Pomoć oko fara (sijalice)

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.457
Imam ugradjen projector, far je sjajno odradjen.
Trenunto mi xenon ubačen ali neće da puste na tehničkom znog prskalica. Do prošle godine nisu pravili problem ali sada sam proverio i neće da može.

No, našao sam neko rešenje te sam naišao da LED sijalice nisu baš nešto zabranjene kad idu sa projektorom ali jesu ako se koriste bez njega jer strašno zaslepljuju vozače.

Našao sam na netu ovo. Ima na netu i drugih proizvođača ali konkretno idem na LED H7.

Pošto sam xenone ugradio davno, ne znam da li će moći ovaj Led da se ubaci i da šljaka dobro sa projektorom.

Šta vi mislite o ovome?

Prilozi

• IMG_20220407_210659.jpg
    IMG_20220407_210659.jpg
    74,9 KB · Pregleda: 6
Брате обо
Ништа те не разумем
Какав хенон каква сијалица и какве прскалице
Правиш журку пред бову годину или шта бре... ?

Uf 😁 Ovako, automobili imaju reflektore i projectore na farovima. Ja sam reflektor izbacio i ubacio projector.

Halogene sijalice rade na reflektoru, xenoni i led rade na projectoru.

Valjda sam ti objasnio.

Po zakonu sad, ko ima xenon, mora da ima prskalice za čišćenje fara. Ja ugradnjom projectora nemam fabrički xenon sistem niti imam prskalice. Znači rešenje je Led.

Projector koristi samo jednu sijalicu za dugo i kratko svetlo na principu klapne i za to se koriste H1 i H7 oznake sijalice.

Reflektor koristi H4, u sebi ima dve žarulje, za kratko i dugo svetlo i nema klapnu.

Imam ugradjen projector, far je sjajno odradjen.
Trenunto mi xenon ubačen ali neće da puste na tehničkom znog prskalica. Do prošle godine nisu pravili problem ali sada sam proverio i neće da može.

No, našao sam neko rešenje te sam naišao da LED sijalice nisu baš nešto zabranjene kad idu sa projektorom ali jesu ako se koriste bez njega jer strašno zaslepljuju vozače.

Našao sam na netu ovo. Ima na netu i drugih proizvođača ali konkretno idem na LED H7.

Pošto sam xenone ugradio davno, ne znam da li će moći ovaj Led da se ubaci i da šljaka dobro sa projektorom.

Šta vi mislite o ovome?
Led sijalice su takođe zabranjene ako ih auto nije imao serijski i za njih takođe moraju ići prskalice. Jedino da staviš obične za tehnički pa posle da ubaciš te. Radiće dobro, samo može da se desi problem s policijom. Kod većine prolazi ta priča o projektoru, ali ne kod svih.

Led sijalice su takođe zabranjene ako ih auto nije imao serijski i za njih takođe moraju ići prskalice. Jedino da staviš obične za tehnički pa posle da ubaciš te. Radiće dobro, samo može da se desi problem s policijom. Kod većine prolazi ta priča o projektoru, ali ne kod svih.

Mislim da prolazi orginal far sa projektorom. Auto je iz godine 2003, tačnije bmw 318 e46.

Koliko znam, ne mogu halogene na projector. Nikakvo dejstvo.

Meni krivo što skidam xenon jer sjajno izgleda auto, ekstra podešena svetla, nikad mi neko nije udario blinke.

Na putu srećem mnogo budala koji koriste xenon i led bez projektora, to se rasipa svetlost i može nekog da da zaslepi da sleti sa puta. Moj xenon sistem bije tačno gde treba i ne rasipa svetlost, ravna linija.

Ja samo da se ispravim. Nisam ugradio projector, fabrički je sa projectorom tako mogu mogu D2S koji i jeste xenon, sad sam proverio, imam to u gepeku. Kod mene je neki skarabudzeni jači xenon i u redu je da vratim na staro. Videću da li mogu da proguram LED. Malo je glupo što eto prodavci prodaju za moj model auto upravo LED a ovamo ih zakon zabranjuje, malo smo zatucani sa zakonom.

Ja samo da se ispravim. Nisam ugradio projector, fabrički je sa projectorom tako mogu mogu D2S koji i jeste xenon, sad sam proverio, imam to u gepeku. Kod mene je neki skarabudzeni jači xenon i u redu je da vratim na staro. Videću da li mogu da proguram LED. Malo je glupo što eto prodavci prodaju za moj model auto upravo LED a ovamo ih zakon zabranjuje, malo smo zatucani sa zakonom.

Stoji da smo i sa zakonom zatucani, ali isto tako stoji i to da uveče kad pada kiša, pola vozača ne vidi ništa jer neko hoće da budži nešto u automobilu. Znači ja treba da rizikujem svoj život u tim uslovima da bi neko imao nadrkan auto? Batali.

Stoji da smo i sa zakonom zatucani, ali isto tako stoji i to da uveče kad pada kiša, pola vozača ne vidi ništa jer neko hoće da budži nešto u automobilu. Znači ja treba da rizikujem svoj život u tim uslovima da bi neko imao nadrkan auto? Batali.

Po kiši se vidi ekstra. To se po kiši ne vidi dobro ko roka xenon na reflektore.

Proverio na tehničkom, prolazi bez problema.
Na faru postoji oznaka, našli na netu, nema fabrički prskalice.

Samo jako 💪

Ja umesto pozicija imam one 1cm led diode velike e sad glupi kinez ih napravio da vuku na plavkasto nisu mi pravili probl. Inače kada ih gledaš izgledaju ko sijalice ali nisu. Takvo vreme došlo mogu za sve da te kaaraju.

Ja imam angel eys i nikad nisu pravili problem. Čak mi to pozicija, išao u grad bez dnevnih svetala, prošao par puta pored policije, ni da me taknu. Jedan me samo zaustavio da mi kaže kako super izgleda.

Neće svako da te kaara, ako si miran u saobraćuju, neće da te diraju tek tako. Ja imam donekle moćnu mašinu ali nisam klinac da se glupiram sa brzinom.

U subotu, na tehnickom u BG-u pitao. Pokazuje covek prema uredjaju za stelovanje farova. Kaze, kada ubacim Vin broj, ono cudo tamo prepoznaje koje je vrste sijalica.
Pa sad', da li folira ili je stvarno ...

Mozda ne folira. Sin kada je pretprosle godine vozio auto na tehnicki pitao onog da li su u redu izduvni gasovi. Taj rece, da nisu komp ne bi dozvolio ukljucivanje valjaka za proveru kocnica.

Sta znam.

Pazi ovo,zamenim h7 danas u levom faru i iskljuci se odma chek lampica koja mi svetli godinu dana,znas sta su sve doktori majstori izmisljali sto svetli,kaze 1 mora se rastura menjac,800€ u najavi krv mu iebem,lampica se izlomila sva ,jel moguce da radi a da je konstatovao neki kurcshlush

Back