Pomoc oko nabavke lovacke puske,molim vas pomozite!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme sTAXx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sTAXx

Početnik
Poruka
43
Zdravo svima!Pocinjem da lovim ove sezone pa mi treba misljenje iskusnog kolege lovca...!Nasao sam pusku marke Franchi Falconet 12/70 sa jednim obaracem i fiksnim cokovima pun i polu cok,puska je stara oko 12,13 godina i covek koji je prodaje ceni je 500e.
Molio bih vas da mi kazete nesto vise o toj puski i vredi li ona te pare!?

evo i slike

puca.jpg

28072010130.jpg

I da,zaboravio sam da napomenem,nameravam loviti zeca i fazana,mozda nekad i prepelicu.

Poslednja izmena:
Druze,puska je odlicna...izgleda da je lepo ocuvana...ali pokusaj da saznas zbog cega je taj prodaje...pogledaj da li nema lufta u glavi puske,i kakve su joj cevi iznutra,da li su i one tako ocuvane,mada ako je tako odrzavana mora da je i iznutra dobra...i obavezno pre nego sto kupis opali par metaka iz obe cevi u neku metu i pogledaj kakav snop pravi_drzi na daljini od oko 35m.,to govori najvise kakva je ona...cena nije bas mala..hhmm. za par evra vise imas novu bok. IZ 27 sporting sa ejektorima..to je inace mozda i najbolja puska na nasim prostorima. pa sada vidi..POzZZ.

Druze,puska je odlicna...izgleda da je lepo ocuvana...ali pokusaj da saznas zbog cega je taj prodaje...pogledaj da li nema lufta u glavi puske,i kakve su joj cevi iznutra,da li su i one tako ocuvane,mada ako je tako odrzavana mora da je i iznutra dobra...i obavezno pre nego sto kupis opali par metaka iz obe cevi u neku metu i pogledaj kakav snop pravi_drzi na daljini od oko 35m.,to govori najvise kakva je ona...cena nije bas mala..hhmm. za par evra vise imas novu bok. IZ 27 sporting sa ejektorima..to je inace mozda i najbolja puska na nasim prostorima. pa sada vidi..POzZZ.
Kolega, sve sto si napisao stoji. Samo da dodam, puska ima tvrdo hromirane cevi iznutra tako da su najverovatnije u ekstra stanju.
Ali kao sto si napisao: puskun treba probati.
Imas i u lovackom perirucniku i u lovackoj enciklopediji kako izgleda meta za kontrolu posipa pa kada budes pucao uporedi posip. Ako iz vise pucanja neka cev ima na meti "rupu" u posipu, odnosno da na nekoj vecoj povrsini ni jedna kuglica nije udarila, onda je u pitanju greska u izradi, ali s obzirom na renome firme to se tesko moze desiti. Sve nove puske prolaze fabricku kontrolu posipa i ako ima ozbiljniju gresku u posipu ne ide u prodaju.
I da dodam, kada budes pucao pucaj sacmom 8 sitna precnika 3,5mm. Ona se koristi u kombinaciju sa metom za kontrolu posipa. I kao sto ti kolega napisa: rastojanje 35 m

Back