Pomoc oko izdavanja stana

• Začetnik teme Začetnik teme igora
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igora

Početnik
Poruka
8
Ćao,
može li mi neko pomoći u rešavanju mog problema, savetom ili preporukom.
A problem je sledeći:
Nasledio sam stan u Beogradu (to nije problem:klap:), ali ja trenutno ne živim u našoj zemlji (već duže vreme:per:), a voleo bih da stan iznajmim.
Problem je što nemam poverenja u one koji su ostali tj u rodbinu, koja ima volju da pomogne ali samo ako se složim sa njihovim idejma:rtfm:.Ne bih da dodjem u neprijatnu situaciju, pa vas pitam postoji li neka agencija koja se bavi ne samo iznajmljivanjem (to svi rado uzimaju), već i brigom o stanu, plaćanju računa...Naravno voleo bih ako bi mogli da mi novac šalju na moj račun, mesečno ili kako se već dogovore sa zakupcem.
Meni je važno da znam da neko brine o mojoj nekretnini, a voleo bih da to bude neko ko se time ozbiljno bavi.:think:
Hvala

Agencija za iznajmljivanje stanova imaš u BG koliko hoćeš ali njihov posao je samo da ti nađu stanara i tu se njihov posao završava...još nisam čula da postoji agencija koja koja će ti od stanara uzimati kiriju svakog meseca i slati ti na račun i još + da ti se brine o stanu da bude sve u redu...prosto mi je neverovatno da nemaš ni jednog rođaka kojem bi poverio taj zadatak .:aha:

Ja sam cuo od poznanika da postoji takva agencija, cak je on i koristio njihove usluge ( iste koje i ja trazim).
Kada je pricao o tome rekao je da je veoma zadovoljan, ali tada nisam mislio da ce mi trebati ta informacija.:dash:
Problem je sto je covek na terenu po pola godine ( bespuca Afrike), a meni treba informacija sto pre.

tesko da ce ti neko preporuciti, agencije za nekretnine su ti najveci prevaranti, pa cak najveci i u srbiji, trazi unapred za godinu dana, i pazi preko foruma moze neko da ti posavetuje sebe pa da ti proda taj tvoj stan bez tebe, a da ti neznas, cak mogu da ga prodaju i vise puta:hahaha:, znaci pazi se.......

Био сам и подстанар, а и издавао сам стан, тако да сам одлично обавештен о тим стварима.
Најпре, како ствари тренутно стоје у Србији, више се исплати имати орочен кеш у банци, од камате ћеш добити много више него од издавања некретнине. Међутим, паре су папир, а некретнина је нешто што је сигурно на дужи рок, па с те стране разумем да људи желе да имају и нешто конкретније од папира.
Агенције се баве рекламирањем стана који ти издајеш, налазе подстанаре у замену са провизију (било чланарину, како угл. рад преваранти наивних станотражилаца, било по реализацији како раде озбиљне агенције), али не постоји агенција која ће бринути о твом издатом стану, о томе да кирија буде на време, да рачуни буду плаћени, да евентуалне ствари у стану не буду оштећиване итд.
За то мораш или да се побринеш сам, или да задужиш особу у коју имаш поверења да се стара о томе, па и да можда таквој особи даш постотак од кирије коју узимаш.

Иначе, у Београду се обавезно од станара на почетку узме депозит у износу месечне кирије који служи да покрије евентуалне трошкове лошег одржавања стана, а плаћање рачуна се прати тако што станари достављају газди плаћене уплатнице за дажбине.

Приликом исељавања, износ депозита се пребије од евентуалних оштећења у стану и неплаћених дажбина и то је то.

Back