Pomoc oko agencija za iseljenje

Ima li neko savet za mene kako da dobijem radnu dozvolu na neko vreme ja ne bi ovo da emigriram, vec radnu dozvolu na 2.3 godine pa bi onda video dali mi se svidja. od nekih prednosti je mozda da imam gore familiju koja bi dala garanciju i sredila posao, a ja imam nemacko drzavljanstvo cak imam i neku cifru novca koju bi mogao prikazati , ne znam gde da pocnem ne bi voleo da nesto zabrljam u startu -------------------ima li neko ko bi mi dao dobar savet kako to najsigurnije da odradim mnogo hvala pozdrav svima

1. Da smo i mi, koji se ovđe patimo godinama, mogli dobiti radnu dozvolu na neko vreme to bi sve bilo napisano na ovom forumu, i nemoj se zavaravati da to može, pogotovo od 8. februara kad su stupile nove promjene.

2. ...na 2.3 godine pa bi onda video dali mi se svidja, - da vidiš valja li tamo? Eh svašta...

3. ...od nekih prednosti je mozda da imam gore familiju koja bi dala garanciju i sredila posao... - I ja imam familiju tamo koja me sponzorisala pa sam sad na dno liste prioriteta. To nije više aktuelno. Samo ti drzava ili poslodavac može dati garanciju.

4. ...ja imam nemacko drzavljanstvo cak imam i neku cifru novca. Ako želiš sve sad ili odmah, jedino ti to njemačko državljanstvo može pomoći. Ti kao njihov državljanin možeš da ideš turistički tamo bez vize a pošto imaš para to ti je još jedan +. Za vrijeme boravka tamo ispitaj kako idu stvari i neka ti familija pomogne tamo kad dođeš i to je to.

Znači za sad i odma` razmotri ove dvije opcije:
http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/976/eligibility.htm
http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/evisitor/eligibility.htm

Evo ovako,

Dobijes vizu, odes u Melburn recimo. I onda...Treba ti nesto od cega ces da zivis. Sta ako ne mozes da nadjes posao? Ako se prijavis kod neke od besplatnih agencija bar postoji sansa da te neko nadje. Jel nije tako?

Sad ces da mi kazes ovaj opet poceo sa svojim agencijama a te agencije ionako ne valjaju itd. Ko ti je kriv kad me vuces za jezik :worth:
A ti o svim tim agencijama znaš iz iskustva!!! ??? I poznaješ ljude kojima su te agencije pomogle????

Ti ih ovđe reklamiraš i ubjeđuješ ljude da idu u nešto nepoznato a nikoga od agenata ne poznaješ niti si imao kontakte s njima.

Da bi STVARNO bio koristan za ovaj forum ti napravi prvi korak u stupanju veze sa agencijama i kad budeš sve pozitivno riješio ( ili negativno) objavi ovdje da se ljudi rukovode time.

A ti o svim tim agencijama znaš iz iskustva!!! ??? I poznaješ ljude kojima su te agencije pomogle????

Ti ih ovđe reklamiraš i ubjeđuješ ljude da idu u nešto nepoznato a nikoga od agenata ne poznaješ niti si imao kontakte s njima.

Da bi STVARNO bio koristan za ovaj forum ti napravi prvi korak u stupanju veze sa agencijama i kad budeš sve pozitivno riješio ( ili negativno) objavi ovdje da se ljudi rukovode time.

e neka si rekla :ok: i bilo je vreme da mu neko kazhe :worth:

PALMA 67 bas ti hvala na odgovoru , znas mozda su moja pitanja cudna za tebe ali ja se nisam nikad pre interesovao oko australije ovde kod nas imaju te boravne i radne dozvole koje su vremenski ogranicene za ljude koji nisu iz eu. za nas kad ocemo u neku drugu drzavu eu ne treba nista samo nadjes posao i stan i to je to , mislio sam da je i u au tako sa ljudima iz eu, jer nije mi jasno da iste kriterije ima recimo jedan holandjanin ili jedan avganistanac kad traze papire u au . :dontunderstand: ajde reci mi sta bi ti uradio da si na mom mestu HVALA puno pozdrava

:dash: :dash: :dash: :dash: :dash:

:rtfm: Neka neko zakljuca ovu temu. Ili bolje svaku gde me napadaju, i to bez potrebe.

Vise apsolutno ne odgovaram na slicne napade. Ljudi ce gledati i koristice im, a vi kojima se ne svidja ... ne morate ... :rtfm:

Niko vas ne napada nego pricate napamet i govorite o agencijama koje su nista nego uzimanje para za 27 pitanja koje sami mozete popuniti.
A o agencijama za zaposljavanje - pa od vas nemaju koristi. Vama daju 17 dolara a 8 do 25 dolara oni uzimaju od kompanije. To znaci nece vas kao strucnog, treba im glupson- fizikalac koji ce raditi 70 sati nedeljno. Nemojte ljude lagati agencijama, ovde rade poznanstva.

PALMA 67 bas ti hvala na odgovoru , znas mozda su moja pitanja cudna za tebe ali ja se nisam nikad pre interesovao oko australije ovde kod nas imaju te boravne i radne dozvole koje su vremenski ogranicene za ljude koji nisu iz eu. za nas kad ocemo u neku drugu drzavu eu ne treba nista samo nadjes posao i stan i to je to , mislio sam da je i u au tako sa ljudima iz eu, jer nije mi jasno da iste kriterije ima recimo jedan holandjanin ili jedan avganistanac kad traze papire u au . :dontunderstand: ajde reci mi sta bi ti uradio da si na mom mestu HVALA puno pozdrava

Pa recimo da si djelimično u pravu što se tiče kriterijuma između Holanđanina i Avganistanca. Razlika je u tome što Holanđanin odnosno građanin EU može BEZ vize doći u Au kao turista ali ako želi da živi i radi tamo slijede jednaki uslovi kao i za Avganistanca ili Srbina, Crnogorca, Bosanca i sl. Da ti pojasnim, za takvo nešto treba procedura i procedura...a mi svi ovdje starosjedioci smo u proceduri jer ne možemo ni kao turisti tamo bez peripetija, kao ni Avganistanci :mrgreen: ili Talibani...

Pa recimo da si djelimično u pravu što se tiče kriterijuma između Holanđanina i Avganistanca. Razlika je u tome što Holanđanin odnosno građanin EU može BEZ vize doći u Au kao turista ali ako želi da živi i radi tamo slijede jednaki uslovi kao i za Avganistanca ili Srbina, Crnogorca, Bosanca i sl. Da ti pojasnim, za takvo nešto treba procedura i procedura...a mi svi ovdje starosjedioci smo u proceduri jer ne možemo ni kao turisti tamo bez peripetija, kao ni Avganistanci :mrgreen: ili Talibani...

lajkujem sve sto si rekla...
ko na fejsu ;)
;)

palma 67 hvala za info al opet moram da te malo davim , nekako mi delujes dobro informisan i iskren . koliko ja to sve kontam postoje samo 2 mogocnosti traziti direktno preko konzulata iseljenicku vizu ili otici gore i uzeti garanciju posla od neke firme . ako imam garanciju posla koliko traje ta procedura i sta jos traze i negde vidjeh da postoji mogucnost dobiti vizu na osnovu odredjene sume novca dali ti je poznato koja je to cifra -------------ova moja tetka zena preko 70 i ona kaza da je papire dobit lako ali koliko ja sad vidim to nije bas tako ona nisli da je to 80 i neka kad je ona otisla puno pezdrava

..... nekako mi delujes dobro informisana i iskrena .

#########################################################

ova moja tetka zena preko 70 i ona kaza da je papire dobit lako ali koliko ja sad vidim to nije bas tako ona nisli da je to 80 i neka kad je ona otisla puno pezdrava
Tetka je ispala iz štosa to je sigurno.

Ti lijepo pođi turistički, nađi tamo poslodavca da te sponzoriše i kad se vratiš u Njemačku počni da radiš papire.

Pretresao sve moguce forume i forumcice, brat mi je u Brightonu-UK, ASPC obradjujem non-stop.
Aplicirao u maju 2008., sponzorstvo dobio u junu 2009. (VIC), u julu 2009. nadleznog sluzbenika za aplikaciju pa pregledi i uverenja o nekaznjavanju, vojska i ostalo.
U avgustu 2009. provera i onda 23.09.2009. i od tada nista.
Ako je istina da iz nase zemlje dobijaju vize onda nesto nije kako treba.

Pretresao sve moguce forume i forumcice, brat mi je u Brightonu-UK, ASPC obradjujem non-stop.
Aplicirao u maju 2008., sponzorstvo dobio u junu 2009. (VIC), u julu 2009. nadleznog sluzbenika za aplikaciju pa pregledi i uverenja o nekaznjavanju, vojska i ostalo.
U avgustu 2009. provera i onda 23.09.2009. i od tada nista.
Ako je istina da iz nase zemlje dobijaju vize onda nesto nije kako treba.
Slabo si proveravao prijatelju...grupa 5 je vize pocela dobijati jos od 1 decembra 2009...Zvuci neverovatno ali je istina,ima ih dosta iz high risk zemalja...Idi na forum pomsinoz-176 non csl-where are you now...!

Najbrži i po meni najbolji način za odlazak ti je da nadjes poslodavca i da ti on bude sponzor.Mi ćemo na taj način!A što se tiče agencije mani se toga druže, čisto bacanje para, uzdaj se ti lepo u se i u svoje kljuse kako bi narod rekao, neće ti ta agencija odraditi ništa što ti sam ne možeš!

Back