Pomoc oko bios passwiord-a

lukasunjka

Obećava
Poruka
67
Postovanje. Imam problem... Stigao mi je iz Nemacke HP Compaq 8100 Elite http://uk.shopping.com/xSBS-Hewlett...500-gb-dvda-rw-a-r-d~PRDLT-97143798-106612112 kompijuter sa zastitom, tj. passwordom. Password se nalazi na sistemu, biosu. Inace u bios se moze uci , kada se 3 puta omasi sifra, ali se nista ne moze mjenjati, jer je zakljucano. Resetovanje biosa nije pomoglo (vadjenje baterije, a cak ima i dugme za reset biossa na maticnoj). Sta da radima? Hvala

Ne pomaže mnogo taj hirenov programčić, jedino ako zna univerzalnu fabričku šifru po modelu

ili

lepo isključiš računar iz utičnice za struju,
otvoriš kućište, izvadiš bateriju od sata lagano
sačekaš par sekundi i vratiš bateriju
ponovo podesiš datum vreme i parametre koji ti odgovaraju i vozi...

(patriote nemu pojma :mrgreen:)

Poslednja izmena:
Na Hirens Boot CD-u imaš program Active Password Changer 3.0.420 i sa njim ćeš skinuti pasword sa Windowsa. Što se tiče Biosa tu samo čišćenje Biosa pomaže, pa ili preko jumpera ili vađenjem baterije.....Vjerovatno to nisi uradio kako treba....Ja sam na taj način sigurno na cca 20 računara ukinuo Bios pasword...Na mnogim računarima koji dođu iz EU u Biosu su isključene zvučne karte i mrežne karte....za vrijeme radnog vremena nema slušanja muzike...

Sa vadjenjem bios baterije sam pokusao, ali zabadzaba:( Mada, odoh da pokusam jos jedared, sad cu i malo duze pricekati. Sto se tice jampera, nema ga na ploci, jer ploca nije bas standardna, pravljena je bas za hp. Uslikacu i postaviti za koji min. Inace hvala na pomoci

Sa vadjenjem bios baterije sam pokusao, ali zabadzaba:( Mada, odoh da pokusam jos jedared, sad cu i malo duze pricekati. Sto se tice jampera, nema ga na ploci, jer ploca nije bas standardna, pravljena je bas za hp. Uslikacu i postaviti za koji min. Inace hvala na pomoci

Isključi prekidač ili izvadi napojni kabal iz napojne....Izvadi Bios bateriju....Klikni na prekidač za palenje računara da se isprazni struja iz kondenzatora a onda uzmi metalni predmet i na kućištu od bios baterije spoji plus i minus i klikni na prekidač za palenje....na taj način se mora ukinuti bios pasword...

jadan clan je skoro imao isti problem kod nekog modela laptopa,i trazeci resenje sam naisao da izgleda postoje cipovi koji zadrzavaju password i ako se vadi baterija ili resetuje,tako da je jedino resenje menjanje celog cipa

baci pogleda na ovaj clanak,imas preko programa ili preko kodova ,samo vidi koji ti je bios
http://www.technibble.com/how-to-bypass-or-remove-a-bios-password/

Da ali kod laptopa. Kod desktop računara to ne postoji....bar ja do sada nisam na to naišao...

Back