pomoc oko citroena saksa

zlatan0

Zainteresovan član
Poruka
491
Imam citroena sakso dizel 1.5,presao je poprilocno,ali kako su mi neki mehanicari rekli da jos nije potrebna generalna.Problem se javlja obicno jutri,kada treba da ga upalim.I pored ukljucenja grejaca(a da napomenem da svi rade,jer su menjani)nece da upali.Posle duzeg verglanja,on izbacuje gust dim.Jedino hoce da upali kada 5-6 puta za redom ukljucim grejace.Tada prilicno lako pali.Ali tu se ne zavrsavaju problemi.Dok se ne zagrije cudno zvuci i hoce da trza,opet izbacujuci gust dim.Skoro sve je radjeno na motoru(sem generalne).Ako moze neko da mi pomogne,da mi da neki savet ili nesto slicno,bio bih veoma zahvalan.Hvala unapred!!!

Jedna komsija ima staru Ford Fiestu dizel i ima isti ili slican problem kao i ti. Vergla najmanje pola minuta do minut da bi upalio i onda oblak dima i trese kao luda. I znam da mu motor nema bas najbolju kompresiju, dakle dosao mu kraj. On trenutno nema para za generalnu, ali to ga ceka.

Ovo je siguran problem.... benzinci i sa dosta ishabanim karikama pale i idu, smo naravno troše dosta ulja, dok kod dizela nije tako ... dizelu je potrebna kompresija da bi uopšte došlo do pokretanja agregata.. ( zato i to silno verglanje... ( dizel agregati nemaju svećice koje bacaju varnice, već se radna smeša(GORIVO) pali samo od sebe usred velikog pritiska u cilindru agregata(MOTORA), što znači da tvom autu ne dostaje kompresije... ). Kod benzibskih agregata, gust dim tamne boje.... siguran je znak da se generalna bliši, kod DIZELA ne mora da znači, ali je vrlo verovatno.....

Prvo zdravo svima,a sad dizel kad nece da pali kad je hladan nemora da znaci generalna kao prvo pitanje dali radi relej ispravno\koji regulise grejace\,kao drugo moze da vrati naftu nazad da treba duze verglanje,kao trece dizne su bitne kako kazemo srpski da pisaju nego da bacaju u magli ima jos tu sitnica filter za naftu i akumulator....Motor kad se zagreje sirese kao i sva tela tada kad ugasite motor i probate da upalite posle par min.\kad je blizu gen.\nece da upali to jest duze mu treba znaci karike su lose i spusti vazduh dole u karter a potom u iberlauf\***** li ga tako se valjda zove.:)

Jedna komsija ima staru Ford Fiestu dizel i ima isti ili slican problem kao i ti. Vergla najmanje pola minuta do minut da bi upalio i onda oblak dima i trese kao luda. I znam da mu motor nema bas najbolju kompresiju, dakle dosao mu kraj. On trenutno nema para za generalnu, ali to ga ceka.
Izvini na ovolikom kasnjenju,ali na drugim forumima mi na email stigne poruka obavestenja ako je neko odgovorio na moja neka pitanja i sl.ali ovde to niko neradi.Nema nikakvih obavestenja.Ispocetka sam pregledao svoje potove,ali posto nije bio dugo odgovora,ja sam odustao.Ali evo ipak sam nekako procitao.
Dakle nisam nikada menjao filter i mislim da nije ni menjan.Medjutim,sada nije to ni toliko vazno jer ce on biti prodat u skorije vreme.Hvala u svakom slucaju i jos jednom izvini.Pozdrav!!!

Back