Pomoć oko otvaranja kafića

Poruka
99
Ovako...Ovih dana dva drugara i ja smo došli na ideju da otvorimo kafić.Imamo i lokal,lokacija je odlična,pošto se nalazi na prometnom putu,a i u blizini nema ni jedan kafić,kafana ili tako nešto...automobili prolaze non-stop,na 100 metara udaljen od supermarketa,a i ljudi iz kraja bi dolazili po ceo dan,jer već dugo se žale kako nema ni jedan ugostiteljski objekat u blizini.Planiramo da stavimo 8 stolova,šank,3 barske stolice,ima wc...e sad, može li mi neko reći koliko će nam novca odprilike trebati da sve to nabavimo,i ako mi neko može reći šta sve od papira i dozvola treba za otvaranje jednog manjeg kafića...ili bara svejedno...

Ovako...Ovih dana dva drugara i ja smo došli na ideju da otvorimo kafić.Imamo i lokal,lokacija je odlična,pošto se nalazi na prometnom putu,a i u blizini nema ni jedan kafić,kafana ili tako nešto...automobili prolaze non-stop,na 100 metara udaljen od supermarketa,a i ljudi iz kraja bi dolazili po ceo dan,jer već dugo se žale kako nema ni jedan ugostiteljski objekat u blizini.Planiramo da stavimo 8 stolova,šank,3 barske stolice,ima wc...e sad, može li mi neko reći koliko će nam novca odprilike trebati da sve to nabavimo,i ako mi neko može reći šta sve od papira i dozvola treba za otvaranje jednog manjeg kafića...ili bara svejedno...

Pazi ovako: ne znam koliko novca treba za opremanje i dozvole, ali znam da ISTO TOLIKO NOVCA koliko vam bude trebalo za sve to MORATE DA IMATE U REZERVI (mimimalno!)!

Ako to nemate - propascete verovatno brzo.

To se zove FINANSIJSKA DUBINA i to svaki ko pocinje biznis MORA DA JAKO DOBRO IMA NA UMU!

Ne razumem baš najbolje...za šta rezerva?

NIKADA jedan posao koji se pocinje na samom pocetku ne ide najbolje.

Odredjen period necete zaradjivati i kada pocnete raditi, vec cete i dalje ulagati.....

Nekada je taj period kratak - mesec ili par meseci, a nekada je i godinu, dve, pa i vise - dok se RADNJA NE RAZRADI....

Cesto izlete i sasvim neocekivani troskovi koje MORATE razresiti...

Eto zato morate imati FINANSIJSKU DUBINU.

90% novih radnji propada ISKLJUCIVO sto o ovome ne vode dovoljno racuna.

NIKADA jedan posao koji se pocinje na samom pocetku ne ide najbolje.

Odredjen period necete zaradjivati i kada pocnete raditi, vec cete i dalje ulagati.....

Nekada je taj period kratak - mesec ili par meseci, a nekada je i godinu, dve, pa i vise - dok se RADNJA NE RAZRADI....

Cesto izlete i sasvim neocekivani troskovi koje MORATE razresiti...

Eto zato morate imati FINANSIJSKU DUBINU.

90% novih radnji propada ISKLJUCIVO sto o ovome ne vode dovoljno racuna.

Aha,razumem, ali taj lokal bi bio pun skoro uvek,zato što je na dobrom položaju,imaju tu i dve perionice pa bi ljudi dolazili dok im se auto opere,mislim da ne bi cekali dugo da se radnja razradi...ali me brine najviše papirologija,dozvole,čuo sam da treba i za muziku da se plati porez...

Back