Pomoć oko polovine polovnog kompjutera

UniverseLovesYou

Početnik
Poruka
36
Pozdrav,
Jedan moj prijatelj je u maloj dilemi u vezi kupovine polovnog kompjutera. Njemu trenutno treba hitno neki malo jači kompjuter pa sam htela da vas pitam šta mislite o specifikacijama dole navedenog kompjutera, da li se isplati?
Kompjuter je iz igraonice, star je oko 4 godine.

32835918_1715286018578571_83620543646924800_n.jpg

za te pare moze da kupi novi i da peva od srece-

Za te pare ?Novo?Nemoj me zajebavati...da nisam bio pre 6 meseci u prilic da potorism-ne za sebe-skoro isti novC-A PRVO SE ZA ~40 000 UZEO NOVI KOMP-SA mnogo LOSIJOM GRAFICKOM KOJ JE ODMAH ZEZALA-i bilo 2 puta u servisu-i lepo uzeli polovan-Intel I5 2500 K, 8 Gb 1600 RAMa, 7770 graficku. sve u brutalnom brendiranom kucistu sa extr4a hladenjem-za oko 230 ili 250 evra...za te pare novo-no blizu po kvalitetu ne mozes da pazaris!!
P.C. sam treba paziti jer je bio komp u igraonici u kakvom je stanju, da nije ubiven...Ovo moje-tj od rtog nekog trefceg za kog je uzimano-je iz NEmacke polovan komp sa brand nam,e delovima...i radnom garancijom

Ryzen 2200g 90 sw postarinom evra madjari kupujem prodajem. Ima veoma jaku integrisanu.
Ploca am4 sa video izlazom obavezno da ima video izlaz 50 evra emmi

Ram memorija 8gb 65 evra kp.
Polovno napajanje i kuciste 20 evra. Ukupno 225 evra vrh komp.jos 10 hd 250

- - - - - - - - - -

2200g je graficki slican 7770 a procesor je bolji od i5 2500k

Ryzen 2200g 90 sw postarinom evra madjari kupujem prodajem. Ima veoma jaku integrisanu.
Ploca am4 sa video izlazom obavezno da ima video izlaz 50 evra emmi

Ram memorija 8gb 65 evra kp.
Polovno napajanje i kuciste 20 evra. Ukupno 225 evra vrh komp.jos 10 hd 250

- - - - - - - - - -

2200g je graficki slican 7770 a procesor je bolji od i5 2500k

Kao prvo-ovo moje kad se pazarilo NIJE POSTOJAO novi Ryzen!Kao drugo-uzeo si za primer-CPU najnize klase od AMDa, i ako drugo-i u toj tvojoj racunici-pola stvari je polovno-napajanje kao NAJBITNIJA stavka kod kompa-20 evra?!?!?!(ne, 10-20 je sa kucistem!!!?)Napajanja da icemu vrede NOVA su od 40 + evra pa i vise, a buduci da vremenom gubve karakteristike-polovna mogu da mislim kakva su...ta za 10-20 evra)Plus racuynas najjeftinju mogucu plocu-a zna se dobro-sistem ti je onoliko jak--koliko je jaka njegova najslabija komponenta!

Kao prvo-ovo moje kad se pazarilo NIJE POSTOJAO novi Ryzen!Kao drugo-uzeo si za primer-CPU najnize klase od AMDa, i ako drugo-i u toj tvojoj racunici-pola stvari je polovno-napajanje kao NAJBITNIJA stavka kod kompa-20 evra?!?!?!(ne, 10-20 je sa kucistem!!!?)Napajanja da icemu vrede NOVA su od 40 + evra pa i vise, a buduci da vremenom gubve karakteristike-polovna mogu da mislim kakva su...ta za 10-20 evra)Plus racuynas najjeftinju mogucu plocu-a zna se dobro-sistem ti je onoliko jak--koliko je jaka njegova najslabija komponenta!
kao prvo ti si potpuno nebitan u celoj prici, kao drugo cilj je sastaviti komp za ovog decka , kao trece.
najjeftinija ploca je naravno dovoljna 3 godine garancije vise nego dovoljno. sto se tice napajanja Antec https://www.kupujemprodajem.com/Ant...-Plus-Bronze-61182309-oglas.htm?filter_id=596 je vise nego dovoljan taj pc ne trosi vise od 120 w.

sve u svemu ovo je daleko bolje nego neki brend racunar uvezen iz nemacke i koji se nije gasio 6 godina a mozda i vise kad govorimo od 2500k

Poslednja izmena:
Covek je rekao jaci komp, a to brise svaki amd plus integrisana grafika procesor ...
AMD F1 iliti **** serija se nastavlja Ryzenom...ali to ne menja nista...i dalje je taj procesor muka ziva za sve realno osim za testove...
Integrisana graficka je integrisana graficka, bila od amd ili od intela, isto sranje...

Svaki programer a da ne pricam neko ozbiljniji ce ti reci no AMD, pre izlaska R, a posle opet ce ti reci no AMD jer niko nece ono sto moze a ne mora da ima graficku integrisanu...
Ne kvare se, to stoji, ako kupis dobru plocu DH3 ili neku tako malo lux varijantu...ali ko zna da ih nategne u testu itekako oseti da tu nesto nije bas uvek ispravno...

- - - - - - - - - -

Tako da ja sam uz sve promuckaj i prospi varijante ipak za varijantu brand name iz nemacke umesto novog populus krsha iz madjarske ili srbije...
Mada ne vidim argument u onome radio 24h 5 godina kao nesto sto kao unistava komp?
Radio 7 dana na overclocku je bar jedno 5 puta vise argument za zaobidji me....

- - - - - - - - - -

Mada sad mi pade na pamet da sam glup sto tumacim reci onako kako su napisane...
Kad srbin napise malo jaci , on misli jaci od pentijuma 1....ili malo jaci od komsijinog...

Covek je rekao jaci komp, a to brise svaki amd plus integrisana grafika procesor ...
AMD F1 iliti **** serija se nastavlja Ryzenom...ali to ne menja nista...i dalje je taj procesor muka ziva za sve realno osim za testove...
Integrisana graficka je integrisana graficka, bila od amd ili od intela, isto sranje...

Svaki programer a da ne pricam neko ozbiljniji ce ti reci no AMD, pre izlaska R, a posle opet ce ti reci no AMD jer niko nece ono sto moze a ne mora da ima graficku integrisanu...
Ne kvare se, to stoji, ako kupis dobru plocu DH3 ili neku tako malo lux varijantu...ali ko zna da ih nategne u testu itekako oseti da tu nesto nije bas uvek ispravno...

- - - - - - - - - -

Tako da ja sam uz sve promuckaj i prospi varijante ipak za varijantu brand name iz nemacke umesto novog populus krsha iz madjarske ili srbije...
Mada ne vidim argument u onome radio 24h 5 godina kao nesto sto kao unistava komp?
Radio 7 dana na overclocku je bar jedno 5 puta vise argument za zaobidji me....

- - - - - - - - - -

Mada sad mi pade na pamet da sam glup sto tumacim reci onako kako su napisane...
Kad srbin napise malo jaci , on misli jaci od pentijuma 1....ili malo jaci od komsijinog...

vega 8 je pristojna grafika. na nivou hd 7770

- - - - - - - - - -

a ryzen 2200g je isto sam po sebi solidan procesor. jaci od i5 3570.

Posle cetiri godine u igraonici - mozes da ga bacis odma' :D

:)

Moz` da bude , al` ne mora da znaci ...

Iz mog , licnog iskustva sa jednom od predhodnih konfiguracija , koja je i te kako solidno sljakala kod mene jedno 2 - 3 god. , nakon par godina pre toga , u igraonici , gde su je , naravno :) pazili , onako - "kao tudju" ...:)

Doduse , od nekih 5 komada prodatih iz te serije , ova kod mene je jedina toliko trajala bez zescih promena i problema ...

E sad, poznajem tipa koji svake nedelje dovozi kamion brand name racunara , sto iz Nemacke sto iz Beneluxa.
Njegovi racunari nijedan nije iz igraonice...
A i ne stoje dugo.
Jednom mi je doneo ceo paket HDD na nivou danas 3TB, znaci nije 4 nije 6 sto je vec top , nego na zalasku , 12 meseci stojalo u nekom magacinu kao rezerva.
Nijedan HDD nije bio ni koriscen ni otvaran iz orginal bulk pakovanja.
Nesto mi sumnjivi ovi nasi prodavci, kao velike prodajne firme u Srbiji.
Poneki put nanjusim ili refurbished ili bas takvo neko dilovanje sa zapada...

Back