Pomoć oko naziva SF filma

IgnjatijeZaporoški

Poznat
Banovan
Poruka
9.023
Gledao sam ga davno ali ne od početka i ne znam kako se zove. Sniman je šesdesetih ili sedamdesetih.
Radnja
Ljudi pronalaze novu planetu i šalju misiju na nju, stižu brže nego što su očekivali. Ispostavlja se da je to "Zemlja u ogledalu". Svi natpisi su napako i čitljivi su u ogledalu.

Toliko se sećam :D
Gledao sam ga pre jedno 15 godina na pinku u ranim jutarnjim satima pre škole :D

Da ne otvaram novu temu -dali neko zna kako se zove film koji je pobedio na nekom festivalu pre 20-tak i vise godina a radi se o ljudima koji su ziveli svega par dana tj toliki im je bio zivotni vek i koji su slali svoje predstavnike da dodju do nekog mesta gde su ljudi mogli da zive 20000 dana i gde je sve mnogo lepse.Secam se scene gde je covek dosao do nekog stvora sa kojim je morao da igra neku igru(mislim da je bio sah) da bi mogao da ide dalje.Film je trajao relativno kratko ,mozda oko 30-40 minuta.

U pitanju je odlični kratki film "Potraga" (Quest) iz 1984.
Svojevremeno i sam sam ga dugo tražio i najzad uspeo čak i da ga skinem sa nekog sajta. Na žalost, snimak je očajnog kvaliteta. :(

... :) hvala ti i od mene, sećam se da sam ga gledao kao klinac na tv-u, da sam zapamtio to o 20k dana, ali ja sam digao ruke od traženja. Svaka čast majstore :).

- a da ne zna neko kako se zvao francuski animirani(celovečernji), o praistoriji - glavni lik je valjda "om", žene su bile sasvim druga vrsta (imale su i repove i bile grabljivci :) ) a on se posle niza zajebancija i putovanja na kraju vraća kući tako što "ispadne" iz ogromne naduvene ajkule... ludilo m'sim - al' tako se sećam. Kao alternativna (pra)istorija.

Obaveštenje
Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku dan555.
:(

Poslednja izmena:
- a da ne zna neko kako se zvao francuski animirani(celovečernji), o praistoriji - glavni lik je valjda "om", žene su bile sasvim druga vrsta (imale su i repove i bile grabljivci :) ) a on se posle niza zajebancija i putovanja na kraju vraća kući tako što "ispadne" iz ogromne naduvene ajkule... ludilo m'sim - al' tako se sećam. Kao alternativna (pra)istorija.

Jel ovo http://www.imdb.com/title/tt0187781/ ?

Back