Pomoc oko iskakajućeg prozora.

DusanMadic

Početnik
Poruka
39
Drugovi napravio sam kod u obliku formulara sada mi je jako vazno pa ako neko moze da mi pomogne da napravim ovako nesto. Da linkujem jednu rec naprimer ovako i kada neko klikne na tu rec da se ne otvara novi prozor ili nova stranica vec da se otvori iskakajuci prozor u kome ce da stoji taj moj formular i kada bi popunjavanje istog bilo gotovo da postoji stavka za gasenje i opet se vratis na sjat gde si stao. Valjda ste me razumeli unapred hvala....

Drugovi napravio sam kod u obliku formulara sada mi je jako vazno pa ako neko moze da mi pomogne da napravim ovako nesto. Da linkujem jednu rec naprimer ovako i kada neko klikne na tu rec da se ne otvara novi prozor ili nova stranica vec da se otvori iskakajuci prozor u kome ce da stoji taj moj formular i kada bi popunjavanje istog bilo gotovo da postoji stavka za gasenje i opet se vratis na sjat gde si stao. Valjda ste me razumeli unapred hvala....

Ovako nesto

Kod:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<script>
function openWin()
{
myWindow=window.open('','','width=600,height=400');
myWindow.document.write("<p>This is 'myWindow'</p>");
myWindow.focus();
}
</script>
</head>
<body>

<a href="" onclick="openWin()">Otvori</a>

</body>
</html>

Ovako sam to zamisljao kao na ovom sajtu, tokom teksta se pojavljaju 3 slicice i klikom na jednu od njih pali se iskakajuci prozor sa malim dumicem za gasenje.

To što si video na tom sajtu je fancybox plugin.

Da linkujem jednu rec naprimer ovako i kada neko klikne na tu rec da se ne otvara novi prozor ili nova stranica vec da se otvori iskakajuci prozor u kome ce da stoji taj moj formular i kada bi popunjavanje istog bilo gotovo da postoji stavka za gasenje i opet se vratis na sjat gde si stao. Valjda ste me razumeli unapred hvala....

Imaš na njihovom sajtu, čiji link sam ti dao, mnogo primera kako možeš koristiti fancybox, ali da se ne mučiš mnogo evo šta treba da uradiš :

1. kada skineš plugin, linkuješ fajlove unutar <head> taga na sledeći način
Kod:
<script type="text/javascript" src="fancybox/jquery.min.js"></script> 
<script type="text/javascript" src="fancybox/source/jquery.fancybox.pack.js?v=2.1.0"></script>
<link rel="stylesheet" href="fancybox/source/jquery.fancybox.css?v=2.1.0" type="text/css" media="screen" />
<script type="text/javascript">
	$(document).ready(function() {
		$(".fancybox").fancybox();
	});
</script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
	$(".various").fancybox({
		maxWidth	: 800,
		maxHeight	: 600,
		fitToView	: false,
		width		: '70%',
		height	: '70%',
		autoSize	: false,
		closeClick	: false,
		openEffect	: 'none',
		closeEffect	: 'none'
	});
});
</script>
pazi da ti lokacije fajlova budu ispravne.

2. kreiraš stranicu sa formularom npr. formular.html

3. negde unutar <body> taga kopiraj sledeći kod

Kod:
<ul class="list">
	<li>
		<a class="various" data-fancybox-type="iframe" href="formular.html">Otvori forumlar</a>
	</li>
</ul>

to bi bilo sve, kada klikneš na Otvori formular otvoriće ti se prozor za stranicom formular.html.

Poslednja izmena:

Back