Pomoc oko baterije!

Uciteljica_Jeca

Početnik
Poruka
11
Posto ja nemam pojma gde treba da postavljam ova pitanja, otvorih novu temu, pa mozete da brisete kad dobijem odgovor :zper:
Problem je sledeci- crkla mi je baterija na laptopu, pise - 9%available (plugged in, not charging). Cim izvucem punjac, laptop se ugasi, znaci crkla definitivno. E posto se ja ne razumem u to, a svakog dana kad ukljucim laptop stoji mi 1% manje nego prethodnog dana, da li to znaci da kada dodje do 0% vise ne mogu da koristim laptop, dok ne zamenim bateriju? Ili laptop moze normalno da nastavi sa radom i kada je samo ukljucen u struju? Hvaaala unapred :eek: :heart:

bateriju si upropastila jer si laptop non stop drzala na punjacu sa njom,to se tako ne radi (onda se stalno puni i prazni a nju bas taj broj punjenja/praznjenja ubija i skracuje joj radni vek),ako si u kucnim uslovima gde imas uticnicu i nameravas da ga koristis na punjacu baterija se vadi,a kad ti tako baterija stoji ne treba da bude ni napunjana ni potpuno prazna,vec negde na oko 40%,kad ti zatreba laptop sa baterijom samo je dopunis do 100%,koristis koliko oces,ako mozes ispraznis je opet do 40% a ako je ispraznis skroz,ponovo napunis skroz pa je skines do 40% i odlozis

ako se opredelis za kupovinu nove evo link
ali da znas da nisu jeftine 6.ooo-9.ooo din

Back