje 3 puta nedeljno...I da li bi trebao da uvedem neke vezbice sa strane cisto onako?

Odi na temu nutricionizam...Uglavnom jedi sto vise proteina.....Nikako nista sto sadrzi ugljene hidrate - tj secere polse 18h....A sto vise proteina posle 18h i naravno posle treninga

treba vezbe sa tegovima..... Svi misle da su plivaci "lepo" gradjeni zbog plivanja a prosecno dobra plivac dize 100kg iz bencha i ne vadi se iz teretane...
Trebas da se upises i u teretanu....Danas svi sportisti koriste teretanu svako za svoje potrebe i po svom planu i programu...

Znaci ne onako da radis NEGO VEOMA OZBILJNO I ZATO STO JE TO PREKO POTREBNO....

A ako ides na plivanje da bi se malko brckao po bazenu i skakao sa skakakonice u stilu Mister Bina, onda i ne moras.....

Odi na temu nutricionizam...Uglavnom jedi sto vise proteina.....Nikako nista sto sadrzi ugljene hidrate - tj secere polse 18h....A sto vise proteina posle 18h i naravno posle treninga

treba vezbe sa tegovima..... Svi misle da su plivaci "lepo" gradjeni zbog plivanja a prosecno dobra plivac dize 100kg iz bencha i ne vadi se iz teretane...
Trebas da se upises i u teretanu....Danas svi sportisti koriste teretanu svako za svoje potrebe i po svom planu i programu...

Znaci ne onako da radis NEGO VEOMA OZBILJNO I ZATO STO JE TO PREKO POTREBNO....

A ako ides na plivanje da bi se malko brckao po bazenu i skakao sa skakakonice u stilu Mister Bina, onda i ne moras.....

1.Ozbiljno treniram plivanje...
2.Bio sam par puta sa trenerom u teretani i radio neke vezbice...On mi je rekao da vezbam sklekove,propadanja,zgibove,trbusnjake,itd...
3.Ima istine u tome da se dobija na izgledu konstitucije(ja sam se upisao da bih se razvio,sto i jesam,ali sam onda i zavoleo i onda sve ode u...),a i definicije(ili ja imam prebrz metabolizam...a imam brz:D)
4.I za kraj...Da li ti mislis da ja sa 15 godina treba da podignem 100kg iz benca???Ili mislis na Felpsa i kompaniju :DD

Ovo mi nije jasno:
Skoro nijedan trener nekog sporta nece podsticati ucenike da krenu u teretanu cak ce im zabranjivati kao sto sam imao priliku da vidim i onda kad se ja suprostavim njegovom stavu meni govore pusti on zna on je ,,strucan'' cak sam imao priliku da cujem od doktora opste prakse da u teretanu ne treba krenuti pre 18... Pa ko je tu lud?

Poslednja izmena:
imam 15 god 183 i 74 kg.cilj mi je dad dobijem mase a kuci imam bucice od 6kg.moze li mi neko pomoci ?

Slusaj upisi se u teretanu..Citaj o treninzima programima na google you tube itd.
Promeni ishranu (najvaznije) ne mislim na kolicinu hrane vec vrstu - sto vise proteina. ugljenih hidrata
Raspitaj se o suplementima da mozes da podrzis tijelo posle treninga i prije... ne moze auto bez goriva
oslobodi se svih predrasuda i prica rekla kazala o teretani suplementima
Dobijanje mase je tezak proces al ako istrajes uspjeces znaci ne odustaj posle nedelju dve i u teretani ne propustaj treninge.

Ovo mi nije jasno:
Skoro nijedan trener nekog sporta nece podsticati ucenike da krenu u teretanu cak ce im zabranjivati kao sto sam imao priliku da vidim i onda kad se ja suprostavim njegovom stavu meni govore pusti on zna on je ,,strucan'' cak sam imao priliku da cujem od doktora opste prakse da u teretanu ne treba krenuti pre 18... Pa ko je tu lud?

To je zato sto su neobrazovani ovi stari treneri. A ovi mladi treneri su uceni od ovih starih glupih i tako se kolo okrece u nedogled.
Moze da se ljuti ko hoce, ali iskreno i ti treneri cim su treneri a ne recimo nuklearni fizicari, doktori elektronskog fakulteta i sl, moze se reci da su malo gluplji od ostalih ljudi. Mislim, i ja sam mnogo voleo te oblasti ali eto nisam NAMERNO HTEO da zavrsim te "skole" jer sam imao nekako utisak da nisam ja za to jer mogu MNOGO VISE, TEZE I KOMPLEKSNIJE OD TOGA. Verovatno da mi je skola isla malo teze, i da sam bio malo gluplji, sigurno bih sada imao neku diplomu iz tih oblasti. e sad ima i nekih pametnih i obrazovanih koji toliko vole to tako da ih bas briga sto ta problematika nije toliko teska. Ali ja jednostavno sam razmisljao da se necu tu ostvariti 100% , 100% svojih mogucnosti, pa sam zato trazio nesto mnogo kompleksnije i teze. Kao sto sam na fakultetu najvise voleo da ucim i spremam one ispite koje je bio glas da ih je veoma tesko poloziti.I tu sam dobijao 9-ke i 10-ke. A za ove ostale onako....

Tako da eto zasto su treneri glupi.Veoma prosto. Koliko god zvuci bezveze, da su malo pametniji bili bi nesto drugo a ne treneri. E zato ja kada se nekom predstavljam a vezano je za sport kazem da sam trener. (borilackih vestina, vezbanja i sl) a zapravo "nisam" jer nemam diplomu koja je 1% vredna moje diplome koja nema veze sa sportom toliko. Ali kada vidim ko je sve trener i kakve su te skole, onda bez imalo stida mogu da kazem da sam i JA TRENER SAMO STO NEMAM TE NJIHOVE DIPLOME, ZVANJA I RADNI POLOZAJ, ALI I DA MI DAJU TO NE BIH UZEO DA NE OSKRNAVIM SEBE.

Eto sada ti je jasno zasto to rade treneri.

Evo ovako ja ima 14god visok sam 155 a tezak 42kg imam problem sa tezinom :( .
Stiglo je leto i sad hocu za jedno dve nedelje doci u formu jer sam mali jer ne jedem slabo jedem.
Imam nesto biceps i ocrtavaju mi se malo trbusnjaci :D
Inace sam veoma aktivan po ceo dan skacem po kuci i trcim sa prsom penjem na drvece i ostalo :D
I sad bih hteo da dovedem malo liniju u red jer sam koska :D
Moze li mi neko pomoci i reci sta da jedem i koje vezbe da radim za biceps i trbusnjake :confused:
Iskreno da vam kazem nisam nesto u formi dobio sam novi laptop ima jedno dve nedelje da nisam aktivan :(
Evo sad radim sklekove uradio sam 3 skleka i crko sam i uradio sam 60 trbusnjaka bez prestanka.
Mogu se izvuci na sipci jedno 5 puta.
Nadam se da mi neko moze pomoci :roll:

Kljucna recenica

Dakle jedino sto treba da radis je sledece - provodi dosta vremena za kompom i jedi dosta. Izmedju obroka stalno nesto grickaj

Masa ali i stomak zagarantovani

Back