Pomoc oko kupovine busilice?

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Imam u planu kupiti busilicu (za kucnu upotrebu),nasao sam dva Bosch-ova modela od koji su,GSB 13 RE i GSB 1300.Ne znam koju da uzmem,i zanima me kakva je razlika izmedju ova dva modela,da li je samo snaga u pitanju ili jos po nesto?
I da...sto se tice cijene nasao sam par modela,pa ako mi neko moze reci da li su cijene realne za oba modela?ko moze neka pogleda ispod postavljene linkove pa da odgovori na pitanje u vezi cijene (sortirao sam oba modela po cijenovnom rangu) neke imaju povisenu cijenu zbog duze garancije ili zbog nepoznatog razloga :D.

GSB 1300:
1
2
3
4
5
6
7

GSB 13 RE:
1
2
3
4

Ne namjeravam je koristiti stalno sada,vec cisto za "klasicne" kucne upotrebe da tako kazem :D.
A nasao sam i ovu KLIKNI sa cekicem,pise da je nova mada mi je malo sumnjiva zbog cijene? (72 evra).Da li joj je realna cijena?pise da je akcijska cijena...

Poslednja izmena:
|Hteo sam ti reci do od ovih masina,ni jedna nema vise garancije od 2 god.Toliko i traje,mozda neki mesec vise.Imam jednu Enhelovu busilicu koja ima vise od 10 godina.Nisam je upotrebljavao za busenje zida,poneki tipli,ali sam je koristio za ostrenje nozeva,jer je dosta brza.Menjao sam joj cetkice na vreme i otisao mi je prekidac koji sam zamenio.E sada udarne sigurno krace traju,ako se bavis mnogo s tim poslovima.Busenje betona ili stemanje istog,razbija busilicu brze.Treba imati srece i naleteti na pravu,a danije skupa,jer danas ni visa cena nije sigurnost,da je alat dobar.

Ne namjeravam je koristiti stalno sada,vec cisto za "klasicne" kucne upotrebe da tako kazem :D.
A nasao sam i ovu KLIKNI sa cekicem,pise da je nova mada mi je malo sumnjiva zbog cijene? (72 evra).Da li joj je realna cijena?pise da je akcijska cijena...
Не верујем. То је плави Bosch, требало би да је скоро 200 EUR. Ево видим овде на попусту има сличан GBH 2-24 за 15.000 RSD, илити 250 KM.
Ови су од 2,7 Ј, а онај зелени који сам предложио 1,7.

Ако није бетон и за повремену је употребу онда је скоро потпуно небитно која бушилица. Битна ти је квалитетна бургија и да не претераш са радом. Свака машина ће да издржи 20 x 2 минута дневно. Битно је да је не прегрејеш. Ни бушилицу, а ни бургију.

Имаш овде да видиш намену тих модела:

Овде се види, на отприлике 0:50, како онај зелени Bosch буши гранит кад укључи пнеуматику.

Значи, ако ћеш да бушиш бетон, гранит или нешто тог типа узимаш електро-пннеуматски, и ту иду SDS-plus бургије, a не ове обичне. Ако имаш стан у згради то ти вероватно није потребно

Poslednja izmena:
Не верујем. То је плави Bosch, требало би да је скоро 200 EUR. Ево видим овде на попусту има сличан GBH 2-24 за 15.000 RSD, илити 250 KM.
Ови су од 2,7 Ј, а онај зелени који сам предложио 1,7.

Ако није бетон и за повремену је употребу онда је скоро потпуно небитно која бушилица. Битна ти је квалитетна бургија и да не претераш са радом. Свака машина ће да издржи 20 x 2 минута дневно. Битно је да је не прегрејеш. Ни бушилицу, а ни бургију.

Значи, ако ћеш да бушиш бетон, гранит или нешто тог типа узимаш електро-пннеуматски, и ту иду SDS-plus бургије, a не ове обичне. Ако имаш стан у згради то ти вероватно није потребно
Nije stan u kuci zivim,a sto se tice dva modela koja sam spomenuo (gbs 13 re i gbs 1300) koristio bi za busenje zidova,drveta i mozda ponekad beton (osim ako nije preporucljivo za njega) za kasnije postavljanje,montiranje odredjenih stvari...
A jos me zanima ako se razumijes u to,koja glava je bolja,ova brzostezna ili sa kljucem,cuo dam nesto za brzostezne da znaju problem napraviti jer krene preskakati kada se burgija zaglavi...

A jos me zanima ako se razumijes u to,koja glava je bolja,ova brzostezna ili sa kljucem,cuo dam nesto za brzostezne da znaju problem napraviti jer krene preskakati kada se burgija zaglavi...
Јој не знам. Ја имам брзостезну и нисам запазио проблем. Нисам схватио шта се дешава? Крене да проклизава преко бургије ако се она заглави у зиду?

Јој не знам. Ја имам брзостезну и нисам запазио проблем. Нисам схватио шта се дешава? Крене да проклизава преко бургије ако се она заглави у зиду?
Burgija krene da proklizava u glavi pri vecem opterecenju,tako su neki rekli...
A posto je ne bi koristio svaki dan ne znam da li bi se isplatilo uzeti ovu sa brzosteznom,ali da znam da ce mi tako praviti probleme zbog glave radije cu zanemariti to sto ima potenciometar i uzeti ovu drugu bez njega sa obicnom glavom na kljuc.

Imam dva odvijaca za brzosteznom glavom i nemam nikakvih problema,a mnogo je brze menjati burgije po potrebi.Opet klasicni futer je sigurniji,ali mora se zaviti burgija sa sve tri strane gde postoje rupe za kljuc,da bi burgija bila pravo postavljena.U svakom slucaju nema greske,kada se pazi na alat i dobro rukuje,dugo ce trajati i samo nemoj dozvoljavati pregrejavanje busilice,jer tu strada i rotor i stator.samo polako i opusteno.

Imam dva odvijaca za brzosteznom glavom i nemam nikakvih problema,a mnogo je brze menjati burgije po potrebi.Opet klasicni futer je sigurniji,ali mora se zaviti burgija sa sve tri strane gde postoje rupe za kljuc,da bi burgija bila pravo postavljena.U svakom slucaju nema greske,kada se pazi na alat i dobro rukuje,dugo ce trajati i samo nemoj dozvoljavati pregrejavanje busilice,jer tu strada i rotor i stator.samo polako i opusteno.
Mislim da cu se ipak odluciti za klasicni futer,ipak po mome misljenju nista dok to ljudska ruka ne stegne :D.
Pitao sam i prodavca za savjet kaze da se ne moze mjeriti usporedba jer je i jedna i druga glava metalna,a da je brzostezna plasticna onda klasicni futer bi bio bolji izbor...
Hvala ti na savjetu.

Burgija krene da proklizava u glavi pri vecem opterecenju,tako su neki rekli...
A posto je ne bi koristio svaki dan ne znam da li bi se isplatilo uzeti ovu sa brzosteznom,ali da znam da ce mi tako praviti probleme zbog glave radije cu zanemariti to sto ima potenciometar i uzeti ovu drugu bez njega sa obicnom glavom na kljuc.
Зашто уопште мислиш да је то добро? Када се бургија заглави, ако не може да проклиза у глави, бушилица има да ти покида лигаменте у руци :)
Ако ово крене да се дешава човеку (2:59), теоријски је боље да проклиза него да му уврне руку или га опали у главу.
Наравно, ако се то дешава, значи да не радиш нешто како треба.

Poslednja izmena:

Back