pomoc oko mogucih nacina ulaska u USA???

• Začetnik teme Začetnik teme idza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam 17 godina, u julu punim 18.Stvar koju zelim poslednjih nekoliko godina je da se otisnem u USA, i da studiram tamo.Medjutim, moji roditelji ne mogu da placaju desetine hiljade dolara godisnje, tako da trazim neki drugi nacin.Razmisljao sam da odmah posle srednje pokusam da odem tamo, zaposlim se i kada skupim neku kintu krenem da studiram.Zvuci ambiciozno, ali ako nisi optimista, neces nikada uspeti...

Dakle, da li postoji neki low budget nacin da odem tamo?

Hvala svima,
Pozdrav

Za SeanJohn-a: ako sam te dobro razumela, ti bi da dodjes da zivis i studiras u USA?

Moj ti je savet da se prijavis za Zelenu kartu, jer ako nju dobijes, SVE ti je mnogo mnogo lakse, i sto se tice skole i sto se tice posla ( e sada kakvim poslom ces se baviti, koju ces skolu uciti...to su druge stvari), ali ti si sada u domenu dolaska u USA...

U medjuvremenu, kreni sa trazenjem fakulteta koji bi ti dali neku stipendiju (jer se ti vodis kao strani student, pa su cene vise), ne mozes da uzimas federal loans, a takodje moras da znas i da li ce ti priznati skolu koju nisi zavrsio u USA - mislim na srednju....

Pogledaj komentare koje je napisala Red Sonia, ona je veoma lepo opisala kako se dolazi na faksove u USA, dala je direktne odgovore, tako da to moze malo da ti pomogne...Naravno, pogledaj i www.infostud.com, imaju izvanredne programe za sve zemlje, imaju i fakultete vezane sa stipendijama...

U svakom slucaju srecno i sve najbolje.

Pozdrav!

Da, ja bih da radim i studiram tamo.

Naime, sledeci mesec nam u goste dolazi tatina drugarica iz detinjstva, zivi u Torontu, i ima firmu u Canadi.Da li je moguce da me ona odvede tamo preko njene firme, odnosno, da mi sredi vizu kao njenom buducem radniku.Citao sam nesto u vezi sa tim radnim vizama, ali mi nisu neke stvari jasne, kao ova o kojoj sam pricao.

Jel neko mozda upucen koja obrazovanja najbolje prolaze u US, kakve su npr. meni sanse sa zavrsenim Masinskim fakultetom oblast procesna tehnika da preko neta nadjem posao i da mi ta firma posalje papire za radnu vizu, i da mi ovi u Beogradu odobre takvu vizu. Posto je moja struka vezana za oil ana gas, kakve su npr mogucnosti za Californiu, LA? Ima neko neka iskustva?

Da, ja bih da radim i studiram tamo.

Naime, sledeci mesec nam u goste dolazi tatina drugarica iz detinjstva, zivi u Torontu, i ima firmu u Canadi.Da li je moguce da me ona odvede tamo preko njene firme, odnosno, da mi sredi vizu kao njenom buducem radniku.Citao sam nesto u vezi sa tim radnim vizama, ali mi nisu neke stvari jasne, kao ova o kojoj sam pricao.

to bi ti bila najbolja varijanta, da te ona prevede tamo kao svog radnika, potpises ugovor sa njom da ces raditi, godinu, dve... i onda mozes uporedo i da studiras! postoje mnoge vise skole koje ne kostaju mnogo! ma kad se dokopas kanade, sve ti je posle lako, ali najbolje ti je preko nje, tako najlakse odobravaju radnu vizu.

Back